De knotwilgenroute

Statig staan ze daar, keurig in het gelid. Sommige hebben alweer een volle bos op hun kop, andere nog niet. Knotwilgen, daarover heb ik het. Onmiskenbaar mijn favoriete bomen. In het Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zeer dicht bij mijn huis, stikt het ervan. De bomen...

De digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Zwanger van ons derde kind

Toen ik weer zwanger wilde worden ben ik naar de gynaecoloog gegaan vanwege mijn eerdere bekkenproblemen. Ik was bang dat ik bij een eventuele volgende zwangerschap misschien niet meer zou kunnen lopen. Volgens de gynaecoloog was de kans hierop klein, maar het heeft...

Nieuw jaar, nieuwe trends! Een heerlijk excuus om te shoppen voor je kleintje. Benieuwd naar de stijl die 2020 met zich meebrengt? Wij zetten de acht kledingtrends van baby's in 2020 voor je op een rij.

1. Dierenprints

Ook dit jaar zijn de dierenprints weer helemaal in. Of het nu gaat om een leuke trui, een rompertje of een lekkere warme muts, baby’s zien er gewoon ontzettend aandoenlijk uit in een tijger- zebra- of luipaardprint. Bovendien is het met vrijwel alles te combineren. Last but not least, bij volwassenen staan dierenprints ook hartstikke leuk. Matchen met je zoon of dochtertje was nog nooit zo makkelijk!

2. Denim

Als volwassenen zijn we er meestal gek op, maar als het aankomt op spijkerstof kopen voor onze kleintjes, zijn we vaak huiverig. Is de stof niet te stug? Gelukkig zijn er voor baby’s heel soepele Denim items verkrijgbaar. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Kies voor een stoer spijkerjasje, een broekje of pak twee trends in een: ga voor de tuinbroek!

3. Tuinbroeken

De tuinbroek, is dat niet wat ouderwets? Het leuke aan trends is dat ze steeds weer terugkomen en daarbij wordt de tuinbroek niet overgeslagen. Sterker nog, het lijkt erop dat hij steeds vaker in de mode komt. Zo ook dit jaar! Vooral de salopette met wijde pijpen doet in 2020 opnieuw zijn intrede, met name voor meisjes. Doe er een dikke maillot onder en je kleintje is klaar voor de winter.

4. Corduroy

Corduroy, ribstof in de volksmond, is weer helemaal ‘je van het’. Of je nu een leuk broekje of jasje wilt kopen voor je baby, op dit moment in corduroy overal in de etalages te zien. Denk je eens in hoe je kindje eruit ziet in een ribstof jasje met een dierenprintmutsje: te schattig!

5. Zwart-wit

Hoewel zwart-wit eigenlijk nooit uit de mode gaat, is het in 2020 opvallend ín de mode. Je komt overal zwart-witte rompertjes en truien tegen. Zo zijn er veel kledingstukken in zwart met witte stippen of strepen, maar ook zwart-witte dierenprints zijn ontzettend gewild. Een trui met zebraprint is toch ook eigenlijk onweerstaanbaar?

6. Fluffy

We zagen het vorig jaar al, maar de trend is zo leuk dat het dit jaar gewoon voortgezet wordt. Fluffy items zijn in de winter niet alleen lekker zacht en warm, maar ze staan ook gewoon superschattig. Een pakje of jasje dat zo fluffy is als een teddybeer mag wat ons betreft een tijdloos item worden. Zeker met berenoortjes op de capuchon maakt het je kind nog aandoenlijker en winterklaar!

7. Roze

Zoals gezegd, zijn vooral de zwart-wit printen momenteel erg populair. Toch is er ook wel wat kleur in 2020 te spotten. Zo blijkt roze, variërend van pastel naar neon erg in trek. Dit wordt onder andere gecombineerd met lila en mauve, maar ook met meer basic kleuren. Zo wordt roze vaak gekozen als kleurnuance om de lichte naturellen en donkere basics te complimenteren. Ben je niet zo van het roze? Blauw, oranje en geel zijn ook populaire accenten dit jaar.

8. Patronen

We zien daarnaast de strepen en color blocks terugkomen, maar de animalprint blijft het populairste patroon. De trends van 2020 bieden jou als ouder genoeg ruimte voor creativiteit om het een eigen twist te geven naar jouw smaak. Hoe dan ook, de kleuren, patronen en fashion items die nu in de winkel liggen, zullen je kindje in de toekomst dankbaar scheppen. Hij of zij zal er namelijk ongelooflijk schattige babyfoto’s aan overhouden!