Na het krijgen van kinderen verandert je leven behoorlijk. Daarom zetten wij 15 dingen die je echt moet doen voordat je kinderen krijgt voor je op een rijtje. Simpelweg omdat het nu nog kan en je nu alle vrijheid en tijd hebt!

1. Een verre reis maken

Zodra je eenmaal kinderen hebt wordt een verre reis maken iets minder makkelijk (duur, veel spullen om mee te slepen, lastig met de slaapjes en het ritme van je kindje). Daarnaast zullen je vakanties een stuk minder avontuurlijk zijn met een stel peuters aan je zij. Geniet dus nog even van (verre en spannende) vakanties zolang je kinderloos bent.

2. Je bucket list afwerken

Parachutespringen en bungeejumpen is net iets minder aantrekkelijk als je weet dat je kinderen thuis op je zitten te wachten. Werk je bucket list dus af nu je nog onbezorgd kunt leven.

3. De hele nacht feesten

Waarschijnlijk heb je de eerste jaren met kinderen niet eens de energie om een hele nacht te gaan feesten, om nog maar te zwijgen over het regelen van een oppas en het overleven van een kater met een stel krijsende kinderen om je heen. Ga dus een hele nacht feesten nu het nog kan.

4. Sparen

Kinderen zijn duur! Probeer dus nog wat te sparen nu je de kans hebt.

5. Een goed boek lezen

Om een goed boek te lezen heb je tijd en rust nodig. Aangezien kinderen de neiging hebben om net om aandacht te komen bedelen als jij lekker zit, kunnen wij dus ook het lezen van een goed boek aanraden voordat de kleine er is.

6. Genieten van de rust

Met kinderen in huis is de rust soms ver te zoeken. Geniet dus van je rust en het heerlijk dobberen in bad voordat je kinderen hebt die de rust komen verstoren.

7. Een romantische avond met je partner beleven

Kaarsjes, een flesje wijn, open haard aan en.. een krijsende baby! Aangezien een baby niet erg bevorderlijk is voor de romantiek zeggen wij: organiseer die romantische avond met je partner voordat je een kind krijgt.

8. Het huis verbouwen

Een verbouwing zorgt altijd voor stress. Aangezien stress het laatste is wat je kunt gebruiken zodra je kinderen hebt én kinderen vaak in de weg lopen, raden wij je aan om te verbouwen en te verhuizen voordat je aan gezinsuitbreiding denkt.

9. Tijd doorbrengen met je vriendinnen

Breng tijd door met je vriendinnen nu je nog geen oppas hoeft te regelen of een kind op sleeptouw moet nemen. Bovendien zul je merken dat na het krijgen van kinderen de gesprekken met je vriendinnen ineens vooral over de kleintjes gaan, dus geniet nu nog even van de ouderwetse gezelligheid.

10. Een cocktail drinken

Zodra je zwanger bent of borstvoeding geeft mag je geen alcohol meer drinken. Neem voor die tijd dus een lekkere cocktail of wijntje, en pik ook meteen een toastje met filet american mee!

11. Uitgebreid shoppen

Shoppen met kinderen kan, maar is een stuk minder ontspannend. Bovendien zul je merken dat het grootste deel van je geld opgaat aan de kinderen in plaats van aan jezelf. Ga dus nog eens lekker ongegeneerd uitgebreid shoppen voor jezelf.

12. De hele dag in bed doorbrengen

Kinderen worden vroeg wakker, willen spelen en hebben je aandacht nodig. Breng dus nog wat tijd door in bed en geniet van het doorslapen en uitgerust wakker worden. Dat wordt na het krijgen van kinderen nog wel anders namelijk.

13. Naar een spa

Wat is er fijner dan jezelf laten verwennen? Boek die spa dus nu je nog alle tijd hebt en alleen maar aan jezelf hoeft te denken.

14. Carri_re maken

Carri_re maken gaat net wat beter als je uitgeslapen bent en de vrijheid hebt om iets langer door te werken. Ga er dus voor en sleep die promotie binnen voordat je kinderen al je tijd opslokken.

15. Tijd voor jezelf maken

Als ouder ben je altijd verantwoordelijk voor je kleintje. Wees dus lekker egoïstisch zolang je nog geen kinderen hebt, en maak uigebreid de tijd voor jezelf en je hobby’s.