Vriendschap is belangrijk. Goede vriendinnen hebben voelt fantastisch. Je hebt altijd iemand waar je naar toe kan als je ergens mee zit en je hart wil luchten of wanneer je je juist heel fijn voelt en iets leuks wil doen met vriendinnen. Vriendinnen zijn zo belangrijk voor je en eigenlijk zijn ze dat al vanaf het eerste moment. Je kan veel van elkaar leren en je vriendinnen kunnen ook leren van jij. Maar waarom zijn vriendinnen eigenlijk zo belangrijk en welke soort vriendinnen zijn er?

jeugd-vriendinnen-vriendschap

Jeugdvriendinnen

Je jeugdvriendinnen zijn je eerste vriendinnen, die ken je het langst van al je vriendinnen. Deze meiden heb je leren kennen op de peuterschool of basisschool. Op de basisschool heb je niet alleen geleerd hoe je moet rekenen en hoe je moet spellen, je kreeg hier ook echt de kans om je eerste vriendschappen te sluiten.

Misschien heb je jouw basisschoolvriendinnen ook nog steeds. Zij is ook echt een vriendin die er altijd voor je is, wat er ook gebeurd. Dit is echt een vriendin die je een lange tijd niet spreekt en na een tijdje spreken jullie weer af en dan kunnen jullie uren lang kletsen over alles en nog wat, ze zijn er als jij het moeilijk hebt en ze vertelt je dat je je geen zorgen moet maken. Een vriendin waarbij je altijd echt jezelf kan zijn. Zij heeft je gezien in elke fase van je leven.

Vakantievriendinnen

Met een vakantievriendin breng je je hele vakantie door. Deze vriendin ken je door en door. Als je het anders bekijkt is dit de eerste vriendin waar je echt mee ‘samenwoont’. Dit is een vriendin waar je in een korte tijd veel tijd mee beleefd en dit is ook meteen de tijd van je leven. Dit is waarschijnlijk ook een vriendin waar je wel een keer ruzie mee krijgt op vakantie. Je zit zo erg op elkaars lip dat er soms irritaties kunnen ontstaan. Maar omdat jullie elkaar goed kennen spreken jullie dit natuurlijk meteen uit en samen hebben jullie de vakantie van je leven.

waarom-vakantie-vriendinnen-belangrijk-zijn

Studievriendin of huisgenoot

Een studievriendin of huisgenoot is een vriendin die veel van jouw leven mee maakt. Deze vriendin heeft jouw zien groeien als persoon. Je leeft letterlijk samen. Zij heeft jouw op je beste en slechtste momenten mee gemaakt.

Dit is ook echt een vriendin die er altijd voor jou is en jij ook altijd voor haar. Jullie hebben elkaar meegemaakt op momenten dat je er even helemaal doorheen zat. Bijvoorbeeld op het moment toen je voor het eerst verliefd werd en op het moment dat jouw hart voor het eerst was gebroken. Zij weet ook precies wat ze tegen jou moet zeggen en ze weet ook precies wat je nodig hebt op welk moment.

moeder-en-dochter-virendin

Je moeder als vriendin

Misschien is je moeder toch wel de belangrijkste vriendin. Zij is de enige die jou écht door en door kent. Deze vriendin ziet meteen als er iets is en als er iets niet goed zit en ze zal er daarom ook altijd voor je zijn en jij voor haar. Jij kan ook meteen voor haar klaar staan. Je moeder of je dochter is je grootste fan en zal daarom ook altijd achter je staan. Jullie hebben zo’n speciale band met elkaar.