Ik lees een persbericht en verslik mij bijna in mijn koffie. In Nederland zijn er 60.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat ze opgroeien in armoede. Zes-tig-dui-zend lieve, kleine mensjes die niet kunnen genieten van die ene dag waarop alles om hen zou moeten draaien. De dag waarop ze verwend moeten worden met taart, cadeaus en een mooi feest.

Je verjaardag moet een feest zijn als kind

Dit bericht raakt me enorm. Een verjaardag is één van de mooiste dagen in een kinderleven. Ik ben ontzettend dankbaar dat wij onze peuter elk jaar een mooi verjaardagsfeest geven. Geen Amerikaanse over the top taferelen, maar wel volop gezelligheid met taart, ranja, cadeautjes en traktaties. Dat stralende toetje op die dag is goud waard en ik gun het echt aan ieder ander kind om zich ook zo te voelen.

Toen ik zelf een klein meisje was kon ik ook altijd enorm genieten van mijn verjaardag (sterker nog: dat doe ik stiekem nog steeds hoor!) en voor mij was het heel normaal dat er taart, cadeaus en traktaties waren. Het is dan ook zo verdrietig om te bedenken dat dit voor zoveel kinderen in Nederland helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn daar de reddende engelen van Stichting Jarige Job!

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job zorgt dat de kinderen voor wie dit thuis financieel niet mogelijk is, toch een feestje kunnen vieren. Ze ontvangen een verjaardagsbox ter waarde van €35,- om een onvergetelijke verjaardag te krijgen. In de box zitten bijvoorbeeld versieringen, traktaties en cadeautjes.

In de verjaardagsbox zitten sinds kort ook speciale enveloppen en uitnodigingen, die de Jarige Job zelf kan inkleuren. De jarige is creatief bezig en kan ervaren hoe leuk het is om vrolijke kaartjes te versturen. De uitnodigingen en enveloppen zijn ook los te koop. Van de opbrengst gaat dan 10% rechtstreeks naar Stichting Jarige Job.

Ik weet zeker dat heel veel kindjes ontzettend blij zullen zijn dat ze dankzij het mooie werk van Stichting Jarige Job toch een feestje kunnen vieren. Dat verdienen ze.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingjarigejob.nl