De digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Zwanger van ons derde kind

Toen ik weer zwanger wilde worden ben ik naar de gynaecoloog gegaan vanwege mijn eerdere bekkenproblemen. Ik was bang dat ik bij een eventuele volgende zwangerschap misschien niet meer zou kunnen lopen. Volgens de gynaecoloog was de kans hierop klein, maar het heeft...

Kan ik mijn baby in de airco of bij de ventilator laten slapen?

[Tijdens een hittegolf kunnen de temperaturen hoog oplopen. Je merkt zelf al dat je duf wordt van de warmte, maar voor een baby zijn warme dagen helemaal lastig. Je baby kan nog niet de eigen temperatuur reguleren, waardoor je extra waakzaam moet zijn. Mag je baby in...

Heerlijk, die voorpret tijdens het (online) shoppen voor Sinterklaascadeaus! Maar hoe kom je een beetje origineel uit de hoek? Hier 7 tips voor mooie Sinterklaascadeaus onder de 20 euro voor je lief en natuurlijk de kinderen. Op naar een oergezellige pakjesavond!

Bordspellen: vermaak voor het hele gezin

Met z'n allen lekker een spel doen, dat komt het familiegevoel ten goede. Bordspellen zijn razend populair! Voor kinderen zijn er diverse bordspellen waarvan ze veel leren, bijvoorbeeld met budgetten omgaan, strategisch denken en omgaan met competitie en verlies. Het aanbod is tegenwoordig ruimer dan ooit. Op het inpakpapier zet je heel simpel 'voor ons allemaal'.
kind-speelt-met-dinosaurus-cadeau

Dinosaurus speelgoed

De dinosaurus is al een tijdje niet meer onder ons, maar voor veel kinderen is hij springlevend. Of ze hem nu tekenen, bouwen, kleien of op een andere manier afbeelden, of ermee spelen. Vaak willen kinderen meer weten over hun favoriete soort, en op zekere leeftijd is het helemaal leuk om samen de Jurassic Park-serie aan te zetten. Alles rondom de dino is een super leuk en tijdloos Sinterklaas cadeau.

Legpuzzels: vermaak voor mensen van 0 tot hoe oud dan ook

Legpuzzels zijn ook aan een opmars bezig. Waren het voorheen misschien alleen kinderen en senioren die een doos met duizend(en) stukjes boven de tafel omkeerden, tegenwoordig fungeert de legpuzzel ook als mindfulness-hulpmiddel: je bent echt even van de wereld als je puzzelt. Dit zijn dus ideale sinterklaascadeaus voor alle leeftijden.

Tekenen en schilderen

Wat is er lekkerder dan op regenachtige dagen de schilderspullen tevoorschijn te halen en de dag al kliederend door te brengen? Schildersets zijn door het grote aanbod niet duur meer. Ze zijn er voor alle leeftijdsgroepen, van sets met een ontwerp tot aan complete pakketten waarbij de Van Gogh in spé zelf zijn creatieve ei kwijt kan. Tekenen en schilderen is daarbij thuis minstens zo leuk als op school, omdat er minder tijdslimieten zijn. Niet die irritante bel als het schilderij of de tekening net vorm begint te krijgen.

Boeken en leesvoer als cadeautip

Boeken! Natuurlijk is er onder de 20 euro het beste leesvoer verkrijgbaar. Of je nu online naar Sinterklaascadeaus shopt of in de stad, er is altijd wel iets van zijn of haar gading te vinden. Van (dieren)atlas tot griezelverhaal, van voorleesboekje tot jeugdroman. We hoeven van boeken de educatieve functie niet uit te leggen.

Muziekinstrumenten voor Sinterklaas

Percussie, trommels of zelfs een digitaal keyboard: onder de 20 euro vind je verrassend veel soorten muziekinstrumenten. Kinderen kunnen natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met hun artistieke kant te ontdekken en muziek is daarvoor ideaal. Het hoeft echt niet allemaal meteen op een fanatieke manier, als een kind er lol in heeft, is dat al genoeg. Je merkt vanzelf of een kind behoefte krijgt aan lessen.

kind-met-bouwstenen-sinterklaas

Bouwspeelgoed

Er bestaan veel soorten bouwspeelgoed en zeker van de grote Deense fabrikant is bekend dat deze rekening houdt met elke leeftijdsgroep. Een bouwpakket doet het altijd goed als Sinterklaascadeau, dat blijkt uit onderzoek: er worden maar weinig Heerlijke Avondjes gevierd zonder dat iemand op bouwspeelgoed getrakteerd wordt en het staat bovenaan menig verlanglijstje. Creativiteit, fantasie en ooghandcoördinatie worden prima gestimuleerd. Voor je het weet zit je zelf ook op de grond, omdat het geritsel van de blokjes aanstekelijk werkt.

Het hoeft allemaal niet zo duur

Hopelijk ben je nu op genoeg ideeën gekomen voor leuke Sinterklaascadeaus onder de 20 euro. Het hoeft inderdaad niet allemaal duur te zijn – daar geven jonge kinderen niet zozeer om – als het maar een mooie avond wordt. Alvast succes met shoppen en inpakken, verheug je op de blije gezichtjes en vooral heel veel plezier!