Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor Sinterklaasavond zijn superlekker en maak je heel makkelijk zelf of samen met je kind.

zoete hapjes voor Sinterklaasavond kaneelbroodjes maken

Sinterklaas kaneelbroodjes

De geur van warme zoete kaneel die je huis vult, ik kan daar nu al naar uitkijken. Dus wat bij ons zeker op tafel komt dit jaar met Sinterklaas zijn deze mini kaneelbroodjes. Een bijkomend voordeel is dat de broodjes vrij makkelijk en snel te maken zijn. Voor dit superlekkere hapje heb je maar vier (!) ingrediënten nodig: bladerdeeg, suiker, kaneel en een eidooier.

Bekijk het recept voor Sinterklaasbroodjes met kaneel op de site van Studio Kook hoe je ze precies kunt maken.

zoete hapjes voor Sinterklaasavond fudge maken

Sinterklaas fudge

Nog zo’n makkelijk en lekker recept met maar drie ingrediënten dat eigenlijk altijd een succes is: fudge. Deze Sinterklaasfudge is extra lekker, want je mag hier al het snoepgoed op strooien wat je maar lekker vindt. Als je dit op tafel zet ziet het er meteen feestelijk uit met de kruidnootjes en het gekleurde snoep. Voor dit recept heb je nodig: een blik gecondenseerde melk, je favoriete chocolade, kruidnootjes en ander strooigoed/snoep (snoephartjes, schuimpjes, etc). Je hebt verder alleen een pannetje nodig, een bakvorm en bakpapier, er komt geen oven aan te pas! Snijd de fudge voordat je ze serveert in grove of kleinere vierkantjes. Om je vingers bij af te likken!

Hoe je de Sinterklaas fudge kunt maken zie je op de site van Leukerecepten.nl

Arretjescake met kruidnoten

Dit vind ik zo leuk en zie ik nog weinig geserveerd worden: arretjescake! Jeugdsentiment, in mijn geval. En arretjescake is zo makkelijk te maken: het is een ‘cake’ waar je geen oven voor nodig hebt, oftewel een no bake cake. Deze Sinterklaasvariant van arretjescake is nog lekkerder dan het origineel, want in plaats van biscuit gebruik je kruidnootjes. Yum! En het is heel leuk en goed te doen om dit samen met je kinderen te maken. Haal maar vast de extra kruidnootjes in huis!

Het recept voor arretjescake met kruidnoten is van Paulineskeuken.nl

Chocoladeletterkoekjes

Leuk om samen te maken op de dag van Sinterklaasavond, deze chocoladeletterkoekjes. Samen in de keuken in de middag voor Sinterklaasavond is gezellig en het zorgt een beetje voor afleiding van de spanning van die avond. Het allerleukste is dat je ze na het bakken op je eigen manier kunt versieren. Dus kunnen jij en je kind lekker los met vloeibare chocola en sprinkles.

Kijk voor alle benodigde ingrediënten en het recept van de chocoladekoekjes op de website van Laura’s Bakery.

Sinterklaas cupcakes met kruidnoten

Dit recept is snel klaar en zo lekker! Cupcakes zoals we die allemaal wel eens hebben gemaakt, maar in deze Sintvariant zijn ze nog lekkerder en brengt jullie helemaal in de sfeer voor het Sinterklaasfeest. De Sinterklaas cupcakes van Miljuschka zijn in een mum van tijd klaar en laten meteen je huis heerlijk ruiken, klaar voor pakjesavond.

zoete hapjes voor Sinterklaasavond maken

Eierkoek stoombootjes

Stoombootjes van eierkoek zijn een mooie voorbereiding voor het heerlijk avondje samen met je kleintje. Het recept voor de Stoombootjes van eierkoek komt van het Sinterklaasjournaal, waar je ook de printbare bootjes kunt vinden. Je kunt ook de bovenkant van de bootjes zelf ontwerpen en knutselen met gekleurd papier.

 

Nog meer zoete Sinterklaashapjes voor Sinterklaasavond

Nog meer zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Nog niet helemaal klaar met de zoete hapjes voor SInterklaasavond? Maak dan gezellige bakjes met verschillende kruidnoten in gekke smaken, maak ‘pindarotjes’ maar dan met kruidnootjes, bak een kruidnotentaart of maak zelf borstplaat of gevulde speculaas. Lekker!

En wil je je Sintborrelplank verder uitbreiden, kijk voor inspiratie dan ook op ons blog met hartige hapjes voor Sinterklaasavond