De zomerperiode is de ideale tijd om wat quality time met je kinderen door te brengen. Je hebt dan eindelijk vakantie en ook de kinderen zijn thuis. Hoe kan je deze tijd met je kinderen het best benutten? Wij geven je 5 tips om extra te genieten van de zomer!

Speurtocht tips om extra te genieten van de zomer met je kinderen

1. Beleef avontuur tijdens een speurtocht

Wil je iets leuk doen met je kleine deugnieten, maar heb je niet veel inspiratie? Organiseer dan eens een leuke zoektocht in de buurt. Laat je kinderen allerlei leuke opdrachten uitvoeren en opzoek gaan naar dingen. Wedden dat ze zich geen moment zullen vervelen? Als je een zoektocht plant, zorg er dan wel voor dat je de activiteiten aanpast aan de leeftijd van je kinderen. Je kan natuurlijk ook altijd een handje helpen!

2. Organiseer een stoer watergevecht

De zomer is de ideale periode om te genieten van waterplezier en wat is er leuker dan elkaar nat te spuiten met waterpistolen? Laat je innerlijk kind vrij en geniet mee van een heus watergevecht! Je kan het wat spannender maken door iedereen zich te laten verstoppen en zelf wat verstopplaatsen in de tuin te maken. Om waterplezier te hebben hoef je niet perse waterpistolen te gebruiken, ook waterballonnen zijn géweldig!

 

vader-leert-kind-fietsen

3. Geniet van een gezellige fietstocht

Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven om écht te genieten van de tijd met je kinderen. Neem ze eens mee op een gezellige fietstocht en geniet samen van al de mooie dingen rond jullie heen. Neem jullie tijd om te genieten van de heerlijke zonnestralen, het geluid van fluitende vogeltjes en de geur van gras. Tijdens de fietstocht zingen jullie natuurlijk volmondig mee met de leukste liedjes en af en toe nemen jullie pauze om een spelletje te spelen, een ijsje te eten of een mooie plek te bewonderen. Klinkt dat niet geweldig? Deze uitstap maak je helemaal af met een heerlijke uitgebreide picknick. Leuker wordt het niet! Maar niet alleen een fietstocht is leuk. Het is ook leuk om je kind te leren fietsen! Ondanks enkele tegenslagen zal het een groot plezier zijn als het eenmaal gelukt is!

4. Creëer samen de lekkerste ijsjes

De zomer is de ideale tijd om te genieten van een van de populairste lekkernijen die er ooit uitgevonden werd: ijsjes! Daarom is het ook een leuk idee, om samen met je kinderen heerlijke ijsjes te maken. Je hoeft hiervoor geen fancy ijsmachine te hebben. Het volstaat om enkele ijsvormpjes te kopen. Je kan deze vullen met allerlei ingrediënten. Je kan ze zelfs lekker én gezond maken door yoghurt en fruit te mengen. Experimenteer samen met je kinderen en ontdek de meest heerlijke ijsjes. Daarna kan je ze samen een naam geven. Zo maak je het voor je kleine deugnieten nog leuker. Naast ijsjes kan je samen ook de leukste smoothies en milkshakes in elkaar toveren. Plezier verzekerd!

maak grappige filmpjes tips om extra te genieten van de zomer met je kinderen

5. Maak een grappig filmpje om nooit meer te vergeten

Als je een camera hebt, dan is het écht een leuk idee om samen met de kinderen op stap te gaan en een grappige film te maken. Je kan deze activiteit nog leuker maken door de kinderen zich te laten verkleden en personages te laten nadoen van hun favoriete film. Uiteraard doe jij ook mee! Als je klaar bent met het filmen, dan is het tijd om je pyjama aan te trekken, heerlijke verfrissende snacks te maken en je een kriek te lachen met het filmpje dat jullie gemaakt hebben. Wedden dat jullie deze dag nooit meer zullen vergeten?