Is jouw vriendin, collega, schoonzus of buurvrouw bevallen en ga je binnenkort langs op kraamvisite? Daar hoort een leuk cadeau bij voor de kleine. Wanneer je nog nooit op kraamvisite bent geweest, kan het vinden van een geschikt cadeau nog een behoorlijke uitdaging zijn. Wat geef je een baby precies als kraamcadeau? In dit artikel geven wij tips en inspiratie voor de leukste, meest dierbare en originele kraamcadeaus.

Babykleertjes

Als kersverse ouder kun je niet genoeg babykleertjes hebben. Een kraamcadeau dat altijd een succes is, zijn babykleertjes. Je kunt leuke babykleertjes kopen in maat 56 of 60 zodat de baby deze direct aan kan. De kans is groot dat meerdere bezoekers babykleertjes als kraamcadeau geven. Je doet er goed aan om babykleertjes in grotere maten te kopen. Is de baby geboren in de winter? Koop dan vast leuke zomerkleren in een paar maten groter. Dan hebben de ouders hier komende zomer nog plezier van!

Handige gadgets

Het ouderschap komt helaas niet met een standaard handleiding. Wel zijn er vandaag de dag genoeg handige gadgets die het ouderschap een stukje eenvoudiger maken. Veel ouders schaffen zelf deze handige gadgets niet aan, dus is het perfect om cadeau te doen. Wat dacht je van een knuffel met babygeluiden om in de wieg te leggen of een babyfoon met video. Er zijn genoeg handige gadgets beschikbaar om het leven van ouders met een pasgeboren baby een stukje eenvoudiger te maken.

Voorleesboeken

Een origineel kraamcadeau is literatuur! Koop mooie voorleesboeken voor de pasgeboren baby. Al vanaf dag een is het belangrijk voor de band tussen ouder en kind dat er veel tegen de baby wordt gesproken. Met een mooi voorleesboek begin je direct goed! Wat dacht je van een sprookjesboek van Grimm of een leuk Nijntje boek? Hier hebben de ouders jarenlang plezier van bij het voorlezen.

Producten voor in bad

Maak een leuk pakketje met heerlijke producten voor in bad. Er zijn veel luxe merken die babyproducten verkopen. Kies een luxe badolie of zeepje voor de baby. Dit kun je samen met een zachte baddoek met de naam van de baby erop geborduurd geven. Of wat dacht je van een leuke badcape of zwemluiers? Zo heb je een echt verwencadeau voor de baby.

Een flinke voorraad

Een baby is hartstikke leuk, maar het is ook een flinke investering. Help de ouders een handje met de financiën door te helpen met een voorraad aan luiers, billendoekjes, zalf en andere benodigdheden. Het klinkt misschien niet als het leukste kraamcadeau, maar voor de ouders is dit een waar geschenk!

Tweedehands

Wil je iemand een echt dierbaar kraamcadeau geven? Wellicht heb jij nog babykleertjes boven op zolder liggen van jouw kinderen of nog een ton met houten speelgoed. Deze producten zijn bij jou thuis stof te vangen en kunnen nog goed een tweede leven gebruiken. Hoe leuk is het wanneer jouw zus bevallen is om haar babykleertjes te geven waar ook jouw kinderen wat aan hebben gehad. Zo heeft het cadeau direct meer betekenis.

Verwenpakket voor papa en mama

Niet alleen de baby mag in de watten worden gelegd, ook de kersverse ouders. Slapeloze nachten, spuug en vieze luiers is de realiteit van deze nieuwe ouders. Met een leuk verwenpakket voor de ouders help je ze door de korte nachten en intensieve dagen. Maak bijvoorbeeld een leuk pakket met lekkere snacks, luxe verwenproducten en wellicht een cadeaubon voor een dagje naar de spa of een massage. Ook een mooie bos bloemen om de woonkamer helemaal op te fleuren is perfect als kraamcadeau. Hebben de ouders een meisje gekregen? Dan is het extra leuk om een bos roze bloemen te geven! Leg de kersverse ouders flink in de watten met een fijn pakket.

Maak iets leuks

Ben jij creatief? Dan kun je natuurlijk ook zelf iets leuks maken. Kun jij breien of haken? Hoe leuk is het dan om zelfs iets te maken voor de baby. Een leuk zelfgemaakt mutsje, vest of slofjes zijn eenvoudige projecten met een geweldig resultaat. De baby heeft iets unieks en jij hebt gelijk een leuk project! Is een goede vriendin, college of zus zwanger? Pak naald en draad erbij en ga lekker creatief aan de slag voor de baby.

Cadeaukaart

Weet je echt niet wat je de kersverse ouders cadeau wilt doen? Geef dan het cadeau waar iedere ouder blij van wordt. Geef een cadeaukaart als kraamcadeau. Er zijn vaak genoeg spullen die de ouders nog niet in huis hebben voor de baby en met ee cadeaukaart kunnen zij deze zelf aanschaffen. Zo geef je altijd een leuk cadeau. Cadeaukaarten voor de Prenatal, Hema, H&M of andere kledingzaak voor babykleertjes zijn altijd een succes. Het lijkt wellicht niet het leukste cadeau, maar de ouders zullen hier erg blij van worden.

Op kraamvisite gaan en de pasgeboren baby voor het eerst ontmoeten is een unieke beleving. Naast de beschuit met muisjes, hoort hier ook een leuk presentje voor de baby en ouders bij. Je kunt eigenlijk nooit de plank misslaan op het gebied van kraamcadeaus. Er zijn enorm veel leuke opties. Geef jij bijvoorbeeld leuke babykleertjes of een cadeaukaart zodat de ouders zelf kleertjes kunnen uitzoeken? Praktische cadeaus klinken misschien minder leuk, maar worden wellicht nog meer gewaardeerd. Kom nooit met lege handen op kraamvisite maar vind een leuk cadeau voor de pasgeboren baby.