6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Zo organiseer je een magische pakjesavond

Het is weer bijna zo ver, pakjesavond. De goedheiligman is samen met zijn pieten in november weer in ons land gekomen. Dit is de tijd waar elk kind naar uit kijkt. Een avond vol gezelligheid en natuurlijk cadeautjes. Daar maken we natuurlijk graag een leuke en...

8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Sinterklaas lekkernijen: Dit is het populairste Sint snoepgoed

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin en de leukste surprises, maar ook voor heerlijke Sinterklaas lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snoepgoed en Sinterklaas...

Als de baby is geboren, wil je natuurlijk gelijk graag op die roze wolk stappen, maar wacht even… er zijn nog een paar verrassingen na de bevalling waar niemand je over heeft verteld.

1. Een tweede bevalling

De grootste verrassing is natuurlijk je baby die lekker op jouw blote lijf ligt. Het punt van schaamte over je naakte lichaam ben je allang voorbij en je bent blij dat het achter de rug is. Of is het nog niet voorbij? Nee! Je placenta moet er nog even uit, een soort van mini-bevalling waarbij ze nog even op je blubberbuik gaan drukken en aan die navelstreng gaan trekken. Hou het dan nooit op?

2. Jouw eerste plasje

Je hele schaamgebied ligt in de kreukels na zo’n bevalling en dat kan het plassen nog weleens moeilijk maken. Toch moet je eerst plassen eer dat je naar huis mag. Dat moment dat op die toiletpot je eerste plasje zich tussen je gezwollen schaamlippen moet doorpersen is niet fijn, maar je mag wel naar huis. Daarnaast komt er toch een moment dat die grote boodschap komt en daar zie je helemaal niet naar uit. Het voelt allemaal al zo pijnlijk daarbeneden, kunnen de hechtingen dat persen wel aan? Het moet er toch uit en troost je, iedere kersverse mama maakt het mee.

3. De baby een luier en jij ook

Als je een kraamverband gaat gebruiken, voel je gelijk een verbondenheid met je baby. Je had misschien al gezien dat het geen discreet verbandje was, maar als je het draagt, weet je pas hoeveel het op een luier lijkt.

4. Naar huis

Eindelijk mag je huis. Baby in de Maxi Cosi en een hele lange weg te gaan naar de auto. Althans zo voelt het. Wie had gedacht dat je zo blij met een rolstoel kon zijn. Met moeite kom je de auto in en wacht je daar geduldig met zweet op je voorhoofd tot je partner zijn eerste gevecht met de autogordel en de Maxi Cosi overleefd terwijl de baby de akoestiek in de auto test.

5. Een huis vol mensen

Tijdens de eerst drukke dagen heb je constant bezoek. Zijn het niet de hormonen die even hun gezicht komen laten zien dan is het wel de kraamvisite die langskomt. De hormonen zorgen voor enorme stemmingswisselingen en de visite heeft voornamelijk oog voor de baby. Tussendoor leer je nog even luiers verschonen, huiltjes herkennen, pijnlijke borsten verdragen en borstvoeding geven. Desnoods in een volle kamer.

6. Plannen maken wordt ineens een stuk lastiger

Je ziet het al aan die hele babyuitzet. Alles wordt aangeschaft en meegesleurd, maar wat gebruik je nu eigenlijk echt? Zo gaat het ook met alle andere plannen. Improviseren en plannen omgooien dat wordt jouw nieuwe motto.

7. Een mega menstruatie

Het lijkt wel of die negen maanden niet ongesteld zijn er in één keer allemaal uitkomt. Krampen, flinke bloedingen en dat wekenlang. Je lichaam heeft nu eenmaal wat schade opgelopen en dat duurt even eer het hersteld is.

8. Leeft de baby nog?

Normaal ben je zo nuchter en nu lijk je soms wel een echte paniekzaaier. Ademt de baby nog? Heeft ie pijn? Laat je hem niet vallen? Hoor ik de baby huilen? Je vindt het doodeng om een baby te hebben. Geen zorgen, het went allemaal.

9. Nog even afzien

De hechtingen, je was ze misschien al vergeten, maar die moeten er toch echt uit. De verloskundige zal in jouw oorlogsgebied die dingen eruit willen halen. Het is niet leuk, maar je wil ook niet de rest van je leven met een soort van rollade tussen je benen lopen. Als je baarmoeder niet volgens wens naar zijn oude staat terugkeert, krijg je even een heerlijke massage om hem te laten krimpen. Je bent in staat om de masseur te vertellen dat je de die enorme baarmoeder gewoon wilt houden.

Heb je ook last van een van deze of andere zwangerschapskwaaltjes? Praat erover met lotgenoten.