Originele DIY ideeën voor Valentijnsdag

Margot - 02-02-2016
typewriter1062697-1280

Wat is januari toch voorbij gevlógen. En dan is het ineens februari en staat Valentijnsdag alweer voor de deur. Dé dag om de liefde te vieren! Ben je net als ik niet zo heel erg van het groots uitpakken met Valentijn, maar wil je wel wat leuks doen voor je lief? Dan heb ik wat originele ideetjes voor je op een rij gezet die je zelf kunt maken. Een persoonlijk cadeau voor Valentijnsdag en dus ook nog eens heel vriendelijk voor je portemonnee.

Valentijnsdag sticky notes

Leuk als je even een extra lief berichtje wilt achterlaten voor je lief of jullie avondje uit op een leuke manier wil aankondigen: deze gratis printable sticky notes voor Valentijn van Team Confetti

Bron: TeamConfetti

Tegoedbonnen voor date nights

Leuk idee van Geertje van Stayathomemama.nl: geef een aantal tegoedbonnen voor date nights met z'n twee. Het hoeven niet allemaal uitgebreide diners bij dure restaurants te zijn, denk bijvoorbeeld aan een wandeling in het bos, een avondje sushi bestellen als de kids op bed liggen, jullie favoriete film kijken, koffie drinken bij dat ene tentje waar jullie je eerste date hadden. Je kunt zelf kaartjes schrijven en ze leuk inpakken in doosjes zoals Geertje dat deed, maar je kun bijvoorbeeld ook onderstaande love coupons van Kikicomin gebruiken die je gratis kunt downloaden. Óf, nog leuker: maak papieren fortune cookies (ook gratis te printen) van Homemadegifts-made-easy.com.

Bron: Kikicomin

Tip: En pak dan meteen jullie agenda's erbij om de eerste dates alvast te plannen!

Persoonlijke poster

Een poster met alles wat jullie leuk vinden om te doen, reizen die jullie hebben gemaakt en andere favorieten. Hopelijk leest mijn lief niet mee, want deze ga ik absoluut maken voor Valentijnsdag dit jaar! Heel simpel:

  • Bedenk een lijstje met dingen die jullie samen graag doen of wat jullie hebben meegemaakt (Tony's Chocolonely eten, Netflix bingewatchen, jullie favoriete restaurant, die ene onvergetelijke reis, etc.)
  • Kies een mooi lettertype en kleuren die bij jullie (interieur) passen
  • Print het op stevig papier en lijst het in
  • Nog makkelijker: vul alle woorden in in de template op de site van Homemade gifts made easy, print, klaar.

Bron: Homemade-gifts-made-easy

Babyvoetjes kunst

Een uniek kunstwerk voor aan de muur dat wel even wat geduld vergt: ingelijste babyvoetjes. Van (vinger)verf bedoel ik dan. Vorig jaar heb ik geprobeerd om de immer wiebelende babyvoetjes van onze zoon vast te leggen. Het zweet stond op mijn rug en het kostte meer papier dan mij lief was, maar het resultaat mocht er wezen! Onderstaand kunstwerk vergt nog net even wat meer geduld en creativiteit, maar dan heb je ook echt een origineel Valentijnscadeau en een mooie eyecatcher aan de muur.

Bron: BraveNewHome

Ouderwetse liefdesbrief

Kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst een brief schreef aan je lief? Schrijf eens een ouderwetse liefdesverklaring voor Valentijn! Met de hand of met een typemachine, als je die nog ergens kunt vinden. Kies mooi papier en laat de romanticus in je los. Haal herinneringen op, verklaar de liefde en gebruik een stuk tekst uit 'jullie liedje'. En natuurlijk een lippenstiftkus om mee af te sluiten.    

Heel fijne Valentijnsdag alvast! <3

Lees ook ook ons blog samen knutselen voor Valentijnsdag

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners