De kraamtijd een feestje voor iedere moeder? Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Maar de werkelijkheid blijkt vaak weerbarstiger. Er zijn heel wat factoren die het geluksgevoel van de kraamtijd kunnen verstoren. Maar een kraammand met 10 bijzondere cadeautjes kan van de kraamtijd van jouw dochter of vriendin een onvergetelijke tijd maken.

1. Een warme en zachte omslagdoek

Niets is fijner voor een jonge moeder dan haar kindje te kunnen knuffelen en troosten. Ze wil kunnen kijken en ruiken. Het contact in die eerste dagen wordt bepaald door alle zintuigen die helemaal open staan voor dit nieuwe kindje. Het baby’tje ruikt nog zo heerlijk naar zichzelf. Jij kunt hierop inspelen. Koop een vierkante meter zachte witte badstof. Onderzoek welke kleur de ouders voor de babykamer hebben gekozen. In die kleur koop je band van satijn. Hiervan naai je een prachtige omslagdoek die je afzet met het satijnen band. Voordat je gaat naaien was je de badstof met heerlijk ruikende wasverzachter. Vanaf dag één kan de doek gebruikt worden. Zacht, beschermend en heerlijk ruikend voor een optimaal contact tussen moeder en kind.

2. Het liefste knuffeldoekje dat er bestaat

Leef je uit en ga op zoek naar zo’n ontzettend schattig en aaibaar knuffeldoekje. Ze zijn te koop in allerlei soorten en maten. Wie weet is dit doekje vanaf dag één, in dit geval dag twee, onlosmakelijk hét knuffeltje van het baby’tje waar jij dit voor koopt. Kinderen kunnen zich zo hechten aan zo’n doekje dat ze wanneer papa of mama er even niet zijn zich toch veilig voelen. Vooral wanneer mama het doekje een poosje op haar buik tussen haar borsten draagt heeft het voor het kindje een vertrouwde geur die voor een veilig gevoel zorgt.

3. Dagboek voor mama

De eerste tijd als gloednieuwe moeder is super enerverend. Al die mensen die komen kijken naar je kindje, de bezoekjes van de verloskundige, de ups en downs die je als moeder doormaakt. Niets is fijner om dan af en toe wat gedachten op te kunnen schrijven. Dit zorgt voor ordening en het is bovendien fijn om even terug te kunnen lezen wat er ook alweer allemaal is gebeurd. Tenslotte houdt elke trotse moeder alle ontwikkelingen van haar kindje maar wat graag bij.

4. Een lekker verzorgingsproduct voor mama

Zo lang de kraamhulp er is, kan mama nog ruimschoots genieten van een douche en daarna tijd nemen voor het insmeren met een heerlijke bodylotion. Wat is leuker dan die bodylotion eens te proberen die heerlijk nieuw in de kraammand zat op dag 4?

5. Met een boekje in een hoekje

In sommige families is het een vorm van nostalgie. De tijdloze prentenboekjes die al generaties lang worden voorgelezen. Hoe kan mama zich nog meer mama voelen dan wanneer ze opnieuw dit prentenboekje mag gaan voorlezen aan haar eigen kindje? Leef je uit en koop dat boekje waarvan je denkt dat mama of papa daar een goede herinnering aan heeft.

6. Vergeet de rest van het gezin niet!

Niet alleen voor mama staat de wereld op z’n kop, maar ook voor de partner en andere kindjes in het gezin als die er al zijn. Het is voor hen heerlijk om te voelen dat er ook aan hen wordt gedacht in de kraamtijd. Koop een lekkere bon van de echte bakker om de hoek. Altijd goed!

7. Gepersonaliseerd badjasje

Zodra je hoort hoe het kindje gaat heten, kun je als een speer naar de winkel bellen waar ze namen borduren op een schattig klein badjasje dat al voor je klaar ligt. Succes verzekerd.

8. Tandendoosje

Oké, tanden zijn er nog lang niet. Maar mama’s hart zal smelten als ze op dag 8 zo’n mooi klein tandendoosje uitpakt. Ga op zoek naar een origineel beschilderd exemplaar of leef je zelf uit.

9. Muziekknuffel

Zoek een speeldoosje met een lief melodietje. Zoek daarna een zachte knuffel waarvan de buik dik genoeg is om een muziekdoosje in te verstoppen. Vul de muziekknuffel verder op met opvulmateriaal.

10. Avondje uit

Na die drukke kraamperiode zijn papa en mama er helemaal aan toe om even weer met z’n tweeën te zijn. Niet dat dat makkelijk is. Want wie past er op het kindje? Jij hebt daar over nagedacht. Je koop een uit-eten-bon voor papa en mama en bied jezelf daarbij als oppas aan. Ze zullen je erg dankbaar zijn.