Als je net een baby hebt gehad, lijkt het erop dat iedereen er iets over te zeggen heeft. Terwijl de meeste opmerkingen met de beste bedoelingen worden gezegd, kunnen ze vervelend overkomen bij jonge moeders. Hieronder lees je de vijf vervelendste momenten van het hebben van een baby.

1. Vragen om te bedekken tijdens het geven van babyvoeding

Je pasgeboren baby begint te huilen omdat hij honger heeft. Natuurlijk geef je als spontane reactie je oogappel te eten. Als je borstvoeding geeft, wees niet verrast wanneer je iemand een opmerking hoort maken. Vooral als je het in het openbaar doet. Om één of andere reden is er dit stigma in verband met borstvoeding. Het is alsof het een stout, vies ding is en volkomen onnatuurlijk. Mensen worden heel ongemakkelijk als ze een baby zien die op de borst van hun moeder zit. Die ongemakkelijke mensen maken vaak opmerkingen alsof je iets verkeerd doet. Een goede raad: als je borstvoeding geeft, kijk er dan niet eens naar. Blijf je baby voeden zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft. Je doet immers fantastisch werk als jonge moeder!

2. Slaaptekort is een echt probleem

Weet je nog voordat je een baby had dat je zei dat je zo moe was? Het gebrek aan slaap dat je zal hebben als een nieuwe moeder is anders dan alles wat je ooit eerder hebt meegemaakt. Het is geen wonder waarom slaapgebrek wordt aanzien als een soort van marteling. Toch zal je met deze netelige situatie moeten voortleven. Baby's mogen dan wel heel schattig zijn, maar ze begrijpen het verschil niet tussen dag en nacht. Ze slapen slechts drie of vier uur lang en halen je biologische klok helemaal overhoop. Het is misschien het meest irritante wat jonge moeders kan overkomen. Probeer alleszins tegelijkertijd te slapen wanneer je baby ook in dromenland vertoeft.

3.  Ongewenste adviezen overal waar je komt

Om de één of andere reden denken mensen dat ze heel veel raadgevingen moeten geven aan een nieuwe moeder. In de meeste gevallen wordt dat advies niet gevraagd en is het ook niet gewenst. Wees voorbereid op het ongewenst advies van de zogenaamde betweters. In de supermarkt moet je niet verbaasd zijn wanneer iemand naar je toe komt en dat je je huilende baby moet voeden in plaats van te winkelen ondanks het feit dat hij op de parking heeft gegeten. Wanneer je geweldige tante komt, wees niet geschrokken als ze je vertelt dat de baby al in een slaapschema zou moeten zitten. De beste raadgeving voor dit ongewenst advies? Gewoon grijnzen en langzaam weglopen.

4. Hulp, mijn jeans passen niet meer

Het is een onomstootbaar feit dat het hebben van een baby je lichaam verandert. Heel veel moeders zijn niet voorbereid hoe die drastische veranderingen kunnen zijn en hoe lang het kan duren voor je de oude draad opnieuw kan opnemen. Je zal je lichaam moeten aanvaarden zoals het is na de bevalling. Raak niet gefrustreerd of boos wanneer je die strakke jeans gaat gebruiken van voor de bevalling en nu niet meer past. Onthoud dat het negen maanden kostte om die mooie kleine baby te laten groeien die je nu in de armen wiegt en je lichaam heeft heel veel veranderingen moeten ondergaan om dat te doen. Het zal enige tijd duren voordat je lichaam hersteld is. Dagelijkse wandelingen helpen je om misschien weer in die dunne spijkerbroek te passen. En als je dat niet kunt, is dat ook goed. Koop een nieuw paar en wees apetrots op je lichaam. Het creeërde een ander mens.

5. Onaangekondigde bezoekers over de vloer krijgen

Je bent niet de enige die opgewonden geraakte om die kleine baby te ontmoeten die je negen maanden droeg. Je ouders, schoonouders, tantes en ooms, vrienden en collega's willen een glimp opvangen van de baby. Natuurlijk wil je ze ontvangen om te komen kijken. Maar als ze onaangekondigd verschijnen, kan het wel frustrerend zijn. Je baby is eindelijk aan het dutten en jij staat op het punt om ook een dutje te doen. Dan wordt er aan de deur gebeld. Je hond begint ongecontroleerd te blaffen en de baby wordt wakker. Hoe ga je daarmee om? Om te voorkomen dat deze ergernis zich voordoet, hang je een bordje op de deur dat aangenaam leest. In volgende schrijftrant bijvoorbeeld: 'We houden van bezoekers, maar wij verwachten ze nu niet. Bel of sms zodat we een afspraak kunnen maken. Alvast bedankt voor het langskomen.' Met deze boodschap stoot je niemand voor het hoofd.