Wat is groen, stinkt vreselijk en leeft graag op een enorme vuilnisbelt? Dat zijn de Drekkies! Deze grappige vuilnisetende wezentjes voelen zich thuis op de vuilnisbelt van Stinkstad, zij leven van vuilnis. Ze zijn er dolgelukkig, maar de bewoners hebben helaas vreselijk veel last van die vieze vuilnisbelt en vinden dat er iets aan gedaan moet worden. De zoon van de burgemeester wil het gaan oplossen, maar dan ontmoet hij De Drekkies. Nu in de bioscoop te zien: De Drekkies!

Stinkiestad

De Drekkies is een vrolijke en avontuurlijke familiefilm voor het hele gezin (voor alle leeftijden) en gaat over de grappige wezentjes Drekkies die een nieuwe plek zoeken om te wonen. Ze komen terecht in Stinkiestad, een prachtig, keurig en rustig plaatsje met een enorme vuilnisbelt. Dat is een walhalla voor de Drekkies: de vuilnisbelt is hun thuis, ze wonen er en leven van vuilnis. Maar de bewoners van Stinkiestad hebben er veel last van en vinden dat de stinkende berg afval weg moet.

drekkies film in de bioscoop

Max is de zoon van de burgemeester en kan heel goed knutselen. Samen met Lotta en haar oom Professor Schuimkop bouwt hij een machine die het probleem van de vuilnisbelt zal oplossen. Dat brengt het huis van De Drekkies in gevaar, die Max dan nog niet kent. Als Max de Drekkies op de vuilnisbelt tegenkomt, begrijpt hij dat dan hun thuis is wil hij hen helpen.

Samen verzinnen ze iets dat voor iedereen goed is: de Drekkies eten vuilnis, dus zij zouden het probleem van de stinkende belt kunnen oplossen én ze behouden hun huis. Eind goed, al goed, toch?

Helaas. De vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer hebben andere plannen. Zij willen de vuilnisbelt vervangen door een luxe wellnesscentrum! De Drekkies, Max en Lotta slaan de handen ineen om dit te voorkomen. Zal het ze lukken hun nieuwe thuis van de ondergang te redden?

De Drekkies op de vuilnisbelt film

Bekijk hier de officiële trailer van de film De Drekkies:

De Drekkies in de bioscoop

Nu de bioscopen weer geopend zijn kun je weer genieten van een fijne film in de theaters. Bekijk De Drekkies in de bioscoop (vanaf woensdag 16 maart 2022)! Voor alle leeftijden en Nederlands gesproken. Deze vrolijke familiefilm is gebaseerd op de populaire boekenreeks De Smoezels van Erhard Dietl. Met de stemmen van onder andere de sterren Stefania en Matheu Hinzen.

de drekkies 16 maart 2022 in de bioscoop