Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

De herfst is begonnen en het is oktober woonmaand: een mooie tijd om weer eens een frisse wind door je interieur te laten waaien.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe bank, een mooie salontafel of een andere indeling in je woonkamer? Kies je voor industrieel, Scandinavisch of toch lekker kleurrijk om jouw woonkamer een Instaproof interieur te geven?

Naast een bezoek aan de woonbeurs in Amsterdam, kun je natuurlijk ook Instagram en Pinterest afstruinen. Ze staan vol met prachtige jaloersmakende interieurs waarvan iedere huizenbezitter droomt. Heb je genoeg inspiratie opgedaan, maar weet je niet hoe je nu de volgende stap moet zetten? Ik heb een paar handige tips op een rij gezet waarmee je je interieur een flinke opfrisbeurt kunt geven en instaproof kunt maken:

Wat is jouw eigen stijl?

Dit is een belangrijke vraag om te stellen als je je woonkamer een make-over wilt gaan geven. Wat vind je mooi? En niet onbelangrijk: Is dit ook de stijl die je partner mooi vindt? Je wilt tenslotte graag een plek waar je je thuis voelt en waar jij en je partner blij van worden. Zorg ervoor dat jullie samen een eigen stijl creëren. Ga op zoek naar een sfeer en stijl in huis die jullie helemaal geweldig vinden. Waar jullie met jullie gezin lekker kunnen wonen en waar ook de kinderen zichzelf kunnen zijn.

interieur-wat-is-jouw-stijl-welke-meubels-en-accessoires

Welke meubels en accessoires vind je mooi?

Heb je je eigen stijl bepaald? Dan kun je aan de slag met het uitkiezen van meubels en accessoires. Meubels vormen de basis van je inrichting. Een grote hoekbank zorgt voor een ander effect dan een zithoek met een 2- en een 3-zitsbank. Een grote glazen salontafel geeft direct een andere sfeer dan een set met 3 houten salontafeltjes. Wanneer de basisinrichting van je woonkamer staat, kun je diverse accessoires en kleuren gaan combineren.

Wil je het echte ‘WOW’-effect creëren, zoals je die ook ziet op de foto’s op Instagram? Kies dan voor accessoires die goed bij elkaar passen en een mooie eenheid vormen. Uiteraard kun je hierbij wel kiezen voor verschillende materialen en structuren. Om het geheel nog persoonlijker en warmer te maken is het leuk om een aantal planten neer te zetten en om mooie kunstwerken op te hangen.

Zorg voor het juiste gebruik van licht

Heb je wel eens nagedacht over een goed lichtplan in huis? Verlichting is een belangrijk onderdeel in je woning. Het bepaalt functionaliteit, sfeer en uitstraling. Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van verlichting, kan ik je dan ook adviseren om een goed lichtplan te maken. Veel mensen denken bij het inrichten van hun huis direct aan verf, behang, vloeren en meubels, maar een goed lichtplan wordt vaak vergeten. De toegevoegde waarde van verlichting wordt door veel mensen over het hoofd gezien, terwijl dit toch erg belangrijk en sfeerbepalend is.

Om een lichtplan voor je woonkamer te maken is het belangrijk om goed na te denken over de functie van de ruimte. Hoe wordt de woonkamer gebruikt? Om te relaxen, te werken, televisie te kijken, of om te lezen? En welke sfeer moet je woonkamer uitstralen? Welk licht heb je daarbij nodig? Denk goed na welke lampen je wilt gaan gebruiken als werkverlichting, accentverlichting of decoratieve verlichting.

is-jouw-woonkamer-instaproof

Finishing touch

De finishing touch: hoe maak je je woonkamer nu echt Instaproof? Kijk eens naar elementen zoals mooie plaids, een zacht en warm tapijt, kleurrijke kussens, een andere kleur op een muur, shutters voor de ramen, opvallende kunst een houtkachel of sfeerhaard of industriële deuren van staal en glas. Combineer kleuren, texturen en vormen. Ook een mooie Ixxi-print of een fotowand geeft een bijzonder en persoonlijk effect aan je woonkamer.

Ben je op zoek naar inspiratie voor je nieuwe woonkamer? Kijken dans eens rond op Pinterest. Je vindt er extreem veel foto’s van prachtige inrichtingen, meubels en accessoires. Je kunt er ook gelijk een eigen bord met pins maken van dingen die je mooi vindt. Of zoek naar #interieur op Instagram en vind ontelbaar veel ideeën om jouw woonkamer Instaproof te maken.

Wil je ook een babykamer inrichten of ben je op zoek naar leuke kinderkameraccessoires? Lees dan ook onze andere blogs op Meer Voor Mama’s.

Dit artikel over Is jouw woonkamer Instaproof? is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.