Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

Top 5 leukste vouwwerkjes om zelf te maken

De oudste bij ons is al jaren enorme fan van ‘muizentrappetjes’ vouwen, eigenlijk fan van alle vouwwerkjes om zelf te maken. En waar hij eerst nog best wat hulp nodig had hiervoor kan hij nu helemaal zelfstandig een mooie maken. Hij gebruikt ze voor allerlei dingen en...

Ben je als gast uitgenodigd voor een bruiloft in de winter? Wat een leuk vooruitzicht! Hoewel veel mensen ervoor kiezen om in de zomer te trouwen, zijn er ook zeker stellen die juist liever trouwen in de koudere maanden van het jaar. Qua outfit vraagt een winterbruiloft wellicht wel om wat meer creativiteit. Kun je wel wat kledingtips voor een bruiloft in de winter gebruiken? We zetten ze voor je op een rijtje!

bruiloft in de winter sierlijke jas

Sierlijke jas

In de zomer vormt de jas niet zozeer een relevant onderdeel als je naar een bruiloft gaat. Waarschijnlijk heb je ‘m niet eens nodig. In de winter zit dat wel anders! Bij binnenkomst word je direct in de jas gezien. En als er verschillende locaties zijn bij een bruiloft in de winter, draag je ‘m ook tussendoor. Reden dus om een chique winterjas te kiezen! We denken meteen aan een mantel of een lange teddy coat. Daarin blijf je ook nog eens heerlijk warm. Er zijn veel geschikte dames jassen met een sierlijk design.

Stem de keuze bijvoorbeeld ook af op je verdere look: zorg dat de jas bijvoorbeeld even lang is als de lengte van de jurk die je draagt.

Mooie jurk

Over de jurk gesproken! Welk type jurk kun je kiezen als je naar een bruiloft in de winter gaat? In de zomer dragen we naar bruiloften vaak jurken met een korte mouw, of een mouwloze jurk. Daarom is het ’s winters leuk om juist wel voor een mouw te kiezen. Een pofmouw staat bijvoorbeeld feestelijk. Verder mag de jurk een wat dikkere stof hebben, zodat je warm blijft. En let op de kleur! Bij een winterse bruiloft kun je zeker voor een wat donkere kleur kiezen, zoals donkerblauw, -paars of -groen.

Rok of pantalon met blouse

Wil je iets anders dragen dan een jurk? Een sierlijke blouse is een goede optie. Ook hier geldt weer: je kunt voor een design met lange mouwen kiezen. Draag onder de blouse een rok of juist een pantalon, het is maar net wat het best bij jouw stijl past. Een rok staat wat vrouwelijker, maar een pantalon oogt juist stoer. En in een pantalon kun je je vaak ook nog eens eenvoudiger bewegen. Handig als je van plan bent om de dansvloer op te gaan!

bruiloft in de winter outfit

Blazer naar een bruiloft in de winter

Om voor nog wat meer warmte te zorgen, is het dragen van een blazer een idee. Tijdens de ceremonie kan het bijvoorbeeld best wat koud zijn, als er lang stil wordt gezeten. Een jasje is dan een welkome toevoeging bij je outfit. En dat staat ook nog eens fraai! Ga voor een kleur die past bij de kleur van je verdere look: zorg dat je alles op elkaar afstemt.

Panty

Als je een rok of een jurk draagt, is het een goed idee om er een panty bij aan te trekken. Anders krijg je wel erg koude benen! Met een stip of streep erin ziet dat er sierlijk uit.

Schoenen voor een bruiloft in de winter

Tot slot: hoe zit het met de schoenen voor een bruiloft in de winter? Ga voor gesloten schoenen, zodat je voeten warm blijven. Al kunnen pumps ook prima!