Hoe voelen weeën?

Als je zwanger bent heb je vast al vragen gesteld aan andere moeders, bijvoorbeeld: Hoe weet ik dat de de bevalling begonnen is? Of, hoe voelen weeën? De antwoorden op deze vragen kunnen erg van elkaar verschillen: ‘Ik had een ikea kastje in elkaar gezet. De volgende...

‘Mijn vrouw is blijvend ziek door sepsis tijdens de bevalling’

Dario en zijn vrouw Carli (37) hebben samen een zoontje van drie, maar door een veel te laat herkende sepsis (een ernstige reactie van het lichaam op een infectie, die kan leiden tot orgaanfalen, weefselschade en sterfte) brengt Carli nu al ruim drie jaar 99% van haar...

Eisprong symptomen: Zo herken je de lichamelijke symptomen van je eisprong

Elke vrouw met een regelmatige cyclus ervaart elke maand een eisprong. Dat betekent dat er elke maand een eicel via een eierstok richting je baarmoeder gaat. Dit is het moment dat de eicel bevrucht kan worden door een zaadcel. Gebeurt dit niet, dan wordt de eicel...

Studiedagen op de basisschool

Na zes weken vakantie was mijn zoon er wel weer aan toe om naar school te gaan, en wij ook. O wacht, we beginnen met studiedagen, waardoor mijn zoon eerst nog een dag vrij heeft op de eerste maandag van het schooljaar. We besloten er een leuke dag van te maken en zijn...

Spruw bij je baby

Spruw kan iedereen treffen, maar komt het meest voor bij baby's jonger dan 6 maanden en bij oudere volwassenen. Meestal treft het baby’s en peuters onder de twee jaar. Het komt heel vaak voor in het eerste levensjaar en bij relatief veel kinderen: ongeveer één op de...

Word je soms gillend gek in zo’n overdekte speeltuin? Natuurlijk zijn er ook leuke overdekte speelparadijzen, maar buitenspelen in de openlucht blijft toch wel favoriet. Je kinderen laat je ravotten, terwijl je zelf geniet van het weer en het buiten zijn. Vind hier alles over de acht leukste buitenspeeltuinen in Nederland.

1. Speelbos Zuiderzee, Almere

Breng met lekker weer zeker een bezoekje aan Speelbos Zuiderzee. Er is niets leuker dan spelen met water. Ook is er een half gezonken schip en een trekpontje. Op de natuuronderzoekplek zoek je naar dieren in de poel. Breng je picknickmand mee en rust daarna lekker uit op de picknickplek.

2. Fort Willem, Maastricht

Fort Willem is een combinatie van speeltuin en zwembad. Het is ook populair voor schoolreisjes. Je kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken met rondrennen, klauteren en klimmen. Het grote fort is bij veel kinderen favoriet. De kleinste kinderen kunnen terecht in de speciale peutertuin, wel zo’n veilig idee.

3. Stadspark, Groningen

Dit park in de stad Groningen biedt veel afwisseling. Van picknicken op het grote recreatieveld tot even langs de hertjes of de kinderboerderij. Je kinderen zullen zeker genieten van een ritje op een pony. Spelen doe je in het speelkasteel of op een boot. Ga je nog wat verder het natuurgebied in, dan kom je zomaar oog in oog te staan met Schotse Hooglanders.

4. Speeltuin Blikkenburg, Zeist

Vlakbij Slot Zeist ligt de ruim opgezette speeltuin Blikkenburg. Deze speeltuin is voor grote en kleine kinderen leuk. Kleine kinderen leven zich uit op de houten klimtoestellen en de oudere kinderen springen erop los op de trampoline. De skeeleraars kunnen terecht op de grote skeelerbaan. Terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin, geniet jij op het terras dat naast de speeltuin staat.

5. Griendtsveenpark, Schoonebeek

In dit park geniet je van allerlei dieren, zoals ezels, konijnen, herten, kippen en schapen. Kinderen hebben niet alleen contact met de dieren, maar kunnen ook genieten in de speeltuin. Voor de oudere kinderen is er een heuse kabelbaan. Voor een consumptie kan je terecht op het terras of in het paviljoen.

6. Speeltuin Brakkefort, Nijmegen

Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot ongeveer zeven jaar. Het is overzichtelijk, dus je kan je kinderen goed zien tijdens het spelen. In deze speeltuin laten ze hun fantasie de vrije loop in het speelkasteel, veroveren ze een piratenschip en kruipen ze door spannende tunnels. Bij lekker weer kan je dammen bouwen bij de waterspeelplaats.

7. Oerrr speelnatuur Groot Speijck, Oirschot

Achter bezoekerscentrum Groot Speijck vind je een plek waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. Samen rollen, klauteren en natuurschatten ontdekken. In het bezoekerscentrum kan je terecht voor speurtassen en kinderfeestjes.

8. Natuurspeeltuin De Speeldernis, Rotterdam

Deze natuurspeeltuin midden in Rotterdam brengt je ook echt dichter bij de natuur. Stook een vuurtje bij de picknickplaats en ga op zoek naar takken om een hut te bouwen. In deze speeltuin beleven je kinderen avonturen. De sluipdoor-kruipdoor paadjes nodigen uit om op pad te gaan. Voor de kleintjes is er een speciaal peuterbos.