De voor- en nadelen van een abonnement voor je kind

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom...

Ik ben dol op het pretpark

Ik ben dol op pretparken. En kermissen. De draaimolen, de achtbaan, de ‘spin’, het Sprookjesbos in de Efteling, je kunt mij er heel blij mee maken.In mijn puberjaren als begin twintiger kreeg ik nog wel mensen mee, maar daarna was het voor de meeste vrienden een té...

5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Je kind te beschermen tegen pijn

Toen mijn zoon twee dagen oud was moest ik met hem naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Hij was te vroeg geboren en nog een heel klein kriebelgarnaaltje. Als hij 15 ml. voeding per keer binnen kreeg waren wij helemaal blij. Hij moest gecheckt worden op bilirubine,...

Je hebt stellen die vrijwel nooit klagen over hun seksleven en waar dit ook gewoon goed zit. Maar je hebt ook stellen waarbij de klad er op seksgebied in zit en die moeite moeten doen om hun seksleven leuker te maken. Heeft de eerste categorie stellen dan gewoon betere seks en een beter seksleven, en is daar niet zoveel aan te doen? Gelukkig niet, het komt er vooral op neer dat de eerste categorie erover praat en weet hoe ze het spannend houden. Vooral ook wanneer het even is ingezakt. Ben je ook op zoek naar meer spanning? Lees hier onze 5 tips om je seksleven leuker te maken.

Hoe maak je je seksleven leuker?

In het begin van vrijwel elke relatie is seks totaal geen probleem. De frequentie ligt hoog, de lust spat er vanaf en zowel lichamelijk als fysiek ben je heel erg op elkaar gefocust. Dat neemt na een tijdje af en dat is normaal. De grootste misvatting is misschien nog wel dat je dan maar zin moet maken. Dat gaat niet werken, wat wel werkt is praten en manieren bedenken om het spannend en leuk te houden. Wij geven je hieronder 5 tips om je seksleven leuker te maken.

Probeer speeltjes uit om je seksleven leuker te maken

Het ene koppel maakt al vaak gebruik van speeltjes om het genot te vergroten of simpelweg om de spanning erin te houden. Het andere koppel houd het liever bij de basis. Als je je seksleven leuker wilt maken en wel een opkikker kan gebruiken is het gebruik van speeltjes een hele goede optie. Het geeft direct weer nieuwe spanning en verlangen, en zorgt daarnaast voor meer genot. Mannen kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van een fleslight, een populair speeltje voor mannen. Vrouwen zouden een luchtdruk vibrator kunnen proberen. Genot gegarandeerd.

seksleven leuker maken met speeltjes

Praat over je verlangens

Communicatie op het gebied van seks is misschien wel de belangrijkste factor bij een fijn seksleven. Dit gaat om communicatie wat betreft wanneer je zin hebt, of dat nou met woorden is of een andere manier. Om communicatie wat betreft de hoeveelheid. Maar zeker om communicatie wat betreft je lekker vindt. Iemand anders kan niet raden dat jij het een niet zo fijn vindt en het ander juist wel. Tot slot heeft iedereen fantasieën. Je denkt misschien dat die ander het gek vindt of niet ziet zitten, maar misschien is dat wel helemaal niet zo. Praat erover, wellicht kun je elkaars fantasieën waarheid maken en daar intens van genieten.

Begin niet te groot

Voor het verbeteren van je seksleven hoef je echt niet allerlei gekke dingen te proberen. Je moet jezelf en je lover wel toestaan om zich oncomfortabel te voelen. Dat is nodig voor groei. Je moet eens wat proberen en dan kan het ook zijn dat het tegenvalt. Begin vooral klein, met wat meer aandacht voor elkaar, wat vaker een aanraking en het uitspreken van verlangens. Je zal zien dat het hierdoor al snel wat spannender wordt. Daarna kun je steeds verder uitbreiden.

Blijf moeite voor elkaar doen om je seksleven leuker te maken

Veel stellen hebben de neiging om na een aantal jaar bij elkaar wat minder moeite voor elkaar te doen. In het begin ging je als vrouw helemaal tiptop op date, alles was mooi bijgewerkt en de make-up zat perfect. Voor de man geldt hetzelfde. Na een tijdje ga je wellicht minder moeite doen en zit je vooral nog in trainingspak naast elkaar op de bank.

Je lichaam in vorm houden is door het drukke leven en de vanzelfsprekendheid van elkaar ook wat minder belangrijk geworden. Dit is allemaal helemaal niet erg, maar toch is dit niet van positieve invloed op je seksleven. Ook is voor de meeste kersverse moeders seks wel het laatste waar ze aan denken. Het is belangrijk om moeite voor elkaar te blijven doen, in vorm te blijven en jezelf zo nu en dan op te tutten. Dan blijft je libido op peil en blijft je seksleven een stuk leuker!

tips-seksleven-leuker-maken-moeite-doen-seks

Zie seks als iets leuks

Dit is de makkelijkste tip van allemaal. Seks is geen moetje, seks is leuk. Zie het dan ook op die manier, probeer dingen en geniet van elkaar!

Dit artikel met 5 tips om je seksleven leuker te maken is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.