Veel vrouwen voelen zich extra mooi tijdens de zwangerschap met een mooi rond buikje. Je wilt jouw figuur natuurlijk zo goed mogelijk benadrukken. Positiekleding, ook wel zwangerschapskleding genoemd, is perfect om jouw nieuwe rondingen mooi te benadrukken. Daarnaast is deze kleding speciaal ontworpen voor extra comfort tijdens de zwangerschap. Wat je echt moet weten over zwangerschapskleding? Wij beantwoorden de 5 meest gestelde vragen over zwangerschapskleding hieronder.

1. Hoeveel kledingstukken heb je nodig tijdens de zwangerschap?

Er is geen vaste formule voor hoeveel stukken zwangerschapskleding je nodig hebt. Dit is geheel afhankelijk van jouw behoeftes. De ene vrouw komt de zwangerschap prima door met een aantal T-shirts in grote maten en de andere vrouw geeft de voorkeur aan positieshirts.

Wel is het een echte aanrader om te investeren in een aantal zwangerschapsbroeken en zwangerschapsondergoed. Dit maakt jouw zwangerschap een stuk eenvoudiger. Schaf een aantal zwangerschapsjeans aan en je kunt fashionable en comfortable de deur uit.

2. Vanaf wanneer moet ik zwangerschapskleding kopen?

Vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in jouw handen hebt, hoef je natuurlijk niet direct zwangerschapskleding te dragen. Wanneer je merkt dat jouw figuur verandert en dat jouw buik niet meer fijn in jouw kleding past, is het aan te raden om zwangerschapskleding te aan te schaffen. Het is niet goed voor de bloedsomloop om te strakke broeken en shirts te dragen tijdens de zwangerschap. Kies voor modieuze zwangerschapsoutfit dat voldoende stretch heeft voor jouw groeiende buik

3. Hoe weet ik wat de juiste maat is?

Je kunt jouw eigen confectiemaat gebruiken bij het aanschaffen van zwangerschapskleding. De kleding heeft stretch op de plekken waar het nodig is en heeft verder dezelfde pasvorm. Je doet er echter wel goed aan om ook een aantal kledingstukken aan te schaffen in een paar maten groter. Tijdens de zwangerschap komen de meeste vrouwen wat kilo’s aan en dat zit een maatje meer toch wat fijner aan het einde van de zwangerschap.

4. Tegen welke problemen kan ik aanlopen bij het aanschaffen van zwangerschapskleding?

Tegenwoordig kun je zowel in de winkel als online een ruim aanbod aan zwangerschapskleding vinden. De kans is dus zeer groot dat je kleding vindt dat perfect past bij jouw kledingstijl. Toch kan het voorkomen dat je trends niet aansluiten bij jouw smaak en dat het nog een behoorlijk obstakel is om de juiste zwangerschapskleding te vinden.

Een ander punt waar je op moet letten bij het aanschaffen van zwangerschapskleding is dat het jouw zwangerschapskwaaltjes kan verlichten en niet verergeren. Zo kun je tijdens de zwangerschap last krijgen van overmatig transpireren en het snel warm krijgen. Je wilt dan dus geen stof dragen die dit alleen maar verergert. Kies het liefst voor katoen of linnen.

5. Is het wel de moeite waard voor de negen maanden?

Zwangerschapskleding kun je zo duur of goedkoop aanschaffen als je wilt. Maar is het wel waard omdat je de kleding feitelijk maar een aantal maanden zult dragen? Er is wel degelijk een verschil tussen zwangerschapskleding en kleding in een paar maten groter kopen. De zwangerschapskleding laat jouw figuur mooi uitkomen. Je wilt er natuurlijk toch wel op je paasbest uit blijven zien tijdens de zwangerschap. Ook kan zwangerschapskleding net wat meer comfort en ondersteuning bieden. Natuurlijk is er ook nog een kans dat dit niet jouw laatste zwangerschap is. Investeer daarom in fijne zwangerschapskleding voor deze bijzondere maanden.

Geniet van een modieuze uitstraling tijdens jouw zwangerschap met trendy zwangerschapskleding. Vandaag de dag is er voor bijna iedere kledingstijl wel passende zwangerschapskleding te vinden. Ga stralend en comfortabel door deze negen maanden heen met een geweldige outfit.