De natuur heeft de taken onevenredig verdeeld waar het de voortplanting betreft. Uiteindelijk moet jij als vrouw het zware werk doen, als het even kan zonder al te veel te klagen. Vrouwen kunnen dat omdat ze ook de mooie kanten ervan kunnen waarderen. Maar zouden mannen het ook kunnen? We laten onze fantasie de vrije loop en hebben 8 dingen op een rijtje gezet die zouden gebeuren als niet jij maar híj zwanger zou zijn.

1. Het leven is zwaar

Het is algemeen bekend dat mannen denken dat ze terminaal zijn wanneer ze een griepje gevat hebben. Stel je voor dat ze een ongeboren kind bij zich zouden moeten dragen. Dat wordt dagenlang op bed liggen met een belletje op het nachtkastje om jou om nieuwe versgeperste jus d’orange te vragen. Op andere dagen klaagt hij steen en been over rugpijn. Wanneer hij misselijk boven de toiletpot hangt, vergaat de wereld.

2. Mannelijke zwangerschapsgymnastiek

Je denkt toch niet dat hij een soort van yoga gaat doen omdat hij toevallig een kind moet baren? Niks mis met in beweging blijven, maar dat kan ook wel anders. Een balletje trappen is ook bewegen. En anders gaat hij wel gewoon naar de sportschool, gewichtheffen en naar zichzelf kijken in de spiegel. Totdat de buik toch wel erg begint uit te steken. En nee, je hoeft ook niet mee, want hij gaat echt niet oefenen op puffen met jou. Zeker niet in het bijzijn van anderen.

3. Nieuw speelgoed

Aangezien dit toch fantasie is, gaan we ervan uit dat ook bij mannen de borsten toenemen in volume tijdens de zwangerschap om – in dit geval – vadermelk op te kunnen slaan. Laten borsten nu iets zijn dat mannen zelf niet hebben maar ze wel buitengewoon interesseert. Dat leidt geheid tot een eindeloze fascinatie met de eigen voorgevel. Want ja, als je het hebt, moet je er ook mee spelen natuurlijk.

4. ‘Gewoon’ seks blijven hebben

Een man blijft een man. Dan kan er wel zo’n kind in z’n buik zitten waar hij rekening mee moet houden door bijvoorbeeld het bier te laten staan, maar dat wil niet zeggen dat hij geen behoeftes meer heeft. Seks is goed voor meer dan alleen voortplanting, dus dat moet gewoon doorgaan. Maar jij moet wel bovenop. Want ja, die buik zit nogal in de weg.

5. Constant trek in een frikandel speciaal

Verschillende mannen denken dat wij vrouwen onze zwangerschap gebruiken als excuus om van alles waar we zin in hebben naar binnen te stoppen. Of dat zo is laten we natuurlijk in het midden, maar als hij de kans krijgt gaat hij zeker niet voor een zure bom. Als het aan hem ligt, heeft hij ‘zomaar opeens’ enorme trek in een frikandel speciaal. Die moet jij halen, trouwens.

6. Vind je me nog aantrekkelijk?

Zwangerschap maakt hormonen los, dus dat zal bij mannen dan ook wel leiden tot ‘stemmingen’. Opeens vraagt hij drie keer in de week of je hem nog wel aantrekkelijk vindt. Om dan, als je te langzaam bent met antwoord te geven, zelf de conclusie te trekken dat je hem dik en lelijk vindt. En dat moet je dan weer proberen goed te maken.

7. Sowieso een ruggenprik

Onverdoofd bevallen? Geen sprake van. Waarom zou je, als ze de ruggenprik hebben uitgevonden om het leed te verzachten. Overigens hoeft verder niemand te weten dat hij voor verdoving gekozen heeft. Dat is niet goed voor het imago.

8. Doe maar een keizersnede

Geen idee wat in deze fantasie de ‘uitgang’ gaat zijn, de voorkant of wellicht de achterkant. Maar dat een man het niet gaat zien zitten om een kind uit een van beide te persen is voor de hand liggend. Als een vrouw het over een ‘knip’ of uitscheuren heeft, vallen ze al zowat flauw. En stel dat het wél zou lukken om het kind eruit te persen, wat blijft er dan over van het gebruikte kanaal? Nee, doe dan maar een keizersnede. Ook geen fijne gedacht, maar dat gebeurt tenminste verdoofd en dan hoeft er niks ergens uit geperst te worden. En zo’n litteken staat ook eigenlijk best wel stoer.