10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buitenactiviteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

It’s the most wonderful time of the year! De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur: kerstmis. Kerst draait om gezelligheid en samen zijn met de mensen waarvan je houdt. Feestdagen waarbij iedereen vrolijk is, als je de kerststress onder controle hebt tenminste. Je verwent je liefsten natuurlijk het liefst met een heerlijk uitgebreid kerstdiner! Heb jij een tijdje geleden vrolijk voorgesteld om het kerstdiner te organiseren, maar begin je nu net voor de feestdagen toch een klein beetje te stressen? Geen zorgen! Met deze tips organiseer jij een gezellig kerstdiner.

gezellig kerstdiner te organiseren

Tip 1: Bereid je kerstdiner goed voor

Het draait natuurlijk om gezelligheid en samenzijn, maar lekker eten is ook zeker belangrijk. Denk dus van tevoren goed na wat jouw dierbaren lekker vinden. Houden ze van een warm of koud voorgerecht? Eten ze graag vlees, vis, vegetarisch of vegan? Moet je nog rekening houden met dieetwensen of allergieën? Wat drinken je gasten graag?

Maak op basis van de wensen van je tafelgenoten een gevarieerd kerstmenu. Maak iets makkelijks voor de kinderen dat ze zeker weten eten (je hebt echt geen zin in strijd aan tafel met kerst). En zorg ervoor dat je op de dag zelf ook kunt meegenieten. Want je wil natuurlijk je familie en vrienden verrassen met een overheerlijke maaltijd, maar zelf niet de hele kerstdag of kerstavond in de keuken staan. Bereid zoveel mogelijk voor en begin ook op tijd met kerstinkopen. Op deze manier kun jij samen met je geliefden een onvergetelijke avond beleven.

Tip 2: Kersttafel

De eettafel is een belangrijk onderdeel van het kerstdiner. Want wat is een kerstdiner, zonder een mooie gedekte tafel? Het moet je centerpiece worden, naast de kerstboom, dus zorg dat deze er tiptop uitziet.

Een goede basis voor het aankleden van de tafel is het tafelkleed. Kies een mooie kleur die past bij het servies dat je gebruikt. Een tip voor als er kleine kinderen komen eten, kies voor een donkere kleur. Hier zie je niet zo snel vlekken op. Pak je beste servies uit de kast en zorg dat je een kom, een klein bord en een groot bord hebt. Stapel dit per persoon op elkaar, dan ziet het er gelijk al aangekleed uit.

Zet bij ieder bord een wijnglas, dit ziet er meteen chique uit. En wie zegt dat er alleen wijn uit gedronken mag worden? Limonade kan ook prima! Om de tafel compleet te maken zijn er nog servetten nodig. Kies voor servetten die matchen bij het tafelkleed en servies, vouw deze op een toffe manier op. Zo vallen ze zeker op! Als echte finishing touch kunnen er naamkaartjes gemaakt worden voor de genodigde en deze bij de borden leggen. En vergeet niet om de styling af te maken met veel kaarsen, dennentakken en lint.

kerstdiner te organiseren kersttafel en decoratie

Tip 3: Kerstdecoratie

Als je je huis nog niet had versierd in de kerstsfeer, dan is het nu wel tijd om dat te gaan doen. Zet extra kandelaars en waxinelichtjes neer, haal alle strengen kerstlampjes van zolder en decoreer elk hoekje van jullie huis. Vergeet ook de keuken niet!

Extra leuk: verplaats de kerstboom naar de eetkamer. Is dit geen optie in jouw woning? Geen probleem! Er zijn zoveel andere leuke kerstdecoratietips om de eetkamer in de kerstsfeer te brengen. Je kunt een glazen vaas vullen met lichtjes en kerstballen, bijvoorbeeld. Hang dennentakken of hulsttakken op en versier deze met candy canes of lichtjes of kleine kerstballetjes. Kan de eettafel nog wel wat extra versiering gebruiken? Leg hier en daar wat lichtjes met kleine kerstballen neer.

Tip 4: Kerstsfeer

Tijdens deze avond ben je omringd door mensen die je het allermeeste liefhebt: je familie en vrienden. De sfeer maak je samen natuurlijk, maar in de aanloop naar het kerstdiner is het wel zo leuk om wat extra kerstsfeer erin te brengen. Maak een kerstplaylist op Spotify, zet de kerstzender aan van Sky Radio of natuurlijk de Top2000 op NPO Radio 2.

Voor het inkak-moment na het kerstdiner hebben we ook een tip. Een gezelschapsspel is altijd een leuke activiteit na het diner. Zo kun je bijvoorbeeld een dobbelspel doen met kleine cadeautjes en opdrachten of het spel ’30 Seconds’. Ontzettend leuk om samen te spelen en de avond gezellig mee af te sluiten.

Kerstdiner te organiseren met gezin

Tip 5 om een kerstdiner te organiseren; Geen stress, GENIET

Leg de druk niet te hoog voor jezelf. Tenslotte is kerst vieren bedoeld om samen te zijn met lieve mensen en te genieten, niet om te stressen. Geniet van de fijne avond die jij hebt georganiseerd (en waar je hulp bij vraagt, beloofd?), van de gezelligheid van je geliefden, het heerlijke eten dat je hebt klaargemaakt, de mooie gedekte tafel en de lichtjes overal. Je mag trots zijn op jezelf, het is je gelukt een gezellig kerstdiner te organiseren.