Kinderen hebben zes tot acht verkoudheden per jaar – twee keer zoveel als volwassenen, maar er is weinig bewijs van wat helpt bij de behandeling van hun symptomen, zoals een verstopte neus, een loopneus en niezen. Een van de redenen voor zoveel verkoudheden is dat het immuunsysteem van uw kind zich nog steeds ontwikkelt, waardoor het kwetsbaarder is voor ziekten. Aangezien er meer dan 200 virussen zijn die koudeachtige symptomen veroorzaken, zal het nog steeds tijd kosten voor uw kind om immuun te worden voor verschillende soorten.

Wat je moet weten over een verkoudheid:

De meest kritieke fase voor deze frequente verwerving van virale luchtwegaandoeningen is tot drie jaar, omdat in deze periode de maternale antilichamen die aan het einde van de zwangerschap en tijdens de zwangerschap zijn verworven hun functie al hebben vervuld en niet meer aanwezig zijn, terwijl de eigen antilichamen van het kind nog steeds langzaam en geleidelijk aan toenemen. De verkoudheid tast de luchtwegen aan en kan keelpijn, hoesten, neusverstopping, verhoogde lichaamstemperatuur en niezen veroorzaken, maar na een week verdwijnen deze effecten meestal. De meest voorkomende manier van besmetting is door druppels speeksel, wanneer iemand niest, de druppels in de lucht loslaat en ze door een andere persoon worden opgezogen. Het virus kan ook met de hand worden overgedragen, dus was altijd uw handen na het snuiten van uw neus. U zult merken dat uw kind in de herfst en winter kouder wordt omdat de omgeving meer ingesloten is, waardoor het virus gemakkelijker van persoon tot persoon kan circuleren. De kou maakt de neusmembranen ook gevoeliger voor binnendringende micro-organismen.

Hoe onderscheid je een verkoudheid van een griep, allergie of iets ernstigs?

Bij een verkoudheid is er meestal coryza en lichte afscheiding, die de volgende week dikker en donkerder kan worden. Het kind kan hoesten en heeft een lage koorts. Wees u bewust van de duur van de koorts en de algemene toestand van uw kind. Als hij bijna zoals gewoonlijk eet en speelt, is het waarschijnlijk een verkoudheid. Maar als hij erg laag wordt, zelfs als de koorts laag is, kan het iets sterkers zijn, zoals de griep of zelfs een longontsteking. Niezen, tranende ogen en altijd krabben aan de neus zijn kenmerkende tekenen van allergie, vooral als ze weken of zelfs maanden duren. Bij allergieën wordt de neusscheiding niet dikker en blijft deze altijd helder. Er is ook geen koorts. Houd er echter rekening mee dat kinderen die aan allergieën lijden een grotere kans hebben om verkoudheid te krijgen.

Hoe ga je om met de kou bij kinderen?

Er is niet veel dat je kunt doen om de kou sneller te laten verdwijnen, maar je kunt in ieder geval een aantal strategieën aannemen om je kind zich beter te laten voelen.

1. Geef voldoende vloeistof en bied de hele dag door kleine maaltijden aan

In de tijd dat uw kind ziek is, kan hij zijn eetlust verliezen. Dat is normaal! Het belangrijkste is om hem gehydrateerd te houden. Bied hem daartoe sap, water en thee aan. Bied ook kleine porties gezond voedsel of snacks aan gedurende de dag, zodat hij goed gevoed blijft. Dit zal hem helpen om te reageren tegen het virus. De behandeling is bedoeld om de symptomen te verlichten, omdat de behandeling over het algemeen spontaan is.

groentesapjes-voor-een-verkouden-peuter

2. Wedden op een milieubevochtiger

Normaal gesproken is de enige contra-indicatie voor luchtbevochtigers de mogelijkheid om de lucht te vochtig te houden, een ideaal scenario voor de verspreiding van schimmels en bacteriën – in het algemeen wanneer het apparaat voor een lange tijd aan staat. Als de luchtvochtigheid laag is, is het echter oké om de hele nacht te slapen met de luchtbevochtiger aan, zolang de omgeving maar goed gezuiverd is en er luchtcirculatie is.

Voor degenen die het apparaat niet thuis hebben, zijn er andere alternatieven die goed werken, zoals: het ophangen van natte handdoeken en het gebruik van wastafels met water. In het laatste geval moet om veiligheidsredenen worden opgelet dat het bassin buiten het bereik van kinderen wordt geplaatst.

3. Bemiddel uw kind niet alleen

Pijnstillers, koortswerende middelen en ontstekingsremmende middelen zijn de meest gebruikte niet-receptplichtige geneesmiddelen. En, zoals u weet, wordt het nemen van medicijnen zonder de begeleiding van een gekwalificeerde professional zelfmedicatie genoemd.

Als het al gevaarlijk is voor volwassenen, stel je voor dat het voor kinderen is. Medicijnen zijn medicijnen die worden geproduceerd met als doel een effect op de chemische reacties van het lichaam uit te oefenen, ongemakkelijke symptomen te stoppen of te verlichten, of een ziekte te behandelen. Alleen wij zijn unieke mensen. Wat goed kan zijn voor de ene persoon is misschien niet het meest aanbevolen voor de andere.

4. Stimuleer de rust

Het is gebruikelijk dat kinderen ziek en chagrijnig worden als ze verkouden zijn. Als u dit gedrag bij uw kind opmerkt, moedig dan de rust aan. Wat dacht je ervan om in deze tijd naar die tekening te kijken die hij leuk vindt of een mooi boek voor te lezen terwijl hij wacht op zijn herstel?

5. Pas op voor de neus

Terwijl sommige kinderen een loopneus hebben, zijn andere verstopt. In beide gevallen is het aangewezen om een neusspoeling met serum te doen om te voorkomen dat de afscheiding zich ophoopt, wat de ademhaling ten goede komt.

Is er iets wat ik kan doen om te voorkomen dat mijn zoon verkouden wordt?

U kunt proberen uw kind te beschermen door hem weg te houden van zieke mensen en de gewoonte te cultiveren om uw handen vaak thuis te wassen met water en zeep. Leer uw kind om zijn hand te wassen voor het eten, na het naar de badkamer gaan, wanneer hij thuiskomt en na het snuiten van zijn neus. Stoppen met roken, of u of uw partner, is altijd gunstig. Vermijd ook om uw kind mee te nemen naar plaatsen waar mensen roken. Kinderen die bij rokers wonen worden kouder dan anderen, en de kou duurt langer om te genezen dan kinderen die niet worden blootgesteld aan sigarettenrook.