Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook zijn de namen internationaal goed uit te spreken, mochten jullie van plan zijn om veel te reizen en .

Je zult de naam veel gaan gebruiken dus laat je inspireren en kies met zorg een mooie naam uit onze lijst met 25 stoere meisjesnamen.

Kenmerken van stoere meisjesnamen

Als je aan stoer denkt, dan denk je aan dapper, krachtig, flink en kordaat. Een meisje dat stoer is, is er eentje die assertief durft te zijn en wellicht geregeld een kwajongensstreek durft uit te halen. Eentje die in bomen klimt en hutten bouwt, van avontuur houdt en in de modder springt, die niet alleen wil leren zwemmen, maar ook met een salto het zwembad in wil kunnen springen. Een meisje dat de wereld gaat ontdekken op haar eigen manier. Als jouw ogen gaan glimmen als je dit leest, dan zijn korte stoere namen echt iets voor jou.

Kort en krachtig

Korte namen worden vaak als krachtig en stoer gezien. Een korte naam heeft maximaal twee lettergrepen. Houd de naam kort en krachtig en ga er geen onnodige letters bij plakken. Bedenk dat jullie kind haar naam haar hele leven moet schrijven en vaak zal moeten spellen. Hoe langer, hoe lastiger. Een korte naam is dus absoluut een goed idee als je stoere naam voor een meisje zoekt.

Engels en internationaal

Engelse namen klinken vanzelf vaak stoer. Dat komt door de klanken in de Engelse taal. Een Engelse naam is dus een slimme, internationale keuze. Jouw kind kan er gerust mee de wereld in trekken.

Sowieso is het een goed idee om even te controleren hoe de naam klinkt in een andere taal en ook wat de betekenis is. Zo klinkt de naam Floor bij ons best leuk, maar is het in het engels niet echt een gezellige naam. In andere talen kan de Nederlandse uitspraak weleens anders uitpakken: zo is de combinatie van de i en de j zoals wij die kennen, is in het Spaans niet gekend. Marijn wordt in het Spaans uitgesproken als ‘Marighen’. Of dit je keuze qua naam moet beïnvloeden, moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Andersom gebeurt het namelijk ook. Buitenlanders geven hun kinderen ook namen die wij soms moeilijk kunnen uitspreken. Weet jij hoe je de Portugese naam João uitspreekt?

Uniseks namen

Uniseks namen zijn helemaal hip qua stoerheid. Net als namen met de letter x erin. Het zorgt ervoor dat de vooroordelen tussen meisjesgedrag en jongensgedrag wegvallen. Een stoere meid mag lekker zelf kiezen waarmee ze speelt en welke kleren ze draagt. Daar past een genderneutrale naam perfect bij. In deze lijst vindt je meerdere uniseks namen.

25 stoere meisjesnamen ter inspiratie

1. Mila

Op nummer 1 in ons lijstje met stoere namen voor meisjes staat Mila. De naam komt uit Oost-Europa en betekent: ‘bemind door het volk’. Het is een naam voor een geliefd meisje dat haar mannetje kan staan als dat nodig is.

2. Emma

Emma betekent ‘ambitieus’ en ‘sterk’ of ‘universeel’ of ‘geheel’. Het is van oorsprong een Germaanse naam  naam, maar ook bij ons is de naam al lang populair. Het is een naam voor een zelfzekere, verstandige meid die loyaal is naar haar familie.

3. Julia

Julia is een internationaal bekende naam en eentje die al jarenlang veel gebruikt wordt. Het betekent ‘de jongeling’, of ‘de jeugdige’. De naam is afgeleid van de Latijnse naam Julius. Dit is een naam voor een hardwerkende meid met pit, die een tikkeltje eigenwijs is.

Stoere meid op een schommel

4. Nora of Nore

Een mooie stoere naam: Nora, Nore of Noor. De betekenis van deze namen hangen allemaal samen met ‘eer’, ‘vlam’ of ‘licht’. Deze naam hoort dus bij een vurige meid, die haar eer hoog zal houden. Een zonnestraal in je leven.

5. Zoë of Xoë

Zoë of Xoë betekent ‘leven’. En dat zal ze doen ook. Ze zal er alles uit halen dat erin zit. Dit is een meid waar je je handen aan vol gaat hebben, maar je krijgt er heel veel voor terug. De naam Zoë komt veel voor. De variant met de x is wat zeldzamer. Aan jou de keuze.

6. Liv

Liv is een afkorting van de naam Olivia. Olivia is afgeleid van olijfboom in het Latijns. Een olijfboom is een symbool voor rust en vrede. In het Zweeds betekent Liv ‘leven’. Als je de twee betekenissen samenvoegt kom je tot een mooi geheel: ‘leven in rust en vrede’. Een kort maar krachtige naam met een mooie betekenis.

7. Sara

Sara of Sarah is internationaal een veel voorkomende naam. Het is een Hebreeuwse naam die ‘vorstin’ betekent. Dit is dus een naam waar jullie meid overal op de wereld mee terecht kan.

8. Yara

Dit is een naam in het lijstje met stoere meisjesnamen die flink in opkomst is. De betekenissen die eraan gegeven worden lopen nogal uiteen. Het gaat van ‘heftig’ tot ‘klein vlindertje’. Als je voor deze naam kiest moet je misschien niet voor de betekenis kiezen, maar kies deze naam gewoon omdat je hem mooi vindt.

9. Sophie

De naam Sophie komt van het Griekse ‘Sophia’ en betekent ‘(levens)wijsheid’. Wil je een naam voor een slimme meid, kies dan Sophie. De naam betekent namelijk ‘wijsheid’.

10. Tess

Tess is een Engelse naam die ‘zomer’ of ‘oogster’ betekent. De naam is ook in andere talen gemakkelijk uit te spreken, wat een voordeel kan zijn als jullie kind later de wereld wil ontdekken. De naam Tes met één s wordt veel minder gebruikt. Tess is een tijdloze naam voor een meid die later op een ontspannen manier de leiding zal kunnen nemen.

11. Nova

Enorm in opkomst is de naam Nova. Deze naam betekent in het Latijn – en vele andere talen – ‘nieuw’. In het Indiaas betekent het ‘achtervolgt vlinders’. Zie je jullie nieuwe meisje al vlinders zoeken? Dan kun je deze naam gerust in beraad nemen.

12. Mex

De naam Mex komt nog niet veel voor in de ‘populariteitslijstjes’, dus voorlopig nog een heel unieke naam. Mex kan zowel voor een jongen als een meisje gebruikt worden. De naam is afgeleid van Max of Maximiliaan. Dit betekent ‘de grootste’. Mex is een frisse hippe naam, voor een assertief kind.

Stoere meid met kauwgum

13. Maxime

Voor deze naam geldt hetzelfde als de naam Mex: geschikt zowel voor jongens als voor meisjes. Maxime wordt voor een meisje vaak met een e achteraan geschreven maar zonder e kan ook!

14. Sam

Ook Sam is een genderneutrale naam. Deze naam komt net als Sem van Samuel. De betekenis van deze naam is ‘de luisterende’ Een leuke stoere naam voor een karaktervol kind.

15. Luna

Luna betekent ‘maan’. De kracht van de maan is heel sterk. Zo sterk dat het zelfs de eb en vloed bepaalt. Dit is dus een naam voor een krachtige meid.

16. Cato

Deze naam kan ook met een K geschreven worden al komt Kato minder vaak voor dan Cato. Het betekent ‘de wijze’ of ‘scherpzinnig’. Het is dus een naam voor een slimme meid die scherpzinnig uit de hoek kan komen.

17. Mae

Mae is de stoerdere versie van Maya. Over de betekenis van de naam Mae lopen de meningen uiteen. In het Portugees betekent het ‘moeder’ en in het Chinees ‘zusje’. Het is dus een naam voor een familiemens. Deze naam wordt vaak gecombineerd met een andere naam, maar Mae is juist heel krachtig zonder tweede naam erbij.

18. Maud

Maud is een Ierse naam die ‘sterke krijger’ betekent: een mooie en krachtige naam in dit lijstje. Een kind met deze naam zal haar mannetje dus wel kunnen staan.

stoere meisjesnamen - Portret van peuter19. Rox

Rox is een unieke naam die ook weer uniseks is: zowel voor een meisje als voor een jongen. Al wordt Rox iets meer voor meisjes gebruikt. Het is een naam die vooral in Nederland voorkomt. Hij past bij een lieve, stoere meid.

20. Lou

Ook dit is een naam die aan zowel jongens als meisjes gegeven kan worden. Deze naam betekent ‘beroemde krijger’. Wil je een meer Nederlandse vorm van Lou, kies dan voor Loes.

21. Ava

Wil je leven in de brouwerij, kies dan voor de naam Ava als naam uit dit lijstje met stoere meisjesnamen. De naam betekent namelijk ‘stem’ of geluid’. Het is een variant op Eva wat ‘ de leven gevende’ betekent.

22. Marijn

De naam Marijn komt van Marinus. Dat betekent ‘van de zee’. Deze naam wordt zowel aan meisjes als aan jongens gegeven, de meisjesvariant is steeds meer in opkomst. Stoere meisjesnamen - Meisje op een klimmuur

23. Elena

Elena is in Nederland een heel populaire naam die oorspronkelijk uit Italië komt. Het betekent ‘licht’, ‘fakkel’, of ‘zonnestraal’. Niet voor niks dus dat de naam zo populair is. Iedereen wil wel een zonnestraal in huis.

24. Ella

De naam Ella wordt steeds vaker gekozen, het is een naam die veel kracht uitstraalt. De naam komt ook veel voor in Engelstalige landen. Zoals wel meer namen komt het van Elisabeth, een van oorsprong Hebreeuwse naam. In Italië betekent de naam ‘beeldschone fee’. Mooi!

25. Lina

Nog niet zo heel bekend in Nederland is de naam Lina, die ‘zacht’ betekent. Deze naam wordt internationaal veel gebruikt. Perfect dus voor een lieve en zachte jongedame die graag op avontuur gaat.

stoere meisjesnamen - close-up van meisje dat in camera kijkt

Tot slot

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met dit artikel over stoere meisjesnamen. Misschien zit de naam voor jullie oogappel er wel tussen! Of misschien heb je nu de inspiratie gevonden om zelf een naam te verzinnen. Bedenk wel dat niet alle namen worden toegestaan. Er zijn een paar regels rond naamgeving van je kind.

Denk goed na over de naam van jullie kind en volg je gevoel. Je gaat gegarandeerd overlopen van liefde zodra je jullie meisje vast hebt en je wilt het leven voor haar zo mooi mogelijk maken. Daar hoort een mooie naam bij en die mag uiteraard best stoer zijn!