Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

Heerlijk, die voorpret tijdens het (online) shoppen voor Sinterklaascadeaus. Maar hoe kom je een beetje origineel uit de hoek? We hebben 7 tips voor je voor mooie Sinterklaascadeaus onder de 20 euro. Voor zowel kinderen als volwassenen. Op naar een gezellige pakjesavond!

Bordspellen: vermaak voor het hele gezin

Met z’n allen gezellig een spel doen, dat komt het familiegevoel ten goede. Bordspellen zijn razend populair! Voor kinderen zijn er diverse bordspellen waarvan ze veel leren, bijvoorbeeld met budgetten omgaan, strategisch denken en omgaan met competitie en verlies. Het aanbod is tegenwoordig ruimer dan ooit. Op het inpakpapier zet je heel simpel ‘voor ons allemaal’.
kind-speelt-met-dinosaurus-cadeau

Dinosaurus speelgoed

De dinosaurus is al een tijdje niet meer onder ons, maar voor veel kinderen is hij springlevend. Of ze hem nu tekenen, bouwen, kleien of op een andere manier afbeelden, of ermee spelen. Vaak willen kinderen meer weten over hun favoriete soort, en op zekere leeftijd is het helemaal leuk om samen de Jurassic Park-serie aan te zetten. Alles rondom de dino is een super leuk en tijdloos Sinterklaas cadeau.

Legpuzzels: vermaak voor mensen van 0 tot hoe oud dan ook

Legpuzzels zijn ook aan een opmars bezig. Waren het voorheen misschien alleen kinderen en senioren die een doos met duizend(en) stukjes boven de tafel omkeerden, tegenwoordig fungeert de legpuzzel ook als mindfulness-hulpmiddel: je bent echt even van de wereld als je puzzelt. Dit zijn dus ideale sinterklaascadeaus voor alle leeftijden.

Tekenen en schilderen

Wat is er lekkerder dan op regenachtige dagen de schilderspullen tevoorschijn te halen en de dag al kliederend door te brengen? Schildersets zijn door het grote aanbod niet duur meer. Ze zijn er voor alle leeftijdsgroepen, van sets met een ontwerp tot aan complete pakketten waarbij de Van Gogh in spé zelf zijn creatieve ei kwijt kan. Tekenen en schilderen is daarbij thuis minstens zo leuk als op school, omdat er minder tijdslimieten zijn. Niet die irritante bel als het schilderij of de tekening net vorm begint te krijgen.

Boeken en leesvoer als cadeautip

Boeken! Natuurlijk is er onder de 20 euro het beste leesvoer verkrijgbaar. Of je nu online naar Sinterklaascadeaus shopt of in de stad, er is altijd wel iets van zijn of haar gading te vinden. Van (dieren)atlas tot griezelverhaal, van voorleesboekje tot jeugdroman. We hoeven van boeken de educatieve functie niet uit te leggen.

Muziekinstrumenten voor Sinterklaas

Percussie, trommels of zelfs een digitaal keyboard: onder de 20 euro vind je verrassend veel soorten muziekinstrumenten. Kinderen kunnen natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met hun artistieke kant te ontdekken en muziek is daarvoor ideaal. Het hoeft echt niet allemaal meteen op een fanatieke manier, als een kind er lol in heeft, is dat al genoeg. Je merkt vanzelf of een kind behoefte krijgt aan lessen.

kind-met-bouwstenen-sinterklaas

Bouwspeelgoed

Er bestaan veel soorten bouwspeelgoed en zeker van de grote Deense fabrikant is bekend dat deze rekening houdt met elke leeftijdsgroep. Een bouwpakket doet het altijd goed als Sinterklaascadeau, dat blijkt uit onderzoek: er worden maar weinig Heerlijke Avondjes gevierd zonder dat iemand op bouwspeelgoed getrakteerd wordt en het staat bovenaan menig verlanglijstje. Creativiteit, fantasie en ooghandcoördinatie worden prima gestimuleerd. Voor je het weet zit je zelf ook op de grond, omdat het geritsel van de blokjes aanstekelijk werkt.

Het hoeft allemaal niet zo duur

Hopelijk ben je nu op genoeg ideeën gekomen voor leuke Sinterklaascadeaus onder de 20 euro. Het hoeft inderdaad niet allemaal duur te zijn – daar geven jonge kinderen niet zozeer om – als het maar een mooie avond wordt. Alvast succes met shoppen en inpakken, verheug je op de blije gezichtjes en vooral heel veel plezier!