In de reistas met speelgoed, strandspullen, kleurboeken en -potloden mag ook zeker niet een vakantiedoeboek ontbreken. Leuk voor op de achterbank van de auto onderweg, als rustmoment op de strandhanddoek, als extra uitdaging tijdens de vakantie en als zoethouder tijdens het wachten op het eten in het restaurant. Maar ook als je thuis blijft is een vakantiedoeboek een leuk tijdverdrijf, bijvoorbeeld als rustmomentje na een dag spetteren in het zwembad, of als het even regent. De leukste vakantieboeken voor alle leeftijden zetten we voor je op een rij:

Doeboeken voor peuters

Mijn eerste doeboek

Heel leuk doeboek voor de allerkleinstenopgebouwd uit 11 thema's. Ze moeten zoeken, vergelijken, aanwijzen, maar leren ook grappige versjes en krijgen uitdagende doe-opdrachten. Van makkelijk naar moeilijk groeit dit boek mee met het niveau van het kind.

Nijntje zomer doeboek 2019

Tekenen, kleuren, tellen, knutselen… Er is heel veel te doen in dit leuke Nijntje doeboek speciaal voor deze zomer. Zo kun je bijvoorbeeld een vakantiedoosje maken en het grote hengelspel spelen.

Dikkie Dik doeboek

Het grote Dikkie Dik-doeboek is een fijn kleur- en knutselboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Het bestaat uit twee delen: een doeboek – met kleurplaten en puzzeltjes – en een knipblok – een knutselboek waar je leuke knutsels uit kunt knippen en soms ook inplakken in het doeboek.

Dadoe viert vakantie zomerboek

Een vrolijk zomers puzzel- en verhalenboek van Dadoe, geschreven door Jim Bakkum en Kirsten Michel. Dadoe en Didi spetteren in het zwembad, picknicken in het park, kijken hun ogen uit in de dierentuin en nog veel meer.

Het Grote Mega Machines sticker- en doeboek

Ontdek megamachines, stoere trucks en geweldige graafmachines in dit boek over Joey en zijn vriendjes. In dit sticker- en doeboek zitten meer dan 120 herbruikbare stickers, spelletjes, activiteiten en puzzels. Voor echte megamachine-fans.

Doeboeken voor kleuters (4 en 5 jaar)

Gottmer Prentendoeboek

Ontzettend leuk prentenboek annex doeboek van uitgeverij Gottmer. Een origineel doeboek van maar liefst 96 bladzijden met alle helden uit de prentenboeken van Gottmer zoals Aadje Piraatje en Dikkie Dik. En geen standaard spelletjes zoals 'zoek de verschillen' en 'volg de cijfers van 1 tot 100', maar leuke, nieuwe spelletjes en opdrachten om de hele zomervakantie zoet mee te zijn.

Bobo zomerboek 2019

Dit extra dikke zomerboek van Bobo zit vol kleurplaten en puzzels. Kinderen kunnen lekker zelf aan de slag met puzzelen of kleuren en er is genoeg voorleesplezier samen met papa of mama. Het Bobo zomerboek heeft maar liefst 100 pagina’s.

Donald Duck junior vakantieboek

Voor de jongere DD-fan: het allereerste Donald Duck Junior vakantieboek. Het Donald Duck junior vakantieboek is voor kinderen vanaf 5 jaar die al (bijna) kunnen lezen. Het boek zit vol stripverhalen, puzzels en zoekplaatjes.

Super zonnig doeboek

Het Super Zonnig doeboek staat vol spelletjes om in de zomer te doen. Ook staan er leuke tips in voor zomerfeestjes, kampeervakanties, uitstapjes in de zomer en lekkere zomerse recepten om samen te maken.

Doeboeken vanaf 6 jaar

Okki zomerboek

In dit dikke zomerboek van Okki speciaal voor kinderen uit groep 3 en 4 staan heel veel puzzels, moppen en dieren. Met maar liefst 100 pagina’s speelplezier hoef je je niet te vervelen deze zomer.

Denksport Junior vakantiedoeboek

Het vakantiedoeboek van Denksport Junior bevat maar liefst 160 pagina's met allerlei verschillende puzzels speciaal voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Het bevat onder anderen Woordzoekers, Zoek de verschillen en Verbind de puntjes.

Squla Vakantieboek Zomer 2019 (6+)

Maak een wereldreis met de Squla-figuren in het Squla Vakantieboek Zomer waar verschillende continenten aan bod komen. Naast de bekende taal- en rekenpuzzels zijn er ook leuke doepagina’s in het vakantieboek. Zo kun je Engelse woorden leren, kleuren op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Ook vind je leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kan doen tijdens de vakantie.

Vakantieboek De Waanzinnige Boomhut

De boekenreeks van De Waanzinnige Boomhut is ontzettend populair. En het leuke is dat ze ook vakantieboeken hebben. In het vakantieboek van de Waanzinnige Boomhut ontcijfer je boodschappen met de Boomhutcode, ontwerp je een superheld of ontsnap je uit het Labyrint des Doods. Een boek vol te gekke kruiswoordraadsels, puzzels, woordzoekers, quizjes en zoek-de-verschillen.

Vakantieboeken 7 jaar en ouder

Superjuffie Doeboek

In het doeboek van Superjuffie zit volop vermaak voor de zomer met de leukste juf ooit. Met de allerleukste verhalen, spelletjes, recepten, knutselopdrachten, interviews, quizjes en allerlei weetjes en feitjes over dieren.

Het grote Avi doeboek deel 4

Spelenderwijs oefenen met leren lezen vrolijke AVI-doeboek, speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 4 (AVI M4 en E4). Een luchtige mix van verhalen van bekende schrijvers zoals Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Marianne Busser en Ron Schröder, taalspelletjes, puzzels en moppen.

Wild van Freek zomerboek 2019

Met dit extra dikke zomerboek van populairste bioloog van Nederland kruip je in het hol, op de huid en in de bek van een waanzinnig stel dieren. Bekijk de meest bijzondere gasten van dichtbij en koekeloer in hun lichaam. Het Wild van Freek zomerboek heeft maar liefst 100 pagina’s vol lees- en puzzelplezier.

Het grote Kidsweek doeboek

In het nieuwe doeboek van Kidsweek staan puzzels, moppen, raadsels, verhalen, strips, knutsels en lekkere recepten uit de leukste krant van Nederland. Ook vind je verhalen van bekende schrijvers zoals Tosca Menten, Sanne Rooseboom, Arend van Dam en Jacques Vriens.

Het grote Jill-doeboek

Het grote Jill-doeboek staat vol met tips, testjes, spelletjes om je uren te vermaken. Pimp je oude jeans met gouden sterren, duik de keuken in om zelf krokante pindarotsjes of marshmellow's te maken, zoek de verschillen of kleur een van de vele tekeningen in. Er staan ook leuke activiteiten in, zoals zelf een heerlijk spa-dagje aan huis maken met je BFF. En natuurlijk vullen jullie samen het vriendschapscontract in.