Het ontwerpen en verzorgen van de styling van je kinderkamer lijkt erg makkelijk, maar is dat totaal niet. Dit komt doordat de keuze qua soorten en stijlen kinderslaapkamers groot is. Er zijn tal van webshops en ondernemingen die zich gespecialiseerd hebben in behang, wandverf en het ontwerpen van leuke kinderkamers. En dat kan het lastig maken om de juiste beslissing te maken voor jouw geplande kinderkamer. De keuze is namelijk enorm. Dat is niet erg, want we helpen je graag aan ideeën voor een mooi ingerichte en comfortabel kinderkamer. Doe je voordeel met onze vijf tips voor styling van je kinderkamer.

1. Wees creatief met de muren en verf daar kleurige vlakken op

De muren van een kinderkamer kun je op tal van manier stylen. Laat hierbij je creativiteit de vrije loop, want er is veel mogelijk. Door bijvoorbeeld gekleurde, diagonale vlakken op de muur aan te brengen, kun je in de kinderkamer een hoop visuele ruimte en sfeer creëren. De gekleurde vlakken op de muur laten de kamer niet alleen groter lijken, maar zorgen ook voor meer uitstraling en gezelligheid!

tips-styling-kinderkamer-verf-muren

2. Zorg voor een aantal leuke en vrolijke decoraties aan de wand

Een kinderkamer stylen kun je niet fatsoenlijk doen zonder een paar leuke tekeningen en schilderijen aan de wanden te hangen via steke Stas ophang-en montagesystemen, die voordelig te koop zijn in de Stas webwinkel. Denk bijvoorbeeld aan een fraaie tekening van een leuk stripfiguur, zoals Donald Duck of Winnie de Poeh, of een bijzonder personage uit de favoriete game van je zoon of dochter. Wedden dat je hiermee hoge ogen gooit?

3. Ga voor multifunctioneel meubilair in de kinderkamer

Kinderkamers zijn vaak, relatief gezien althans, klein. Daarom is het belangrijk om de beperkte ruimte zo optimaal en slim mogelijk te benutten. Kies slim door te gaan voor kinderkamermeubels die zitten en opbergen combineren. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades eronder om kleding of speelgoed in op te bergen, of voor een hoogslaper met daaronder een bureau en een functionele indeling. Zo maak je op een zo goed mogelijke manier gebruik van de kleine ruimte die kinderkamer vaak hebben.

tips-styling-kinderkamer-multifunctioneel-meubilair

Kies daarbij voor smalle en hoge kasten, die de hoogte van de kinderkamer zo optimaal mogelijk benutten. Hoe meer je de hoogte ingaat, hoe meer ruimte je in de breedte overhoudt. En dat is belangrijk, want kinderen hebben op hun slaapkamer ook voldoende ruimte nodig om lekker te kunnen spelen en ravotten.

4. Gebruik lichte en/of vrolijke kleuren

Ga je aan de slag met de styling van je kinderkamer ? Dan raden we aan om hoe dan ook te kiezen voor lichte of op zijn minst lichte vrolijke kleuren. Lichte kleuren zien er ontspannen en rustig uit en helpen om de kinderkamer een ruimere look te geven. Hierdoor voelt je zoontje of dochter zich meer op zijn of haar gemak. Vrolijke kleuren in lichte varianten zijn ook een prima optie, zoals een kinderbureau in lichtroze kleuren, lichtblauw behang of een kledingkast in lichtgele kleuren!

5. Kies voor fotobehang bij styling van je kinderkamer

Een leuk fotobehang doet ook wonderen bij de styling van je kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan een leuk behang met dieren of stripfiguren erop. Dit soort behang brengt een hoop gezelligheid en sfeer de kinderkamer in en is daarom ideaal voor een stijlvolle kamer!

Dit artikel met tips voor styling van je kinderkamer is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.