Ben je als gast uitgenodigd voor een bruiloft in de winter? Wat een leuk vooruitzicht! Hoewel veel mensen ervoor kiezen om in de zomer te trouwen, zijn er ook zeker stellen die juist liever trouwen in de koudere maanden van het jaar. Qua outfit vraagt een winterbruiloft wellicht wel om wat meer creativiteit. Kun je wel wat kledingtips voor een bruiloft in de winter gebruiken? We zetten ze voor je op een rijtje!

bruiloft in de winter sierlijke jas

Sierlijke jas

In de zomer vormt de jas niet zozeer een relevant onderdeel als je naar een bruiloft gaat. Waarschijnlijk heb je ‘m niet eens nodig. In de winter zit dat wel anders! Bij binnenkomst word je direct in de jas gezien. En als er verschillende locaties zijn bij een bruiloft in de winter, draag je ‘m ook tussendoor. Reden dus om een chique winterjas te kiezen! We denken meteen aan een mantel of een lange teddy coat. Daarin blijf je ook nog eens heerlijk warm. Er zijn veel geschikte dames jassen met een sierlijk design.

Stem de keuze bijvoorbeeld ook af op je verdere look: zorg dat de jas bijvoorbeeld even lang is als de lengte van de jurk die je draagt.

Mooie jurk

Over de jurk gesproken! Welk type jurk kun je kiezen als je naar een bruiloft in de winter gaat? In de zomer dragen we naar bruiloften vaak jurken met een korte mouw, of een mouwloze jurk. Daarom is het ’s winters leuk om juist wel voor een mouw te kiezen. Een pofmouw staat bijvoorbeeld feestelijk. Verder mag de jurk een wat dikkere stof hebben, zodat je warm blijft. En let op de kleur! Bij een winterse bruiloft kun je zeker voor een wat donkere kleur kiezen, zoals donkerblauw, -paars of -groen.

Rok of pantalon met blouse

Wil je iets anders dragen dan een jurk? Een sierlijke blouse is een goede optie. Ook hier geldt weer: je kunt voor een design met lange mouwen kiezen. Draag onder de blouse een rok of juist een pantalon, het is maar net wat het best bij jouw stijl past. Een rok staat wat vrouwelijker, maar een pantalon oogt juist stoer. En in een pantalon kun je je vaak ook nog eens eenvoudiger bewegen. Handig als je van plan bent om de dansvloer op te gaan!

bruiloft in de winter outfit

Blazer naar een bruiloft in de winter

Om voor nog wat meer warmte te zorgen, is het dragen van een blazer een idee. Tijdens de ceremonie kan het bijvoorbeeld best wat koud zijn, als er lang stil wordt gezeten. Een jasje is dan een welkome toevoeging bij je outfit. En dat staat ook nog eens fraai! Ga voor een kleur die past bij de kleur van je verdere look: zorg dat je alles op elkaar afstemt.

Panty

Als je een rok of een jurk draagt, is het een goed idee om er een panty bij aan te trekken. Anders krijg je wel erg koude benen! Met een stip of streep erin ziet dat er sierlijk uit.

Schoenen voor een bruiloft in de winter

Tot slot: hoe zit het met de schoenen voor een bruiloft in de winter? Ga voor gesloten schoenen, zodat je voeten warm blijven. Al kunnen pumps ook prima!