‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Pizza is een van de lekkerste Italiaanse gerechten die er bestaan, maar wist je dat het ook lekker én gezonder kan? Dat kan door alleen al de bodem te maken met een ander soort deeg. Dymphina maakte een recept voor een spinaziepizza met speltbladerdeeg. Ook vegetarisch te maken, zonder de kalkoenfilet.

Langzaam afbrekende koolhydraten

Spelt bevat vrijwel uitsluitend langzame koolhydraten, net als tarwe. ‘Ik kies voor laag glycemische koolhydraten in mijn recepten, dit betekent dat deze koolhydraten langzaam afbreken en hun glucose geleidelijk aan het bloed afgeven. Dan heb je ook geen pieken in je bloedsuikerspiegel. Vandaar het speltbladerdeeg.’

Pieken in je bloedsuiker kunnen onder andere zorgen voor energiedips, vermoeidheid en drang naar snaaien. Een stabiele bloedsuikerspiegel is dus wenselijk. Eet daarom genoeg eiwitten en dus ook glycemische koolhydraten.

Recept spinaziepizza voor 2 personen

spinaziepizza-met-speltbladerdeeg

  • 1 pakje speltbladerdeeg
  • 3 handenvol bladspinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 100 gram blauwe kaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 handje gehakte hazelnoten
  • Peper en zout

Zo maak je de spinaziepizza

geluksrecept-van-dymphina-spinaziepizza

  • Leg de kalkoenfilet in een pan met water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de filet in ca. 15 minuten garen. Pluk hierna de kalkoen in grove stukken uit elkaar.
  • Was de spinazie en schud zo goed mogelijk droog. Roerbak de spinazie kort, laat het een beetje slinken en giet het vocht eraf.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Maak de bodem van de plakjes bladerdeeg.
  • Schil de knoflook en rasp ze fijn. Roer de knoflook door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Smeer de pizzabodem in met deze knoflook crème.
  • Verdeel de spinazie erover, dan de dunne uiringen erover verdelen en de geplukte kalkoenfilet.
  • Verdeel de blauwe kaas in stukjes over de pizza, rasp de Parmezaanse kaas erover en als laatste de hazelnoten verdelen.
  • Bak de spinaziepizza in ca. 15 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Verdeel de spinaziepizza over de borden en besprenkel met een goede olijfolie.

Het smullen van de spinaziepizza kan beginnen! Een heerlijk bord vol geluk. Buon appetito!

5foto