Kun jij ook niet wachten om jouw baby eindelijk in jouw armen te houden? Het laatste trimester is dan een leuk vooruitzicht. Je kunt de weken aftellen en het is bijna zover. Ondanks dat je last kunt krijgen van veel zwangerschapskwaaltjes, is het laatste trimester toch vaak het leukste trimester. Waarom dat precies zo is? Wij hebben 7 redenen waarom het laatste trimester het leukste trimester is op een rijtje gezet.

1. Aftellen maar!

Het zijn de laatste, vaak zware, loodjes, maar je kunt al wel beginnen met aftellen. Het einde is in zicht en dat is voor veel vrouwen een fijn vooruitzicht. Niet alleen ben je binnen de kortste keren van jouw vervelende kwaaltjes af, ook kun je al bijna jouw kleine spruit in de armen houden.

2. Geen twijfel mogelijk

De kans op scheve blikken of ongemakkelijke vragen is voorbij. Je bent niet wat aangekomen, maar jouw rondje buikje is nu goed zichtbaar. Iedereen kan duidelijk zien dat je zwanger bent en er zijn geen ongemakkelijke vragen meer mogelijk. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor iedereen om jou heen.

3. Openbaar vervoer

Hoogzwanger met het openbaar vervoer? Geen probleem! Nu het zo duidelijk zichtbaar is dat je in verwachting bent, kun je eindelijk genieten van het privilege dat je altijd kunt zitten. Mensen staan voor jou op of je kunt gewoon zelf om een plek vragen. Of het nu spits is of niet, jij kunt altijd genieten van een fijne zitplaats in het openbaar vervoer.

4. Luiheid mag gewoon!

Je bent niet lui en je stelt je niet aan. Het laatste trimester is zwaar en je kunt flink gebruiken maken van jouw positie. Je kunt makkelijk om hulp vragen en je flink in de watten laten leggen door jouw partner. Geniet van deze mogelijkheid tot luiheid nu de baby er nog niet is.

5. De babyshower

Een feestje waar iedere aanstaande moeder flink naar uitkijkt is de babyshower. Tijdens het laatste trimester kun je worden verrast met een leuke babyshower met al jouw dierbare vrienden en familie. Maak er een geweldig feest van en geniet van de leuke cadeaus voor jouw baby.

6. Klaarmaken voor de komst

In het eerste en tweede trimester kun je al veel leuke inkopen doen voor jouw baby. De klerenkast van jouw baby hangt waarschijnlijk al goed vol. Tijdens het laatste trimester kun je alle puntjes op de i zetten. Rond de inrichting van de babykamer helemaal af en doe al de nodige wasjes van de babykleertjes. Het begint steeds echter te lijken nu alles helemaal af is en klaar voor de komst van de baby.

7. Trappelen en schopjes

Wellicht het allerleukste is natuurlijk de beweging in jouw buik. In het derde trimester kun je dagelijks jouw baby voelen bewegen, trappelen en schoppen. Je kunt al echt een band voelen ontstaan met jouw ongeboren baby. Dagelijks kun je genieten van een flink gewoel in jouw buik.

Je hoeft echt niet met tegenzin uit te kijken naar het derde trimester. Je kunt zeker last krijgen van vervelende zwangerschapskwaaltjes, maar er zijn genoeg positieve redenen om te genieten van het derde trimester. Je bent bijna aan het einde van deze bijzondere tijd. Met deze 7 redenen waarom het laatste trimester het leukst is, geniet je eenvoudig van de laatste drie maanden van jouw zwangerschap.