Als je pas bevallen bent, dan is er een grote kans dat je je uiterlijk de laatste tijd op de tweede plek hebt gezet. Die dikke buik en de extra kilootjes die eraan zijn gekomen, zijn nou eenmaal niet echt motiverend om veel aan je uiterlijk te doen. In dit artikel geven we de beste tips om snel weer de oude te worden!

Nr. 1: Eet gezond

Eén van de beste beauty tips als je pas bevallen bent, is om gezond te eten. Gezonde voeding zorgt voor een stralende huid en glanzend haar. Ook zorgt het voor extra energie, waardoor je beter voor jezelf en je kindje zult zorgen. En als je borstvoeding geeft, is gezonde voeding natuurlijk ook heel profijtvol voor je baby, want de melk die hij drinkt wordt immers geproduceerd van datgene wat jij eet! Kies dus voor gezonde maaltijden en snacks, en zo zal het makkelijker voor je worden om de komende tips ook na te leven.

Nr. 2: Sport

Dat je nu een kindje hebt om voor te zorgen, wil niet zeggen dat je geen tijd meer hebt om te sporten. Wel is het zo dat een bezoek aan de sportschool de komende periode wellicht moeilijker zal zijn, en je dus wat creatiever moet zijn met je sportschema. Daarom adviseren wij om je sportschema af te stemmen op het schema van je baby. Je kunt bijvoorbeeld op het moment dat de baby net gaat slapen, en je weet dat je even een momentje voor jezelf hebt, een half uur thuis oefeningen doen waardoor je weer goed in vorm komt. Youtube zit vol met video’s waarmee je thuis een degelijke workout kunt verrichten. Door middel van sport zal je meer energie vinden om voor jezelf en je kindje te zorgen, en de taken die je graag gedaan wilt krijgen, af te ronden.

Nr. 3: Scrubben

Je huid heeft aardig wat te verduren gehad de afgelopen maanden. Door de baby in de buik en het extra lichaamsgewicht is de huid uitgerekt. Een hele goede tip om je huid te helpen zijn oorspronkelijke vorm weer terug te krijgen, is om je huid te scrubben. Scrubben zorgt ervoor dat de bovenste dode huidcellen verwijderd worden en het bevordert ook de doorbloeding. Het resultaat is dat je huid snel weer strakker zal worden, dus dit is een van de beste methodes om weer lekker in je vel te zitten! En hiermee komen we ook gelijk op het volgende punt…

Nr. 4: Zorg voor een spa-moment

Dat je naar een wellness centrum gaat voor een heerlijke spabehandeling, zit er voorlopig waarschijnlijk niet in. Maar je kunt thuis makkelijk iets soortgelijks creëren, waardoor je even tijd voor jezelf hebt en lekker tot rust kunt komen. Met de juiste producten kun je in je eigen badkamer je lichaam even de extra aandacht geven die het nodig heeft. Kies voor luxe producten zoals een body scrub, een gezichtsmasker, en een masker voor je haar. Zorg voor een rustgevende sfeer door middel van geurkaarsen, een lekker kopje groene thee, en het belangrijkste; een slapende baby! ;-).

Nr. 5: Ga naar de kapper

Een hele goede manier om jezelf weer even op te pimpen is om naar de kapper te gaan, en een nieuwe look te kiezen. Een bezoek aan de kapper is verfrissend, en erg motiverend om weer wat meer tijd in jezelf en je uiterlijk te steken. Is het lastig voor je om een bezoek te brengen aan de kapper? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een thuiskapper!

Nr. 6: Ga shoppen!

Een nieuwe outfit doet het ook goed om weer snel de oude te worden. De laatste periode heb je waarschijnlijk alleen in MAMA kleding gelopen, of misschien het wijde T-shirt van je partner. :-)! Shoppen hoeft niet moeilijk te zijn met een pasgeboren baby. En mocht je het nogal een bedoening vinden om met de baby op pad te gaan, dan kun je natuurlijk ook heel makkelijk online shoppen!

Nr 7: Gebruik lichte make-up

Om jezelf op en top te laten stralen is wat lichte make-up ook handig. Maak er geen heel ritueel van, maar zorg ervoor dat het iets is wat je dagelijks voor jezelf kunt realiseren. Wat blush, mascara, en lipgloss zijn erg handig om die gebroken nachten te verbergen. Door jezelf fris en fruitig in de spiegel te zien, zal je je snel veel beter voelen!