5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Zo organiseer je een magische pakjesavond

Het is weer bijna zo ver, pakjesavond. De goedheiligman is samen met zijn pieten in november weer in ons land gekomen. Dit is de tijd waar elk kind naar uit kijkt. Een avond vol gezelligheid en natuurlijk cadeautjes. Daar maken we natuurlijk graag een leuke en...

8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Sinterklaas lekkernijen: Dit is het populairste Sint snoepgoed

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin en de leukste surprises, maar ook voor heerlijke Sinterklaas lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snoepgoed en Sinterklaas...

Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

Verwacht je gezinsuitbreiding en krijgt je eerste kindje nu zijn eigen kamer? Of is je schoolkind zijn kleuterkamer echt ontgroeid? Dan wordt het tijd om de kamer een make-over te geven. Je kunt de kinderkamer opfrissen door nieuwe meubeltjes en een nieuw bureau te plaatsen die passen bij de leeftijd van het kind.

En de muren een vers behangetje of een vrolijk kleurtje geven is ook een topidee. Lees hier een paar handige tips om een leuke nieuwe kinderkamer in te richten!

De kinderkamer opfrissen? Maak de wanden kleuriger

Goede kans dat je voor de babykamer hebt gekozen voor een rustige, neutrale tint. Ouder wordende kinderen zijn echter gek op kleur. Daarom voelen zij zich veel happier in een kamer met warme, opwekkende tinten. Schilder de muren bijvoorbeeld met prachtige Sikkens Verf. Als je je avontuurlijk voelt, gebruik je verschillende kleuren voor elke muur of object.

Liever niet schilderen? Misschien vindt je kind het leuk om zijn eigen behang uit te zoeken? De allermakkelijkste oplossing om een saaie muur leuker te maken, is om er muurstickers op te plakken. Kies een design dat aansluit bij de interesses van je kind en de kamer ziet er meteen stukken beter uit.
muurstickers-op-muur-kinderkamer

Vul de ruimte met een hoogslaper

Een hoogslaper is praktisch én mooi. Je krijgt direct meer ruimte, wat handig is in een kleine kinderkamer. Kinderen vinden het geweldig om op hoogte te slapen en elke avond met een laddertje hun bed in te klimmen! Eronder kan je voor je kind een besloten knutsel- of speelhoekje maken, kleding hangen of gewoon spulletjes opbergen. Je kan zelf een klimrek of een glijbaan tegen deze hoge bedden monteren!

Je kind moet wel in staat zijn om zelf makkelijk in en uit het bed te klimmen – dat kunnen ze rond een jaar of zes. Vind je het een onveilig idee, kies dan voor een model met opstaande randen of voor een zogenaamde halfhoogslaper.

De juiste meubeltjes neerzetten

Kindermeubeltjes hebben het uiterlijk en het formaat die passen bij de leeftijd van je kind. Je kunt de kinderkamer opfrissen met bankjes, stoelen of tafeltjes met de juiste hoogte en oppervlakte. Zodat jouw kind er makkelijk op kan zitten, liggen, hangen, spelen en werken.

Bedenk dat kinderen dolgraag hun ouders imiteren. Geef ze daarom een échte bank of zithoek, een bureaustoeltje en een bureau – maar dan in kinderformaat. Natuurlijk kan je wel kiezen voor vrolijkere kleuren dan de ‘volwassen’ exemplaren hebben!

De kinderkamer opfrissen? Vergeet het plafond niet!

Het plafond is een ondergewaardeerd element in de kamer – waarschijnlijk omdat je er zo lastig dingen op kunt zetten. Maar een kaal, wit plafond staat echt niet gezellig in een kinderkamer. En voor een kind lijkt dat enorme oppervlak boven zijn bedje nog veel groter, leger en hoger dan voor een volwassene!

Voor een knussere kinderkamer kan je het plafond versieren met verschillende objecten. Lampen met een speelse vorm staan leuk en zijn functioneel. Slingers van stoffen vlaggetjes in zachte kleuren delen de ruimte handig op. En een sierlijke klamboe boven het bed beschermt je kind meteen tegen nachtelijke bloedzuigertjes.

Maak de muren nuttig

Net als het plafond kunnen grote lege muren de ruimte ongezellig maken. Stoffeer ze dus. Met kasten voor speelgoed, op de juiste hoogte zodat je kind er makkelijk bij kan. Met muurplanken waar ze favoriete knuffels en versieringen op kwijt kunnen. En met prikborden of magneetborden voor hun tekeningen, foto’s en aandenkens. Of een krijt- of tekenmuur, zodat je kind zelf helpt met de kinderkamer opfrissen!

kind-krijt-op-muur

Dit artikel over de kinderkamer opfrissen is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.