‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wil je het wel gezellig maken als de feestdagen eraan komen, maar wil je je huis graag decoreren zonder kerstboom? Het lijkt misschien lastig of veel werk, maar dat valt heel erg mee. Een kerstboom hoort voor veel mensen nu eenmaal bij kerstmis, maar er is tegenwoordig heel veel kerstdecoratie te koop waarmee je je huis ook zonder boom in de kerstsfeer kunt brengen.

Je huis voor kerst decoreren zonder kerstboom

huis decoreren zonder kerstboom - kerstdiner kersttafel

Voor veel mensen voelt het als friet zonder mayonaise, een kerstmis zonder kerstboom: nét niet helemaal zoals het hoort. Maar je huis in kerstsferen decoreren zonder kerstboom kan, als je het goed aanpakt, net zo feestelijk zijn als wanneer je er wel eentje hebt staan. De kans is zelfs groot dat mensen na een bezoekje aan je huis niet eens door hebben gehad dat er helemaal geen kerstboom stond.

Om een keertje, of zelfs nooit, een kerstboom neer te zetten kun je verschillende redenen hebben. Misschien heb je simpelweg de ruimte niet. Of heb je huisdieren, die de kerstboom geen seconde met rust zouden laten. Geen tijd of zin om hem neer te zetten en op te tuigen, kan ook, of misschien heb je gewoon niets met de hele traditie.

Ook als je geen kerstboom neerzet zijn er nog genoeg mogelijkheden over om je huis wel in kerstsferen te brengen. Op manieren die bij jou passen, die met je interieur matchen en die wel veilig zijn met jonge kinderen en/of huisdieren in de buurt. Het is helemaal aan jou om een manier te vinden die bij jou past.

Wil je je huis decoreren zonder kerstboom en helemaal geen extra versieringen aanbrengen, dan kun je het met (LED)lampjes, kaarsjes en ornamenten (met of zonder lichtjes) extra gezellig en knus maken in deze tijd van het jaar. Mooie kerstkaarsen in een mooie kandelaar brengen de kerstsfeer ook in een verder niet versierd interieur tot leven. Dek je eettafel met een mooi linnen kleed, mooi lint en meerdere kaarsen voor het kerstdiner. Of kies eens voor een adventskaars, zodat je iedere dag een stukje af kunt branden en zo de dagen tot kerst af kunt tellen. Een ingetogen manier om de kerstperiode te beleven.

Wel versieren, geen boom

huis decoreren zonder kerstboom - sneeuwbol

Wil je het ook zonder boom wat uitbundiger aanpakken, dan kun je natuurlijk lekker aan de slag met versieringen. Wat heel leuk kan staan, is een hoekje vol met sneeuwbollen. Alhoewel deze niet exclusief bij kerstmis horen, hebben ze vaak wel een winters tintje. Zet je er een aantal bij elkaar, dan ontstaat een sprookjesachtig geheel waar je steeds naar wilt kijken.

Natuurlijk kun je ook flink aan de slag met lichtjes en slingers als je je huis gaat decoreren zonder kerstboom. De lampjes hoef je niet per se in een boom te hangen, aan de gordijnen of langs de kozijnen doen zij het bijvoorbeeld ook prima. Of plak de lichtjes in een kerstboomvorm op je raam of op de muur.

Of kies ervoor om niet binnen maar alleen buiten een boom te versieren. Dat hoeft geen kerstboom te zijn, zelfs een normale boom, heg of struik tover je met wat lampjes, slingers en andere versieringen in deze tijd om tot een echte feestelijke blikvanger.

kerst decoreren zonder kerstboom

Dit artikel of je huis decoreren zonder kerstboom is tot stand gekomen door middel van een samenwerking