Hoera! Jouw zus, beste vriendin, buurvrouw of lievelingscollega is in verwachting van een kindje! Ontzettend leuk nieuws en heel bijzonder dat jij dit van dichtbij mee gaat maken. Als je iets leuks wilt kopen voor haar of als er een babyshower wordt georganiseerd dan heb je misschien wat aan deze tips voor leuke cadeaus voor aanstaande moeders

1. Outfit voor de baby

Je kan nooit fout zitten met een schattig babypakje. Rompertjes voor baby’s zijn altijd leuk om te geven en om te krijgen. Je kan er geen genoeg van hebben. Als je wilt uitpakken kun je naast een rompertje gaan voor een bijpassend jurkje of tuinbroekje voor de kleine. Maar ook pyjama’s, een slaapzak of schoentjes zijn altijd handig om te hebben als aanstaande ouders. Allemaal even leuk en schattig, succes gegarandeerd. Zalando geeft je een uitgebreide keuze uit baby- en kinderkleding, dus hier vind je een hele collectie met cadeaus voor aanstaande moeders. babyshower zwangere vrouw en vriendinnen - cadeaus voor aanstaande moeders

2. Gepersonaliseerd cadeautje

De naam van de baby weet je nog niet natuurlijk, maar alsnog is het mogelijk om een gepersonaliseerd cadeautje te maken. Bedruk bijvoorbeeld een rompertje met een eigen ontwerp of een romper van de favoriete band van de ouders. Je kunt ook gaan voor een mijlpalenset van hout. Dan kunnen de aanstaande ouders elke maand een foto maken met een bordje waar bijvoorbeeld op staat ‘mijn eerste kerst’ of ‘vandaag ben ik 3 maanden oud!’ Superleuk en origineel!

Wil je graag een cadeau geven waar de nieuwe mama zelf wat aan heeft? Dan kun je gaan voor een beautypakket voor een rustig avondje, of een bon voor een nachtje weg. En een boek speciaal voor vaders en moeders is ook heel leuk. Zoals het boek Mom, you got this! van Rachel van Sas. In dit boek beschrijft ze alles waar iedere moeder wel eens op Googelt. Geen hulpboek, maar wel een boek met interessante inzichten, tips voor babyproof vakanties en absolute must haves als kersverse mama (en papa).

mom you got this cadeaus voor aanstaande moeders

3. Cadeautje voor de babykamer

Wil je graag iets leuks kopen voor de babykamer? Dan is het handig om naar hun wensen en stijl te vragen, dat maakt de kans kleiner op een miskoop of dat je iets dubbel koopt. Misschien heb je al een kijkje kunnen nemen in de babykamer, maar anders is het verstandig om te vragen naar het kleurenpalet van de kamer en welke materialen ze hebben gebruikt en mooi vinden.

Ideeën nodig? Denk eens aan een lief lampje voor aan de muur, bijvoorbeeld in de vorm van een man. Dat is een ijzerdraad in de vorm van een maan met daaromheen lampjes gewikkeld. Een echte blikvanger en het geeft zacht licht voor als er ’s nachts gesust moet worden of een luier verschoond. Een andere hippe optie is een vloerkleed in de vorm van een dier. Een lekker hoogpolig warm kleed in bijvoorbeeld een jachtluipaard, giraffe, leeuw, beer of een schattig schaapje. Een kleed maakt iedere babykamer helemaal af.

4. Praktische cadeaus voor aanstaande moeders

Heeft de aanstaande moeder al heel veel kleding gekregen en is de babykamer al helemaal af? Dan is een praktisch cadeau een goede optie. Denk aan verdere uitbreiding van de baby-uitzet met bijvoorbeeld een babyfoon, een droogrekje voor alle flesjes of een speciale washand zodat de kersverse ouders veilig kunnen douchen met hun baby. Natuurlijk is het leuk als het cadeautje een verrassing is, maar vragen naar een wensenlijst is ook niet gek en zo geef je wat de aanstaande ouders echt nodig hebben en niet het zoveelste knuffeldoekje dat misschien nooit wordt gebruikt.