Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je kind! Of voor jezelf, natuurlijk. Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor bananenpannenkoeken met boekweit

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • +/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Eventueel 1 kopje water
  • Eventueel een snufje kaneel

Zo maak je bananenpannenkoeken

bananenpannenkoekjes-met-boekweit

Breek de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij. Mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes.

Voeg vervolgens het kopje water toe. Dit hoeft niet, maar maakt je pannenkoekmix iets dunner zodat je dunnere pannenkoekjes kunt maken. Liever kleine dikke pannenkoekjes? Laat dan het water weg. Mix het geheel met een garde en voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe.

Doe wat (room)boter of olie in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Ik doe altijd meerdere pannenkoekjes in een pan, dat kan prima. Even bruin laten worden en klaar! Je kunt er – afhankelijk van hoe dun je het beslag maakt (en ook hoe groot je de pannenkoekjes maakt natuurlijk) – ongeveer 10 a 15 pannenkoekjes van maken.

Bestrooi de bananenpannenkoeken eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar). Of garneer met stukjes banaan of blauwe bessen. Of doe er stroop of jam op, of wat je (kind) ook maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

PS. Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog meer recepten voor gezonde pannenkoeken.

bananen