Iedere vrouw is weleens over tijd geweest. Een menstruatie blijft uit en jouw hersenen beginnen hevige rekensommen te maken. Kan ik zwanger zijn? Wanneer na een aantal dagen de menstruatie toch op komt zetten, blijkt het loos alarm. Blijft jouw menstruatie echter uit en heb je last van vreemde symptomen? Dan kan er heel iets anders aan de hand zijn.

Hoe weetje of je zwanger bent? Heb jij nog geen test gedaan, maar vermoed je dat je zwanger bent? Doe dan gauw deze online zwangerschapstest om te zien of jij zwanger bent. Wij hebben alle eerste symptomen van een zwangerschap op een rijtje gezet. Hoeveel symptomen kun jij afvinken na het doorlopen van deze online zwangerschapstest? Let wel op: Deze online zwangerschapstest is geen medisch advies of 100% garantie op een zwangerschap.

Geen menstruatie

Na een succesvolle conceptie blijft de menstruatie uit. Heb jij een regelmatige cyclus en weet je als geen ander wanneer je ongesteld moet worden, maar blijft een menstruatie uit? Dat zou een belletje moeten doen rinkelen. Veel vrouwen hebben helaas geen regelmatige cyclus. De menstruatie komt onverwachts of blijft weleens uit. Op deze manier is het lastig om vast te kunnen stellen of je zwanger bent. Laat de menstruatie lang op zich wachten en heb je last van andere symptomen, dan is een zwangerschapstest geen overbodige luxe.

Vreemde afscheiding

Na conceptie kan de afscheiding een andere vorm, kleur of geur aannemen. Veel vrouwen ervaren extreme mate van afscheiding wanneer zij net zwanger zijn. Ook kan de structuur en kleur veranderen. Is jouw afscheiding anders dan normaal? Het kan een teken zijn van het begin van jouw zwangerschap. Let wel goed op, wanneer jouw afscheiding verandert en je bent niet zwanger, kunnen er ook andere medische oorzaken voor zijn.

Moe

Een nieuw leven creëren, dat kost erg veel energie. Je zult je moe en lusteloos voelen wanneer je net zwanger bent. Je bent sneller uitgeput en meer slapen lijkt niet te helpen. Dit hoeft geen symptoom van een burn-out te zijn, het kan een van de eerste symptomen zijn van een zwangerschap. Luister goed naar jouw lichaam en doe het rustig aan. Je bent een nieuw leven aan het creëren en dat kost nu eenmaal tijd en energie.

Hoofdpijn

Veel vrouwen ervaren vervelende hoofdpijnen wanneer zij net zwanger zijn. Er is veel gaande in het lichaam en jouw hormonen slaan op hol. Het gevolg hiervan kunnen vervelende hoofdpijnen zijn. Heb jij tijdens jouw vruchtbare dagen geslachtsgemeenschap gehad en ervaar je de dagen erna hoofdpijn? Dan is de kans groot dat de conceptie succesvol is geweest. Vaak trekt de hoofdpijn na het eerste trimester weg.

Prikkelbaar en emotioneel

Jouw hormonen slaan op hol wanneer je zwanger bent. Negen maanden lang zijn jouw hormonen flink actief. Wanneer je net zwanger bent, kun je hier al het nodige van meemaken. Reageer jij de laatste dagen anders dan normaal, voel je je huilerig of ben je extra prikkelbaar? Dit kan een van de eerste symptomen zijn van een zwangerschap. Irriteer jij je aan dingen waar je voorheen nooit over in zat en ben je niet te genieten? Hoera! Dan heb je kennis gemaakt met jouw hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap

Buikpijn

Conceptie zou geen pijn moeten geven, maar toch ervaren veel vrouwen buikpijn na conceptie. Dit is een vorm van buikpijn dat vergeleken kan worden met krampen tijdens de menstruatie. Er is heel wat gaande in jouw baarmoeder en hierdoor kun je pijnklachten ervaren. Heb je last van buikpijnen maar blijft een menstruatie uit? Dan is dit een flink teken dat je wellicht zwanger bent.

Duizeligheid en misselijkheid

Het eerste trimester begint direct na conceptie. Het eerste trimester staat in het teken van het welbekende ‘morning sickness’. Zwangere vrouwen hebben tijdens het eerste trimester last van duizeligheid, misselijkheid en overgeven. Deze symptomen treden vooral op in de ochtend. Ben jij net wakker en moet je rennen naar de wc om over te geven? Dan is dit een seintje dat er werkelijk wat gaande is. Heb jij niets verkeerds gegeten, maar ben je de laatste dagen erg misselijk en duizelig? Dan kan dit een van de eerste tekenen zijn van een zwangerschap.

Vreemde eetgewoontes

Bij een zwangerschap horen nu eenmaal vreemde eetgewoontes. Veel vrouwen hebben een enorme voorkeur voor augurken, zout eten en lekker vet eten. Heb jij ineens veel meer trek dan gewoonlijk of kun je juist geen hap door de keel krijgen? Jouw eetgewoontes en behoeftes zullen veranderen tijdens de zwangerschap.

Wat nu na deze online zwangerschapstest?

Kom jij tijdens het lezen van dit artikel erachter dat jij ja en amen kunt zeggen op alle symptomen? Dan is de kans zeer waarschijnlijk dat je zwanger bent. Niet alleen een positieve zwangerschapstest zegt genoeg, ook hoe jij je voelt en welke symptomen er spelen. Maar wat nu? Schreeuw nog niet van de daken dat je in blijde verwachting bent, maar koop een vroege zwangerschapstest of maak een afspraak bij de dokter. Wanneer jij met de genoemde symptomen naar de dokter gaat, zul je altijd een definitieve uitslag krijgen of je zwanger bent.

Herken jij je in meerdere symptomen? Dan is de kans groot dat je zwanger bent! Natuurlijk kan een online zwangerschapstest geen officieel uitsluitsel geven, maar is het wel een reden om een zwangerschapstest te kopen. Wanneer jij meerdere bovenstaande symptomen ervaart is de kans groot dat je zwanger bent. En, ben jij geslaagd voor de online zwangerschapstest?