Zojuist zag ik op TV een reclame voor de uitbreiding met nieuwe circuits voor Mario Kart 8 Deluxe. Soms heb je van die berichten waar je heel blij van wordt. Dit is er zo eentje! Nu zul je misschien denken: Waar heb je het over? Maar bij ons in huis werd dit nieuws enthousiast ontvangen. Wij zijn namelijk gek op Mario Kart 8 voor de Nintendo Switch.

Wat is Mario Kart 8 Deluxe?

Mario Kart 8 is het achtste deel uit de Mario Kart-reeks. Op 28 april 2017 verscheen de uitgebreide versie van het spel: Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch. In Mario Kart 8 Deluxe kun je met bekende personages, zoals Luigi, Bowser, Wario, Toad en Donkey Kong, uit de Mario spellen tegen elkaar racen. Door gebruik te maken van speciale voorwerpen kun je je tegenstanders dwars liggen.

Mario Kart 8 Deluxe is alweer bijna vijf jaar oud en we hebben inmiddels alle circuits wel uitgespeeld. En nu komt er dus een uitbreiding met nieuwe circuits voor Mario Kart 8 Deluxe. Wellicht snap je dan mijn enthousiasme iets beter. Bij deze uitbreiding komen er 48 nieuwe banen in het spel. Ze worden tussen nu en 2023 op de markt worden gebracht.

Racen met Mario Kart 8 Deluxe op Nintendo Switch

Dit zijn de nieuwe circuits voor Mario Kart 8

Voor de echte fans van Mario Kart zijn de nieuwe circuits wellicht al bekend. Voor Mario Kart 8 zijn het echter allemaal nieuwe circuits. De nieuwe levels voor Mario Kart 8 Deluxe zijn voor 24,95 koop met een de circuit-uitbreidingspas. Wij kunnen niet wachten om de pas te kopen waarmee we elke keer als er een set nieuwe circuits voor Mario Kart 8 uitkomt, we deze kunnen gaan downloaden.

De 48 nieuwe banen komen in zes sets verspreid uit. Voor het einde van 2023 moeten ze allemaal te downloaden zijn. De eerste update met nieuwe banen verschijnt op 18 maart 2022. Op de officiële website van Nintendo staat te lezen dat de Goudensprintbeker en de Gelukskatbeker met allebei vier circuits voor Mario Kart 8, als eerste zullen gaan uitkomen.

Parijs-promenade Mario Kart 8 uitbreiding

De Goudensprintbeker bestaat uit:

  • Parijs-Promenade (Mario Kart Tour)
  • Toads Circuit (Mario Kart 7)
  • Chocokloof (Mario Kart 64)
  • Kokosnootplaza (Mario Kart Wii)

De Gelukskatbeker bestaat uit:

  • Tokio-Toer (Mario Kart Tour)
  • Paddenstoelenpas (Mario Kart DS)
  • Wolkenhof (Mario Kart: Super Circuit)
  • Ninjaschool (Mario Kart Tour)

Als alle nieuwe circuits van Mario Kart 8 Deluxe aan het einde van 2023 uitgekomen zijn, heeft Mario Kart 8 Deluxe officieel de meeste banen in de geschiedenis van de Mario Kart reeks. Tegen die tijd zijn er in totaal 96 banen beschikbaar.

Bekijk hier de trailer van de nieuwe circuits in Mario Kart 8 Deluxe:

Wij kijken er thuis alvast naar uit om samen op deze nieuwe circuits voor Mario Kart 8 te gaan racen. Uren spelplezier is weer verzekerd. Bring it on!