Het blijde nieuws is aan vrienden en familie verteld, je buik begint te groeien, de eerste sokjes zijn gekocht. Nu is het tijd om na te denken over de babykamer. Welke kleur je gebruikt om de babykamer in te richten is van groot belang. En welke kleur je de muren verft heeft hier grote invloed op. Ga je voor klassiek roze of lichtblauw, of kies je een meer neutrale gele of groene kleur? Dit zijn allemaal dingen om goed over na te denken.

Een kleur kiezen

Welke kleur je kiest voor de babykamer is natuurlijk een erg persoonlijke keuze. Hierbij spelen een aantal factoren een rol. Zo is het belangrijk of je weet welk geslacht je kindje heeft, of dat je dit een verrassing laat zijn na de bevalling. Ook speelt uiteraard persoonlijke smaak een grote rol. Wellicht wil je de kamer voor meerdere baby’s gebruiken en wil je daarom een neutrale kleur kiezen. Behalve de kleur is ook de soort verf belangrijk. Welke eigenschappen vind je belangrijk voor de verf in de babykamer?

De kleur

Sikkens verf kun je kiezen in alle kleuren van de regenboog. Kies je voor roze omdat je weet dat je een meisje krijgt? Of ga je voor een meer neutraal okergeel. Mintgroen is ook een veel gekozen kleur als je niet weet welk geslacht je baby heeft, of als je niet van de genderspecifieke kleuren houdt. Ongeacht welke kleur je kiest, wil je een heldere sprekende kleur voor je muur en wil je dat deze goed dekt. De muurverven van bijvoorbeeld Sikkens of Sigma doen dit allemaal. Kies je favoriete kleur en breng deze gemakkelijk aan op de muur die je wens. Ook lakken kun je in exact dezelfde kleur kopen, bijvoorbeeld om de kozijnen bijpassend te lakken. Een combinatie van verschillende kleuren brengt de kamer extra tot leven. Een trend nu is om de babykamer in zwart wit uit te voeren, met Sikkens verf is zwart ook echt zwart.

babykamer verven

Andere eigenschappen

Behalve een prachtige kleur en mate van dekkend zijn er nog meer eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij je verfkeuze. Zo kun je muurverf kopen die zeer goed te reinigen is, waardoor een ongelukje geen schoonmaak drama meer hoeft te zijn. Ook is er verf die erg kras- en stootvast is, zodat je kindje als het wat groter is de muur niet snel beschadigd als hij of zij in de kamer gaat spelen met blokken. Er zijn verven op waterbasis waardoor je zelf met je zwangere buik veilig de kamer kunt verven zonder dat je bang hoeft te zijn voor het inademen van de verflucht. Zelfs metallic of magneetverven behoren tot de mogelijkheden, waardoor je je fantasie de vrije loop kunt laten.

De keuze maken

De uiteindelijke keuze is natuurlijk zeer persoonlijk. Hier speelt de mening van de vader in spe uiteraard ook een rol. De babykamer is een ruimte waar je de eerste maanden na de geboorte van de baby veel tijd door zal brengen, dus neem de tijd om de kleur goed te overwegen. Verf is in alle denkbare kleuren te verkrijgen, dus zijn de overige eigenschappen een keuze die los staat van de kleur. Je kunt de verf online bestellen als je precies weet wat je wil, maar je kunt ook langs in een winkel voor advies. Kies de verf voor de babykamer en streep weer iets af van de to-do-list voor de baby komt!