Vakantie, het moment dat je toekomt aan je welverdiende rust, toch? Met een beetje geluk vermaken de kids zich met het animatieteam en kom jij eindelijk toe aan het lezen van een goed boek. Voor het zover is moet je helaas een enorm obstakel overwinnen, ook wel bekend als inpakstress.

Niets vergeten?

Als moeder zijnde is de stress vlak voor de vakantie iets waar je enorm tegenop kunt kijken. Niet alleen moet je je eigen spullen allemaal in die veel te kleine koffer weten te proppen, maar ook álle spullen van je kinderen moeten mee. En er mag niets ontbreken. Want het vergeten van een klein dingetje, vooral de lievelingsknuffel, is een ware nachtmerrie. Om ervoor te zorgen dat die niet uitkomt en alles wat mee moet ook daadwerkelijk in de auto past, hebben wij de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Goede voorbereiding, half werk

Als je de avond van tevoren begint met inpakken is dit vragen om problemen. De kids stuiteren op bed, manlief vraagt je voor de derde keer waar zijn scheerapparaat is gebleven, het is te laat om de laatste spulletjes aan te schaffen en jouw hoofd zit gewoon vol. Om dit scenario te omzeilen is het belangrijk op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Maak afzonderlijke lijstjes voor elk kind met wat zij/hij nodig heeft. Maak niet alleen een inpaklijst, maar ook een to-do lijst. Heb je opa of oma gevraagd op het huis te passen? Check. Heb je de auto een controle gegeven bij de garage? Check. Heb je de zorgvergelijker geraadpleegd, zodat je weet welke dekkingen je hebt? Check!

Laat het inpakken beginnen

Als je kinderen oud genoeg zijn, kunnen ze prima helpen met inpakken. Geef ze een doos of mand waar ze hun spullen die ze mee willen in kunnen doen. Enkel het speelgoed en de spullen die erin passen mogen mee. Daardoor laat je je kind zelf kiezen wat het mee wil nemen, terwijl je toch een limiet kunt stellen. Help ze vervolgens met het daadwerkelijk inpakken van hun eigen tas of koffer. Maak gebruik van handige travel hacks, zoals het oprollen van kleding in plaats van opvouwen. Hierdoor krijg je alle koffers dicht, zonder dat je er eerst op moet gaan zitten!

De auto inpakken

Als je met de auto gaat, is het slim inpakken van de auto heel belangrijk. Het is namelijk niet zo handig als de lievelingsknuffel of het vermaak voor onderweg onderop ligt. Zorg dat je alle spullen die je direct nodig kunt hebben binnen handbereik liggen of dat ze bovenaan de stapel bagage ingepakt zijn. Zo is een lange autoreis met kinderen prima te doen.

Dit artikel bevat gesponsorde links.