Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

Ben je op zoek naar herkenning tijdens de zwangerschap, wil je op een luchtige manier meer te weten komen over de bevalling of ben je simpelweg op zoek naar meer informatie? Dan kunnen boeken en films over de zwangerschap een goede optie zijn. Er zijn heel veel films en boeken over de zwangerschap beschikbaar. Wij hebben de beste 7 films en boeken voor tijdens de zwangerschap op een rijtje gezet.

1. Bridget Jones Baby

De derde Bridget Jones film staat geheel in het teken van de zwangerschap van Bridget Jones. Zoals altijd is er veel humor te verwachten en is het een luchtige kijk op de zwangerschap. Bridget Jones heeft slechts 9 maanden de tijd om uit te vinden wie nu de vader is van de verwachte baby. Bereid je voor op genânte en herkenbare zwangerschapskwaaltjes en flink wat humoristische scènes.

2. Juno

Deze film is vooral aan te raden voor jonge vrouwen die zwanger zijn. De film gaat over een tienerzwangerschap en alles wat daar bij komt kijken. Het is film dat flink wat emotie kan opwekken, maar tegelijkertijd is het een zeer krachtig verhaal.

3. Baby's

Deze documentairefilm geeft een unieke inkijk in de wereld van het moederschap. Hoe wordt de zwangerschap en bevalling ervaren in andere culturen? Het is een unieke documentaire dat je meer inzicht geeft het wonder van de zwangerschap.

4. Knocked Up

Ben jij na al jouw zwangerschapskwaaltjes toe aan een avondje ontspanning? Dan is de film Knocked Up een echte aanrader. Deze comedy vertelt het verhaal van een ongeplande zwangerschap. Is de one night stand vatbaar voor een relatie? Het is een vermakelijke film met een goed script. Ook zijn natuurlijk alle zwangerschapskwaaltjes op de werkvloer enorm herkenbaar.

5. What to expect when you're expecting

Deze film met populaire cast is een echte aanrader om samen met jouw partner te kijken. Deze comedy film laat het verhaal zien van verschillende koppels in verschillende stadiums van het ouderschap. De een is net zwanger en de ander wilt graag zwanger worden. Je ziet verschillende manieren hoe koppels omgaan met deze bijzondere tijd in hun leven.

6. Diane Koster – 'Perfecte moeders bestaan niet'

Ontspanning is enorm belangrijk tijdens de zwangerschap. Pak er eens het boek van Diane Koster bij. In 'Perfecte moeders bestaan niet' lees je de oprechte verhalen van vrouwencoach en verloskundige Diane Koster. Je krijgt adviezen voor tijdens de zwangerschap en leest met een flinke dosis humor over de bevalling.

7. Kluun – 'Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt'

Dit boek is vooral een aanrader voor jouw partner. Ben je nog op zoek naar een leuk eerste Vaderdag cadeau? Geef dan dit boek vol humor over het vaderschap. Zo kan jouw partner zich op een luchtige wijze voorbereiden op het vaderschap en jou beter ondersteunen tijdens de zwangerschap.

Pin je niet vast aan forums en tijdschriften over de zwangerschap, het ouderschap en de bevalling. Soms kan een luchtige film of boek een welkome afwisseling zijn. Zo kun je op ontspannende wijze meer leren over deze onderwerpen. Het is natuurlijk ook een perfecte manier om herkenning te vinden in al jouw vervelende zwangerschapskwaaltjes en op entertainende wijze adviezen te ontvangen.