Op zoek naar een nieuw bed voor op je slaapkamer? Graag delen we in dit artikel onze 5 tips voor het kopen van een nieuw bed om heerlijk te slapen.

Eens in de zoveel tijd is je bed aan vervanging toe. Leuk en verfrissend, zou je denken. Maar je wordt geconfronteerd met een verscheidenheid aan mogelijkheden. Daarnaast zijn er veel factoren die bepalen wat een geschikt bed is voor jou. Bij het kiezen van een nieuw bed komt dus meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Deze 5 tips voor het kopen van een nieuw bed zijn belangrijk:

1. Denk aan de afmetingen

Een bed waar je comfortabel in kunt slapen, moet voldoende ruimte bieden. Dat wil zeggen dat het zowel in de lengte als in de breedte ruim genoeg moet zijn. Je wilt immers niet het gevoel krijgen dat je opgesloten zit in je eigen bed. Welke afmetingen je moet hanteren, hangt af van je lichaamslengte. Als vuistregel kan je aannemen dat het bed minimaal 20 centimeter langer moet zijn dan jijzelf. Ook zal je aan de hand van je lichaamsbouw rekening moeten houden met de breedte. Een ruim tweepersoonsbed is 160 centimeter breed (queensize) en een uiterst ruim tweepersoonsbed is doorgaans 180 centimeter breed (kingsize).

tips-voor-het-kopen-van-een-bed-matrastopper

2. Tips voor het kopen van een nieuw bed: Kies een stijl

Dat je in een bed goed moet kunnen slapen, behoeft natuurlijk amper uitleg. Maar een bed mag daarnaast in de slaapkamer ook een eyecatcher zijn. In de meeste slaapkamers geldt namelijk dat het bed het grootste gedeelte van de oppervlakte inneemt. Het zal dan ook voor een groot deel bepalen hoe mooi de kamer in zijn geheel oogt. Wees dus niet bang om te gaan voor een bijzonder bed dat helemaal aansluit op je persoonlijke stijl.

Bonustip: kies niet wat per se nu ‘in’ is, maar kies voor een bed waarvan je zeker weet dat je hem over een paar jaar nog mooi vindt. En dat je er niet te snel op uitgekeken raakt.

3. Ga voor een goed matras

Nu je weet hoe groot het bed moet worden en in welke stijl je deze graag ziet, is het tijd voor het belangrijkste: het matras. Je kunt nog zo’n ontzettend duur bed kopen; met een slechte matras zal het voelen als een flop. Wat voor een matras je nodig hebt, hangt af van je persoonlijke wensen. Het is in ieder geval belangrijk dat je een matras kiest dat je lichaam goed ondersteunt en dat het een beetje fatsoenlijk ventileert. Vervolgens zal het aankomen op je budget en je voorkeuren. Zoek je bijvoorbeeld een zeer stevig of juist een heel zacht matras?

tips-voor-het-kopen-van-een-nieuw-bed-goed-matras

4. Proefliggen

Het belang van een goed matras is het verschil tussen een goede of een slechte nachtrust. Als je wil weten welk matras écht bij je past, zal je zo veel mogelijk matrassen moeten testen. Zoek je een bed samen met je partner? Test dan samen bedden en matrassen. Als jullie beiden andere eisen hebben, is het mogelijk om twee andere matrassen naast elkaar te plaatsen. Hier leg je vervolgens één topmatras overheen. Proefliggen is echt een belangrijke tip uit dit overzicht met tips voor het kopen van een nieuw bed. Je kunt dan alvast ervaren wat je van een bed en matras kunt verwachten als het straks in je slaapkamer staat.

5. Kijk naar de extraatjes

Bedden zijn lang niet altijd meer ‘slechts’ bedden. Tegenwoordig heb je bedden met allerlei extra opties. Denk aan een TV-lift waar met een druk op de knop een TV tevoorschijn wordt getoverd uit het voeteneind van je bed. Of een bed met lades aan de onderzijde voor extra opbergmogelijkheden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je bed is tenslotte niet alleen om in te slapen…;-)

Dit artikel met tips voor het kopen van een nieuw bed is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.