Je hebt het ongetwijfeld al horen zeggen of misschien heb je de volgende woorden zelf al uit je mond laten rollen: “Sorry, maar ik heb me vandaag nog niet gedoucht” of, “Sorry dat ik er zo belabberd uitzie, maar ik heb nog geen tijd gehad om me op te maken!” We hebben allemaal dagen waarop we er gewoon als een moeder uitzien. Het knotje op je hoofd. De legging die je al dagen draagt. Het t-shirt met zoveel vlekken waarvan je niet weet waar ze allemaal vandaan komen. Het uiterlijk van uitputting, vermengd met energie! Of het uiterlijk van stress, gemengd met geluk! Alle mama's hebben dat moment al gehad waarop ze aan het einde van de dag eindelijk een minuut in de spiegel kunnen kijken en verrast zijn om wat ze te zien krijgen. Maar dan herinnert een stemmetje ons eraan dat onze look iets is om trots op te zijn. Simpelweg omdat we op moeders lijken! Lees verder en ontdek waarom mama's heel aantrekkelijk zijn.

Moeders zijn bijzonder en uniek

Moeders zijn er in alle soorten en maten, maar alle moeders hebben iets gemeen. We hebben een eindeloze liefde voor de jonge levens die ons elke dag zijn toevertrouwd. De lange uren en gekke werkschema's nemen we er graag bij. En ons werk als mama is een met een werkuniform dat ons van anderen onderscheidt. Is het een slechte zaak om eruit te zien als een moeder? Natuurlijk niet. De moeder-look heeft een geheel eigen schoonheid en hoewel onze uiterlijke verschijning soms twijfelachtig kan zijn, zijn moeders heel bijzonder, mooi en aantrekkelijk. De volgende keer dat je een van die weinige momenten hebt gehad om in de spiegel te kijken terwijl je de spagetti van je peuter uit je haren plukt, herinner jezelf dan aan onderstaande redenen waarom jij als moeder buitengewoon aantrekkelijk bent.

1. Je oogt geniaal met dat t-shirt vol vlekken

Heb je ooit een moeder gezien met een schoon shirt aan? Wat zo bijzonder is aan de kleding van een moeder is dat het een verhaal vertelt. Elke vlek vertelt je iets over haar dag. Een vlekje blauwe verf vertelt je dat ze de tijd nam om de verfvoorraden uit de kast te halen en een rommelig meesterwerk met haar kinderen heeft gemaakt. Een vlekje ketchup vertelt je dat ze een heerlijk maaltijd op de tafel heeft gezet voor haar gezin. En misschien betekenen die bruine vlekken op haar kleding dat ze in het bos speelde met haar kinderen, het onkruid heeft gewied of een slokje chocolademelk op haar morste terwijl ze de deur uit rende. Welke kleur de vlek ook mag zijn, het toont de belangrijke rol die je elke dag speelt.

2. Je omhelst die vieze pampers met liefde

Ongelukken zitten verscholen in kleine hoekjes. Met baby's hebben je uiteraard meer kans op onvoorziene ongelukjes. Je hebt de poep misschien afgeschrobd van je kleding, maar toen gebeurde het opnieuw. Misschien heb je het zelfs niet eens gemerkt, omdat je er ondertussen aan gewend bent geraakt. Jouw vuile broek laat echter zien dat je vandaag voor een baby hebt gezorgd. En dat je het welzijn van jouw baby voorrang hebt gegeven. Wat is er meer aantrekkelijker dan dat?

3. Je maakt de mooiste en beste knotjes

Heb je ooit iemand een knot of vlecht beter zien maken dan een moeder? Al die prachtige knotjes en vlechten bij je kinderen, betekenen dat je zelfs geen tijd had om jouw eigen haar te borstelen, of misschien zelfs te wassen. Knotjes en vlechten betekenen dat je druk bezig bent geweest. Ze betekenen plezier maken met je kinderen. Dit zijn echte mama-zaken waar je supertrots op mag zijn!

4. Die dagelijkse leggings staan je perfect

En er is niets mis met jouw leggings. Misschien pas je niet langer in jouw jeans omdat je negen maanden lang een baby in je buik hebt gedragen en je lichaam is veranderd. Misschien pas je er ooit in, maar misschien ook nooit meer. Maar vergeet nooit dat jouw lichaam perfect is. Je was zwanger en bent bevallen van een prachtige baby. Nu ben je een moeder en dat zegt heel wat!

5. Die versleten schoenen verwoorden het werk dat je verzet

Jij rent, speelt, loopt en werkt. Je draagt __altijd dezelfde schoenen om eten voor je gezin te kopen en voor wandelingen buiten met je kinderen om gezond en actief te blijven. Je draagt __slippers in de keuken om het ontbijt, middag- en avondmaal te maken en je hebt nog een paar in reserve voor de badkamer om je kind zindelijk te maken, in bad te stoppen of te verschonen. De schoenen van een moeder zeggen veel over de berg werk dat ze verzet. Met die gemakkelijke en soms versleten schoenen, bedien je anderen zonder zelfs aan jezelf te denken. Jouw schoenen zijn misschien niet in een perfecte staat, maar ze zijn versleten vanwege alles wat je hebt gedaan.

6. Jouw make-up is niet perfect. So what?

Niemand vind het erg dat jouw make-up perfect is. Een beetje mascara is alles wat je nodig hebt. Jouw lippenstift blijft immers niet zitten, vanwege je kleine peuter die je kuste om zich beter te voelen. Ook je mascara blijft niet te lang hangen, vanwege de hormonen en emoties die het moederschap met zich meebrengt. Denk maar aan die vele momenten met je baby: die eerste woordjes, zijn of haar eerste stapjes, enz. Als moeder heb je weinig make-up nodig. En al zeker met die plakkerige vingerafdrukken van je baby die je overal in je gezicht knijpt. Zou je het echt anders willen?

7. Je hebt je linker vingernagels mooi gelakt, maar niet de rechtse

Moeders lijken altijd veel haast te hebben – ze proberen van de ene plaats naar de andere te gaan en dat allemaal in een minimum aan tijd. En om de een of andere reden, zodra je gaat zitten om je nagels te lakken, krijg je een hand gedaan, maar plots ben je weer ergens nodig. Pas als je erop uit trekt om boodschappen te doen, merk je dat je bent vergeten om je rechterhand af te werken. Maar alles is goed voor een mama, je weet dat je er uiteindelijk wel toekomt.