8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

9x Sinterklaas lekkernij voor tijdens de feestavond

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin, maar ook voor heerlijke lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snacks en lekkernijen in stijl. Wij hebben 9 stuks Sinterklaas...

Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Een naam voor je baby kiezen is voor veel mensen een moeilijke beslissing. De een weet vanaf jongs af aan al dat ze twee kinderen wil en dat deze Emma en Stan gaan heten. Andere hebben juist geen idee of twijfelen nog tot het laatste moment. Elk jaar zijn er een aantal trends te zien in babynamen. Hier zal je de top 10 populaire babynamen voor 2020 vinden en er zullen zes trends worden besproken.

Namen die al populair zijn

Er zijn een aantal namen die al voor een langere tijd in de top 10 staan, veel van deze namen zullen in 2020 ook nog een plekje hebben in de top 10. De namen kunnen wel verschuiven van plek, maar zullen in 2020 in het algemeen nog een plek hebben in de top 10. Wil je gaan voor een naam die al langere tijd populair is en dat ook nog zal blijven, kies dan voor een van de volgende namen. Bij meisjesnamen gaat het om de namen Evi, Mila, Tess, Emma en Sophie. Bij jongensnamen moet je denken aan Noah, Sem, Liam, Finn, Lucas en Levi.

1. Nieuwe trends voor 2020: korte en stoere namen

In 2020 zal de trend voor korte en stoere babynamen doorzetten. Een korte naam bestaat uit drie of vier letters en een of maximaal twee lettergrepen. Voor meisjesnamen gaat het vaak om een afkorting, zoals Lot in plaats van Lotte of Juul in plaats van Julia. Korte jongensnamen zijn veel Engelse namen, zoals Dean, Jack of James.

2. Steeds meer genderneutrale namen

Steeds meer namen worden voor beide geslachten gebruikt, denk bijvoorbeeld aan Alex. Vroeger hadden eigenlijk alleen jongens de naam Alex, maar tegenwoordig is het niet raar als een meisje Alex heet. Andere genderneutrale namen zijn Bobby of James.

3. Internationale babynamen

Internationale namen worden steeds populairder, in de top 100 babynamen voor jongens staan Jake, Jack, Jayden en James steeds hoger. Voor jongensnamen gaat het dus vooral om Engelse namen. Voor stoere meisjesnamen zijn namen uit verschillende landen steeds populairder, denk aan Liv, Zoë, Yara of Mila.

4. Hollandse babynamen

Er zijn een aantal typisch Hollandse namen die al jaren populair zijn, in 2020 zullen deze namen populair blijven. Hollandse meisjesnamen zijn Saar, Lotte, Anne, Fleur, Roos en Fien. Hollandse jongensnamen zijn Guus, Thuis, Bram, Mees en Hugo.

5. Dubbele voornamen

Dubbele voornamen worden steeds populairder, veel BN’ers hebben hun kind afgelopen jaren ook dubbele namen gegeven. Nicolette van Dam gaf haar kinderen de namen Lola-Lily en Kiki-Kate en Monica Geuzen en Lars Veldwijk noemde hun kind Zara-Lizzy. Verder zijn ook namen van celebs zelf steeds populairder, denk aan Meghan en Lieke (Lieke Martens)

6. De betekenis van namen

Bij het kiezen van een naam kijken veel mensen ook naar de herkomst en de betekenis van een naam. De betekenis van een naam kan je achterhalen door dit op te zoeken op internet. Veel ouders willen graag weten wat de herkomst en betekenis van een naam is en houden hier rekening mee als ze een naam kiezen.

De top 10 meisjesnamen van 2020:

 

 • 1. Mylia/ Mila
 • 2. Emma
 • 3. Tess
 • 4. Julia
 • 5. Sophie
 • 6. Noor
 • 7. Elin
 • 8. Zoë
 • 9. Yara
 • 10. Nara/ Norah

 

De top 10 jongensnamen van 2020:

 

 • 1. Finn
 • 2. Noah
 • 3. Sem
 • 4. Levi
 • 5. Lucas
 • 6. Liam
 • 7. Noud
 • 8. Milan
 • 9. Luuk
 • 10. Sam

 

Nu weet je de trends die je in 2020 kan verwachten en de top 10 babynamen voor jongens en meisjes. Als je niet wil dat je kind met veel naamgenoten in de klas zit kan je dus beter voor een andere naam kiezen. Als je juist wil dat je kind een populaire naam heeft kies dan een naam uit de top 10.