Het inrichten van de babykamer is groot onderdeel van de voorbereiding op de komst van jullie baby. Heb je een basiskleur gekozen of heb je (nog) geen idee? Houd je van neutrale tinten of juist van heel aanwezige kleuren? Wordt jullie studeerkamer omgetoverd of hadden jullie een kamer over voor de nieuwe babykamer? En wat zijn nou eigenlijk de musthaves voor de babykamer?

Musthaves voor de babykamer

Voor een babykamer heb je een aantal standaard dingen nodig. Een commode en een ledikant of een wiegje mogen zeker niet ontbreken in een babykamer natuurlijk. Daarnaast heeft het kamertje natuurlijk hetzelfde nodig als iedere andere kamer: een kast, lamp, behang, gordijnen en een vloer die behalve mooi ook makkelijk stofvrij en schoon te houden is.

Welke interieurstijl kies je?

Het vinden van de belangrijkste items voor de babykamer is misschien nog redelijk eenvoudig, lastiger is het om de stijl en kleuren van de babykamer te bepalen. Dit hangt af van jouw smaak en die van je partner. Je kunt de keuze voor een kleur en stijl laten afhangen van het geslacht van je kindje, maar je kunt ook kiezen voor neutrale kleuren. Om erachter te komen welke interieurstijl jouw voorkeur heeft, kun je een moodboard maken met behulp van Pinterest. Leg er vervolgens een overzicht bij van alle interieurstijlen die er zijn en zie welke het meeste voorkomt in jouw moodboard.

Babykamermeubels

Zodra je voor ogen hebt welke interieurstijl de babykamer krijgt, kun je bijpassende meubels gaan uitzoeken. Een ledikantje, een commode en een kledingkast zijn het belangrijkste. Of je nu graag tweedehands shopt of liever alles nieuw koopt: begin op tijd met het speuren. De zoektocht naar mooie vintage items kan een tijdje duren, maar ook voor nieuwe meubels heb je tijd nodig: je zit dan vaak vast aan een lange levertijd (meestal tussen 6 en 12 weken).

In de tussentijd kun je beginnen met het verven en/of behangen van de muren van de babykamer. Het duurt namelijk nog wel even voordat verflucht uit een kamer is getrokken. Als laatste kun je op zoek gaan naar leuke accessoires om de babykamer helemaal eigen te maken. Denk hierbij aan knuffels, een vloerkleedje, lijstjes aan de muur, een leuke (naam)slinger of een lief nachtlampje bijvoorbeeld. En misschien wil je ook een fijne (schommel)stoel voor nachtelijke voedingen en knuffelmomenten.

Babykamer verduisteren

Een van de belangrijkste dingen voor de babykamer is dat het pikdonker gemaakt kan worden. Zo leer je je kindje straks het dag- en nachtritme. Goede raamdecoratie is in een babykamer daarom heel belangrijk, bijvoorbeeld gordijnen of rolgordijnen. Als gordijnen verduisterend zijn, wordt de kamer goed donker. Doordat er een luchtlaag tussen de stoffen blijft hangen zijn het ook meteen isolerende gordijnen op het gebied van temperatuur en geluid. Bij Veneta.com krijg je goede raamdecoratie op maat voor een erg leuke prijs.

Hoe komt jouw babykamer eruit te zien?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.