Ik ben geen knutselaar. Nooit geweest ook en nu ik bijna 42 ben verwacht ik ook niet dat ik in dit leven nog een openbaring krijg waarna ik de mooiste dingen zelf kan maken. Ik ben dan ook het type Sinterklaas stress en surprise leed. Ik ben serieus jaloers op vriendinnen die de knutsel-gave wel hebben. Die haken een leuke knuffel, naaien zelf van dat geweldige stofje een superkek bloesje of maken een mooi schilderij. Helaas ik niet, ik houd mezelf voor dat ik de lokale ondernemers stimuleer.

Sinterklaas stress Het leed dat Sinterklaas surprises heet

Sinterklaas stress met dubbel surpriseleed

De afgelopen jaren hoefde er slechts één surprise opgeleverd te worden op 5 december. De sinterklaas stress en het surprise leed was toen nog te overzien. Mijn kinderen zijn allebei namelijk ook geen knutselaars (al het goede hebben ze van hun moeder). Dus wanneer puntje bij paaltje komt ben ik de sukkel die ’s avonds een surprise in elkaar zit te flansen omdat we met zijn allen ook op het plan-de-surprise-vlak niet uitblinken.

Gepruts met dozen & crêpepapier, papier-maché dat maar niet wil drogen of een volledige inspiratiedroogte: we hebben alle scenario’s al minimaal één keer ervaren. Dit jaar is alles anders, want beide kinderen zitten nu in de bovenbouw. We mogen namelijk niet één, maar twee surprises maken. Joepiedepoepie!

Er wordt lang gewikt en gewogen wat voor surprise het moet worden, want tegenwoordig mag je niet meer zomaar iets maken. In mijn tijd kwam je weg met de welbekende drol van ontbijtkoek. Ook appelstroop, pindakaas of confetti in de surprises zijn uit den boze. Je maakt nu iets wat te maken heeft met de interesses van degene die je getrokken hebt.

Godzijdank vroeg degene die mijn oudste getrokken had Pokémon-spul, dus dat was makkelijk. We maken een Pokéball, goed idee. We hebben inmiddels voor 15 euro materiaal in huis om een kadootje van 5 euro te omhullen, maar dat wordt een eitje. Dat gaat lukken met nog 6 dagen te gaan!

pokemon-bal-kaart-surprise

Help, een surprise voor een meisje

Nog meer Sinterklaas stress! Alsof het nog niet genoeg was allemaal. De jongste moet voor een meisje een surprise maken. Dat wordt al wat lastiger want wij zijn niet zo goed in meidendingen. Vraag me welke kleur lichtzwaard welke Jedi dan ook heeft en ik weet het. Maar waar die meiden vandaag de dag blij van worden heb ik geen idee van. Dus we gaan voor veel glitter en roze. Dat moet goed zijn, toch?

surprise-roze-meisje-glitters

Gelukkig hebben we Pinterest om ons van ideeën te voorzien in deze periode van Sinterklaas stress en surprise leed. Daar zitten ook die vriendinnen van mij waar ik jaloers op ben en met hen nog miljarden handige knutselaars die de leukste dingen posten. Na een kleine woordenwisseling met mijn jongste (“Mam, ik weet zeker dat ze dat lichtzwaard leuk vindt”) besluiten we een uiltje als surprise te maken. Het lijkt redelijk makkelijk te maken, zeker in vergelijking met onze eerste acht keuzes die stuk voor stuk wat ingewikkeld bleken.

Nu we even op weg zijn blijkt het uiltje nog best arbeidsintensief. Maar we zijn nog vol goede moed. Misschien moet ik nog een nachtje doorhalen, valt er ergens een onvertogen woord of vloek, maar het gaat lukken. En dan zijn we er weer een jaar vanaf. Ik kijk er nu al naar uit…

Zoek je nog leuke en makkelijke ideetjes voor het maken van een Sinterklaas surprises? Lees dan snel ons blog met surprises van een schoenendoos.