Leuk, een baby op komst! Een spannende periode, dus het is extra fijn om goed voorbereid te zijn. Hier hoort natuurlijk ook het inrichten van de babykamer bij. En daar komt veel bij kijken: het uitzoeken van een wiegje, op zoek naar de perfecte commode en zelfs over de raamdecoratie moet goed worden nagedacht. Een goede nachtrust is namelijk niet alleen voor jou, maar ook voor je kleintje heel belangrijk. Met deze 3 tips stel jij de perfecte babykamer samen:

Tip 1: Kies een stijl en kleur

Het eerste dat moet gebeuren is het kiezen van een stijl. Het is altijd mooi om een bepaalde stijl aan te houden, zodat de babykamer niet rommelig oogt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de inrichting van je slaapkamer invloed heeft op je nachtrust. Kies daarom voor één stijl met één of twee rustige kleuren en maak dit compleet met leuke accessoires. De meubels kun je natuurlijk naturel laten als je wil: wit is altijd goed. Met meubels, accessoires, behang of muurverf kun je dan kleur toevoegen.

Tip 2: Praktische inrichting

Is de babykamer klein? Geen probleem, dan moet je het gewoon slim inrichten. Kies een commode die tegelijkertijd als kast functioneert. Dat scheelt weer een hoop ruimte én je hebt alles lekker bij de hand. Een plank boven de commode is behalve leuk ook heel praktisch voor spullen waar je gauw bij moet kunnen. Houd het verder simpel, meer dan een ledikantje, een commode(kast) en een stoel heb je in eerste instantie niet nodig.

Tip 3: Kies de juiste raambekleding

Sommige baby’s slapen enorm veel en goed, waar andere baby’s nog een onregelmatig slaapritme hebben. Lastig, want zo wordt jij ’s nachts ook nog een aantal keer wakker. Daarom is het belangrijk dat de kamer goed verduisterd is, zodat je je eigen nachtrust nog enigszins krijgt. Plisségordijnen zijn ideaal voor de kinderkamer. Als je kiest voor een verduisterende stof blijft het lekker donker, ook ’s ochtends. Ga voor een Top down Bottom up uitvoering van je plisségordijn, zodat je overdag nog licht de kamer binnen kunt laten én van privacy kunt genieten.

Een andere goede optie zijn houten jaloezieën op maat. Deze kun je overdag openlaten, terwijl ze ’s nachts hun werk doen. Ideaal, want zo herkent je baby na een tijd het verschil tussen een middagslaapje en een nacht slapen. Overdag kantel je de lamellen, zodat er licht binnenkomt en ’s nachts sluit je de lamellen helemaal. Dit bevordert het slaapritme. Deze kun je het beste combineren met een verduisterend gordijn, zodat de babykamer écht goed donker wordt.

Hoe ga jij de babykamer inrichten?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Veneta.com, raamdecoratie op maat.