Heerlijk slapen is toch wel echt het fijnste dat er is. Heb je jonge kinderen? Sorry dat we je dit moeten vertellen, dan kan het een tijdje duren voordat je de volle 8 uur slaap per nacht zal pakken. Dit weet je natuurlijk allang! Er zijn verschillende manieren om het slaapritme van je kind te bevorderen. Eén manier om dit te doen is met raamdecoratie. We vertellen je alles over de beste raamdecoratie voor in de kinderkamer.

Tip 1: raamdecoratie die de kamer heerlijk verduistert

Elk kind slaapt anders, reageert anders op de hoeveelheid slaap en elk kind heeft een ander ritme. Net als ons. De één kan ontzettend goed tegen weinig slaap, waar de ander een volledige nachtrust nodig heeft. Kinderen natuurlijk ook. Hoe is het met het slaapritme van jouw kind gesteld? Baseer daar je keuze op. Komt je kind moeilijk in slaap? Dan kan het een logische keuze zijn om voor raamdecoratie te gaan die de kamer lekker donker maakt zodat hij of zij te allen tijde gemakkelijk in slaap komt. Kant en klaar gordijnen.

Tip 2: maatwerk is tegenwoordig niet meer zo duur als vroeger

Wil je dat de raamdecoratie het slaapritme van je kind niet negatief beïnvloedt? Ga dan voor Top down bottom up plissegordijnen waarmee je banen kunt maken op je raam. Overdag laat je dan een kiertje open zodat je kind niet in de war raakt met zijn dag- en nachtrust. ’s Nachts doe je het plisségordijn dan helemaal dicht. In de periode waarin het vroeg en laat op de dag nog licht is, blijft het kamertje heerlijk donker. Een tip die we je echt willen meegeven is: ga voor maatwerk! Dat is tegenwoordig echt niet meer zo duur als vroeger.

Tip 3: stel je budget vast

Is je kind niet heel gevoelig voor licht tijdens het slaapje en ben je meer budgetgedreven? Kies voor een verduisterend rolgordijn. Lekker goedkoop, snel schoon te maken en verduistert de ruimte voor het grootste deel.

Welke raamdecoratie heb jij in de kinderkamer hangen & ben je er tevreden over?