Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer, maar het is wel onmisbaar voor een fijne temperatuur: een radiator in de kinderkamer. Wist je dat er speciaal voor de kinderkamer zogenaamde lage temperatuurverwarmingen bestaan? Het zijn radiatoren met een veilige aanraaktemperatuur die er met hun kleurrijke designs ook nog mooi uit zien. We vertellen je er in dit artikel graag meer over!

Radiator met kleurrijk designs

Jaga Strada verwarming

Wanneer je een mooie kleurrijke kinderkamer wilt maken, wil je daar natuurlijk het liefst geen saaie, witte verwarming in hebben. En gelukkig hoeft dat ook niet! Bijna alle radiatoren van Jaga kunnen naast standaard wit in verschillende kleuren uitgevoerd worden. Zo kun je de radiator in de kinderkamer helemaal personaliseren. Wil jij de radiator in de kinderkamer in de kleur Millenium Roze, Vuurrood, Honinggeel, Smaragdgroen of Duifblauw? Dat kan!

Een veilige radiator in de kinderkamer

Het is belangrijk om ook op de veiligheid van een radiator in de kinderkamer te letten. De meeste ongelukken gebeuren tenslotte gewoon thuis. Wanneer je een radiator zoekt is het dus belangrijk om erop te letten dat de radiator geen uitstekende hoekjes of scherpe randen heeft. De Strada (Hybrid) radiator van Jaga heeft bijvoorbeeld een vierkante, strakke omkasting en is hierdoor kindveilig. Doordat deze radiator gebruik maakt van lage temperatuurverwarming, is de aanraaktemperatuur laag, wat ook goed en veilig is voor kinderhandjes!

Jaga Play radiator

Een andere geschikte radiator in de kinderkamer is Play. De Play radiator is speciaal voor de kleintjes ontwikkeld. Alleen door de looks van deze speelse radiator krijg je het al warm. Deze radiator heeft ook een veilige aanraaktemperatuur en beschikt over een penseelrooster, zodat er niets in de radiator kan vallen.

Het voordeel van een lage temperatuurverwarming

Wanneer kinderen in hun kamer aan het spelen zijn, wil je je natuurlijk niet druk maken over het feit dat ze zich kunnen verbranden aan de verwarming. Met een lage temperatuurverwarming hoef je je hierover geen zorgen te maken. De radiatoren in de kinderkamer met zo’n systeem zijn veilig. Met een lage temperatuurverwarming wordt het aangenaam warm. De ruimte warmt gelijkmatig en snel op tot een fijne temperatuur. Bijkomend voordeel is dat deze verwarming milieu- en budgetvriendelijk is. Je bespaart direct op je energierekening waardoor je met zo’n mooie lage temperatuurverwarming ook nog eens maandelijks geld kunt overhouden.

Lage temperatuurverwarming in de kinderkamer

Jaga kinderkamer radiatoren

Jaga is een bekend en betrouwbaar merk als het gaat om radiatoren. Al 60 jaar levert Jaga Climate Designers binnenklimaatconcepten over de hele wereld. Het bedrijf zet vol in op innovatieve duurzame ontwikkelingen als het gaat om koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen. De mensen die bij Jaga werken zijn echte Climate Designers. Zij vinden het belangrijk om producten te ontwikkelen die niet alleen het binnenklimaat, maar óók het buitenklimaat ten goede komen. Een keuze voor de producten van Jaga voor het verwarmen van de kinderkamer is dus ook een goede keuze op het gebied van duurzaamheid.