Ben je op zoek naar herkenning tijdens de zwangerschap, wil je op een luchtige manier meer te weten komen over de bevalling of ben je simpelweg op zoek naar meer informatie? Dan kunnen boeken en films over de zwangerschap een goede optie zijn. Er zijn heel veel films en boeken over de zwangerschap beschikbaar. Wij hebben de beste 7 films en boeken voor tijdens de zwangerschap op een rijtje gezet.

1. Bridget Jones Baby

De derde Bridget Jones film staat geheel in het teken van de zwangerschap van Bridget Jones. Zoals altijd is er veel humor te verwachten en is het een luchtige kijk op de zwangerschap. Bridget Jones heeft slechts 9 maanden de tijd om uit te vinden wie nu de vader is van de verwachte baby. Bereid je voor op genânte en herkenbare zwangerschapskwaaltjes en flink wat humoristische scènes.

2. Juno

Deze film is vooral aan te raden voor jonge vrouwen die zwanger zijn. De film gaat over een tienerzwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Het is film dat flink wat emotie kan opwekken, maar tegelijkertijd is het een zeer krachtig verhaal.

3. Baby's

Deze documentairefilm geeft een unieke inkijk in de wereld van het moederschap. Hoe wordt de zwangerschap en bevalling ervaren in andere culturen? Het is een unieke documentaire dat je meer inzicht geeft het wonder van de zwangerschap.

4. Knocked Up

Ben jij na al jouw zwangerschapskwaaltjes toe aan een avondje ontspanning? Dan is de film Knocked Up een echte aanrader. Deze comedy vertelt het verhaal van een ongeplande zwangerschap. Is de one night stand vatbaar voor een relatie? Het is een vermakelijke film met een goed script. Ook zijn natuurlijk alle zwangerschapskwaaltjes op de werkvloer enorm herkenbaar.

5. What to expect when you're expecting

Deze film met populaire cast is een echte aanrader om samen met jouw partner te kijken. Deze comedy film laat het verhaal zien van verschillende koppels in verschillende stadiums van het ouderschap. De een is net zwanger en de ander wilt graag zwanger worden. Je ziet verschillende manieren hoe koppels omgaan met deze bijzondere tijd in hun leven.

6. Diane Koster – 'Perfecte moeders bestaan niet'

Ontspanning is enorm belangrijk tijdens de zwangerschap. Pak er eens het boek van Diane Koster bij. In 'Perfecte moeders bestaan niet' lees je de oprechte verhalen van vrouwencoach en verloskundige Diane Koster. Je krijgt adviezen voor tijdens de zwangerschap en leest met een flinke dosis humor over de bevalling.

7. Kluun – 'Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt'

Dit boek is vooral een aanrader voor jouw partner. Ben je nog op zoek naar een leuk eerste Vaderdag cadeau? Geef dan dit boek vol humor over het vaderschap. Zo kan jouw partner zich op een luchtige wijze voorbereiden op het vaderschap en jou beter ondersteunen tijdens de zwangerschap.

Pin je niet vast aan forums en tijdschriften over de zwangerschap, het ouderschap en de bevalling. Soms kan een luchtige film of boek een welkome afwisseling zijn. Zo kun je op ontspannende wijze meer leren over deze onderwerpen. Het is natuurlijk ook een perfecte manier om herkenning te vinden in al jouw vervelende zwangerschapskwaaltjes en op entertainende wijze adviezen te ontvangen.