Zwanger? Gefeliciteerd! Je gaat een mooie tijd tegemoet hopelijk, met zo min mogelijk kwaaltjes. Een bijzondere periode waar je een kindje in je buik voelt groeien en je je samen met je partner (en kind(eren)) gaat voorbereiden op de uitbreiding van jullie gezin. En daar komt best wat bij kijken. Emotioneel gezien, maar ook praktisch.

Er komt een hoop informatie op je af, maar je zal er ongetwijfeld ook naar willen zoeken. Wat moet je in huis hebben voor de baby? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Hoe zorg je het beste voor jezelf en je baby tijdens de zwangerschap? Maar ook: wat voor geboortekaartje wil je? Laat je nog zwangerschapsfoto's maken? Enzovoorts, enzovoorts. Die informatie vind je heus wel op het wereldwijde web, maar fijn is het wel als het is verzameld op één plek. Één van die plekken is het Kind & Co festival.

Kind & Co festival is een online festivalterrein waar je handige informatie vindt over onder andere kinderopvang, fit blijven tijdens je zwangerschap, producten voor tijdens je zwangerschap en in de kraamtijd, en wat je nodig hebt voor je baby. Een fijne site om rond te struinen en je te laten informeren over diverse mogelijkheden. Mijn kraamtijd ligt inmiddels al drie jaar achter me, maar een aantal dingen die ik op het Kind & Co vond had ik destijds graag willen weten. Of meer over willen lezen. Zoals bijvoorbeeld over hypnobirthing, of over de mogelijkheid om spullen te huren of lenen voor in de kraamtijd.

Slaapliedjes voor baby's

Geen idee of ik de enige ben, maar ik heb me in de babytijd suf gezocht naar fijne en rustige muziek voor mijn zoontje. Voor de leuk, om hem kennis te laten maken met muziek (en niet die hysterische geluiden die uit sommige speeltjes komen), maar ook om hem rustig in slaap te krijgen. Ik heb uiteindelijk zelf een lijstje gemaakt met klassieke (baby)muziek en bekende slaapliedjes, maar op Kind & Co festival vind je dus kant-en-klare Spotify-lijstjes met slaapliedjes, liedjes over zwangerschap en baby's en een lijstje met rustige muziek voor tijdens je zwangerschap. Ook fijn als je niet zwanger bent, trouwens. 😉

Foto's

Heel lang heb ik getwijfeld of ik wel een fotoshoot wilde doen met mijn zwangere buik. Ik was niet zo'n fan van de gestileerde plaatjes die ik vaak zag langskomen, in een studio met babyschoentjes, roze of blauwe muisjes of een doek met windmachine. Toen ik bijna in de laatste maand van mijn zwangerschap was, heb ik de knoop doorgehakt omdat ik mezelf met dikke buik toch graag wilde vastleggen voor later. Dus ben ik op zoek gegaan naar een fotograaf die me bij ons thuis wilde fotograferen, zonder poespas en accessoires. Ik ben zo blij dat ik het uiteindelijk toch heb laten vastleggen! Op het Kind & Co festival vind je een fotograaf die ook graag in een voor jou vertrouwde omgeving fotografeert. En je krijgt nu zelfs 20% korting op een zwangerschaps- of babyshoot. Kortom, je vindt een gevarieerd aanbod van informatie en 'leuke dingen' op het Kind & Co festival. Neem eens een kijkje op de vrolijke site www.kmnkindenco.nl/festival en doe dan ook meteen mee met de winactie waarbij je kans maakt op één van de 10 Prénatal-bonnen t.w.v. €50,00!

*Deze winactie is gesloten*

KMN Kind & Co kinderopvang

Kind & Co festival is een initiatief van KMN Kind & Co, kinderopvangorganisatie voor midden Nederland. KMN Kind & Co heeft ruim 40 jaar ervaring in kinderopvang en heeft circa 260 locaties: kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peutergroepen, peuterspeelzalen, tussenschoolse opvang ('overblijven') en gastouderopvang. Voor al deze vormen van opvang kun je bij Kind & Co terecht voor kinderen van 0 tot 13 jaar oud.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Kind & Co.