Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

Word je soms gillend gek in zo’n overdekte speeltuin? Natuurlijk zijn er ook leuke overdekte speelparadijzen, maar buitenspelen in de openlucht blijft toch wel favoriet. Je kinderen laat je ravotten, terwijl je zelf geniet van het weer en het buiten zijn. Vind hier alles over de acht leukste buitenspeeltuinen in Nederland.

1. Speelbos Zuiderzee, Almere

Breng met lekker weer zeker een bezoekje aan Speelbos Zuiderzee. Er is niets leuker dan spelen met water. Ook is er een half gezonken schip en een trekpontje. Op de natuuronderzoekplek zoek je naar dieren in de poel. Breng je picknickmand mee en rust daarna lekker uit op de picknickplek.

2. Fort Willem, Maastricht

Fort Willem is een combinatie van speeltuin en zwembad. Het is ook populair voor schoolreisjes. Je kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken met rondrennen, klauteren en klimmen. Het grote fort is bij veel kinderen favoriet. De kleinste kinderen kunnen terecht in de speciale peutertuin, wel zo’n veilig idee.

3. Stadspark, Groningen

Dit park in de stad Groningen biedt veel afwisseling. Van picknicken op het grote recreatieveld tot even langs de hertjes of de kinderboerderij. Je kinderen zullen zeker genieten van een ritje op een pony. Spelen doe je in het speelkasteel of op een boot. Ga je nog wat verder het natuurgebied in, dan kom je zomaar oog in oog te staan met Schotse Hooglanders.

4. Speeltuin Blikkenburg, Zeist

Vlakbij Slot Zeist ligt de ruim opgezette speeltuin Blikkenburg. Deze speeltuin is voor grote en kleine kinderen leuk. Kleine kinderen leven zich uit op de houten klimtoestellen en de oudere kinderen springen erop los op de trampoline. De skeeleraars kunnen terecht op de grote skeelerbaan. Terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin, geniet jij op het terras dat naast de speeltuin staat.

5. Griendtsveenpark, Schoonebeek

In dit park geniet je van allerlei dieren, zoals ezels, konijnen, herten, kippen en schapen. Kinderen hebben niet alleen contact met de dieren, maar kunnen ook genieten in de speeltuin. Voor de oudere kinderen is er een heuse kabelbaan. Voor een consumptie kan je terecht op het terras of in het paviljoen.

6. Speeltuin Brakkefort, Nijmegen

Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot ongeveer zeven jaar. Het is overzichtelijk, dus je kan je kinderen goed zien tijdens het spelen. In deze speeltuin laten ze hun fantasie de vrije loop in het speelkasteel, veroveren ze een piratenschip en kruipen ze door spannende tunnels. Bij lekker weer kan je dammen bouwen bij de waterspeelplaats.

7. Oerrr speelnatuur Groot Speijck, Oirschot

Achter bezoekerscentrum Groot Speijck vind je een plek waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. Samen rollen, klauteren en natuurschatten ontdekken. In het bezoekerscentrum kan je terecht voor speurtassen en kinderfeestjes.

8. Natuurspeeltuin De Speeldernis, Rotterdam

Deze natuurspeeltuin midden in Rotterdam brengt je ook echt dichter bij de natuur. Stook een vuurtje bij de picknickplaats en ga op zoek naar takken om een hut te bouwen. In deze speeltuin beleven je kinderen avonturen. De sluipdoor-kruipdoor paadjes nodigen uit om op pad te gaan. Voor de kleintjes is er een speciaal peuterbos.