Trouwen tijdens je zwangerschap

Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken...

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

Heb jij ook ieder jaar weer hetzelfde probleem: wat moet ik doen voor Valentijnsdag? Ieder jaar een nieuwe bijzondere date verzinnen kan lastig zijn. Je wilt je partner wel verrassen met iets leuks, maar liever niet iets afgezaagds. Is jouw inspiratie ver te zoeken? Geen zorgen. Regel alvast oppas voor de 14e februari en kies een van deze tips voor de ultieme Valentijnsdate.

Tip 1: Actief of liever relaxed?

Wil jij graag een romantische, avontuurlijke of juist relaxte Valentijnsdag? Kies de activiteit die het beste bij jullie past. Houd je van romantiek? Maak een romantische strandwandeling, om tot elkaar te komen. Of ga juist samen schaatsen: de perfecte date in februari! Klungel samen op de schaatsbaan en kruip daarna heerlijk dicht tegen elkaar aan met een lekkere warme chocomel.

Zijn jij en je date echte avonturiers? Dan wil je natuurlijke een avontuurlijke date beleven. Wat staat nog op jullie bucketlist? Ga parachutespringen, blokarten, maak een nachtwandeling op het strand, ga naar een indoor klimhal of boek een escape room samen. Ook een heel origineel Valentijnsdag uitje: zet een speurtocht uit en ga langs alle betekenisvolle plekken uit jullie relatie. Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Op welke plek hadden jullie je eerste date? En waar was jullie eerste kus? Maar ook waar woonden jullie toen jullie elkaar net kenden? Maak er een romantische trip down memory lane van.

Liever niets actiefs doen tijdens Valentijnsdag? Houd dan een filmavond bij jullie thuis. Hang sfeerverlichting op, maak popcorn, pak een paar dekentjes en kruip lekker dicht tegen elkaar aan om jullie favoriete feelgood film te kijken.

Wil je jouw liefde extra verwennen? Neem je partner mee naar de spa en kom tot rust in de sauna’s en zwembaden. Geniet van lekker eten, een extra schoonheidsbehandeling of massage en neem de tijd voor elkaar.

Valentijnsdate tip 2: Uit eten (in je eigen huis)

tips-voor-de-ultieme-valentijnsdate-lekker-eten

Samen uitgebreid eten is natuurlijk altijd heel fijn. Februari kan koud zijn, maar bij droog weer is een winterpicknick echt een heel leuk idee. Neem je partner mee naar het park, het bos of het strand om te picknicken. Maak een overheerlijke lunch klaar met alle favoriete snacks en neem een lekkere fles wijn mee. Regen of toch niet zo’n zin om in de kou te zitten? Picknicken kan gewoon in de woonkamer. Leg zachte dekens en kussens neer, steek wat kaarsen aan en geniet van het lekkere eten in eigen huis.

Liever uit eten, kies dan voor het restaurant waar jullie herinneringen aan hebben. Haal deze naar boven tijdens het genieten van het overheerlijke drie gangen diner. Nog iets origineel idee voor Valentijn: kies voor een kok aan huis. Hij of zij zorgt voor een meergangendiner op topniveau, jullie hoeven alleen maar te genieten. Vergeet niet de eetkamer en -tafel extra aan te kleden met lichtjes, kaarsen en mooie accessoires.

Tip 3: Originele Valentijnscadeautjes

Een kleinigheidje is natuurlijk altijd leuk om te krijgen. Stiekem wordt daar iedereen vrolijk van toch? Het hoeft niet groot of duur te zijn, het gaat om het gebaar. Hoe cliché ook, een bos bloemen, chocola of een fijne geurkaars op Valentijnsdag zijn toch fijne cadeautjes om te krijgen. Het zijn de kleine dingen die gewaardeerd worden. Maar wil je liever iets origineler uit de hoek komen, dan zijn er ook genoeg leuke ideeën voor persoonlijke cadeautjes om je Valentijn te verrassen.

Tip 4: Speciale verrassing voor je Valentijn

tips-voor-de-ultieme-valentijnsdate

Verras je lief! Een goede verrassing hoeft niet heel lastig of duur te zijn. Je hoeft niet meteen een dure hotelkamer te reserveren met in-room dining. Wel heel leuk, maar het kan laagdrempeliger en misschien zelfs wel romantischer.

Schrijf een brief over hoeveel jouw partner voor je betekent. Leg rozenblaadjes neer door het hele huis en steek kaarsen aan. Zet muziek op die betekenisvol voor jullie is en geniet van elkaars gezelligheid. Is een liefdesbrief te cliché voor jou? Maak een fotoalbum met al jullie leukste momenten en blik hierop terug. En natuurlijk niet te vergeten… kijk naar de toekomst! Maak samen een bucketlist. Alle momenten die jullie nog samen willen delen en activiteiten die jullie willen doen. Dat wordt zeker een magische avond!

Tip 5: Je leukste outfit voor Valentijn

Natuurlijk is het leuk om voor speciale gelegenheden iets nieuws te shoppen. Maar je hoeft niet speciaal op zoek naar de perfecte outfit voor jullie Valentijnsdate, waarschijnlijk heb jij een kast vol leuke items waar je iets moois uit kunt kiezen. Ga je voor een jurkje of een mooi pak? Kies een outfit waar je je goed en sexy in voelt. Maak vervolgens eens een andere combinatie dan je normaal gesproken doet.

Hoe je dat doet? Kies een item uit je kast die je graag aan wilt en combineer met verschillende jasjes, vesten, schoenen en accessoires zoals riemen, kettinkjes, panty’s en armbanden. Pas alles aan en maak foto’s van de verschillende outfits. Wedden dat je nu moeilijk kunt kiezen omdat je ineens allerlei leuke nieuwe combinaties hebt gemaakt?

Uiteindelijk is het belangrijkste van Valentijnsdag dat jullie tijd met elkaar doorbrengen. Voor één dag alleen maar genieten van elkaar. Maak er dus samen iets moois van tijdens jullie valentijnsdate.