De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Verwacht je gezinsuitbreiding en krijgt je eerste kindje nu zijn eigen kamer? Of is je schoolkind zijn kleuterkamer echt ontgroeid? Dan wordt het tijd om de kamer een make-over te geven. Je kunt de kinderkamer opfrissen door nieuwe meubeltjes en een nieuw bureau te plaatsen die passen bij de leeftijd van het kind.

En de muren een vers behangetje of een vrolijk kleurtje geven is ook een topidee. Lees hier een paar handige tips om een leuke nieuwe kinderkamer in te richten!

De kinderkamer opfrissen? Maak de wanden kleuriger

Goede kans dat je voor de babykamer hebt gekozen voor een rustige, neutrale tint. Ouder wordende kinderen zijn echter gek op kleur. Daarom voelen zij zich veel happier in een kamer met warme, opwekkende tinten. Schilder de muren bijvoorbeeld met prachtige Sikkens Verf. Als je je avontuurlijk voelt, gebruik je verschillende kleuren voor elke muur of object.

Liever niet schilderen? Misschien vindt je kind het leuk om zijn eigen behang uit te zoeken? De allermakkelijkste oplossing om een saaie muur leuker te maken, is om er muurstickers op te plakken. Kies een design dat aansluit bij de interesses van je kind en de kamer ziet er meteen stukken beter uit.
muurstickers-op-muur-kinderkamer

Vul de ruimte met een hoogslaper

Een hoogslaper is praktisch én mooi. Je krijgt direct meer ruimte, wat handig is in een kleine kinderkamer. Kinderen vinden het geweldig om op hoogte te slapen en elke avond met een laddertje hun bed in te klimmen! Eronder kan je voor je kind een besloten knutsel- of speelhoekje maken, kleding hangen of gewoon spulletjes opbergen. Je kan zelf een klimrek of een glijbaan tegen deze hoge bedden monteren!

Je kind moet wel in staat zijn om zelf makkelijk in en uit het bed te klimmen – dat kunnen ze rond een jaar of zes. Vind je het een onveilig idee, kies dan voor een model met opstaande randen of voor een zogenaamde halfhoogslaper.

De juiste meubeltjes neerzetten

Kindermeubeltjes hebben het uiterlijk en het formaat die passen bij de leeftijd van je kind. Je kunt de kinderkamer opfrissen met bankjes, stoelen of tafeltjes met de juiste hoogte en oppervlakte. Zodat jouw kind er makkelijk op kan zitten, liggen, hangen, spelen en werken.

Bedenk dat kinderen dolgraag hun ouders imiteren. Geef ze daarom een échte bank of zithoek, een bureaustoeltje en een bureau – maar dan in kinderformaat. Natuurlijk kan je wel kiezen voor vrolijkere kleuren dan de ‘volwassen’ exemplaren hebben!

De kinderkamer opfrissen? Vergeet het plafond niet!

Het plafond is een ondergewaardeerd element in de kamer – waarschijnlijk omdat je er zo lastig dingen op kunt zetten. Maar een kaal, wit plafond staat echt niet gezellig in een kinderkamer. En voor een kind lijkt dat enorme oppervlak boven zijn bedje nog veel groter, leger en hoger dan voor een volwassene!

Voor een knussere kinderkamer kan je het plafond versieren met verschillende objecten. Lampen met een speelse vorm staan leuk en zijn functioneel. Slingers van stoffen vlaggetjes in zachte kleuren delen de ruimte handig op. En een sierlijke klamboe boven het bed beschermt je kind meteen tegen nachtelijke bloedzuigertjes.

Maak de muren nuttig

Net als het plafond kunnen grote lege muren de ruimte ongezellig maken. Stoffeer ze dus. Met kasten voor speelgoed, op de juiste hoogte zodat je kind er makkelijk bij kan. Met muurplanken waar ze favoriete knuffels en versieringen op kwijt kunnen. En met prikborden of magneetborden voor hun tekeningen, foto’s en aandenkens. Of een krijt- of tekenmuur, zodat je kind zelf helpt met de kinderkamer opfrissen!

kind-krijt-op-muur

Dit artikel over de kinderkamer opfrissen is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.