Sinds ik een kind heb breng ik meer tijd door in de keuken, misschien herken je dat wel. Ik ben nog steeds geen ster in koken, maar ik kook en bak meer zelf dan voorheen. En dus maak ik ook veel meer gebruik van alles in mijn keukenkastjes. Mijn grootste vriend in de keuken sinds de babytijd is de staafmixer (halleluja) en ik heb ook ineens een grotere verzameling bewaarbakjes. In het kader van 'one can never have too many bewaarbakjes' was ik dan ook blij dat ik een set nieuwe Mepal Cirqula bewaarkommen mocht ontvangen en reviewen. Blij worden van bewaarbakjes word ik niet zo makkelijk, hoor. Maar de collectie Mepal Cirqula ziet zo stijlvol uit dat ik het in eerste instantie zonde vond om ze in de keukenkast op te bergen.

keukenkast-opbergen

Mepal Cirqula: bewaren, invriezen, ontdooien, serveren, meenemen

De kommen uit de Mepal Cirqula serie hebben het uiterlijk van een stijlvolle serveerschaal en dankzij het gebruik van speciaal materiaal kan deze én niet stuk én kan ie tegen warmte en (vries)kou. In deze veelzijdige kom kun je bewaren, opwarmen en serveren en doordat ie lekproof is kan je 'm ook heel goed meenemen voor onderweg. Handig voor boterhammetjes en tussendoortjes voor mijn zoon of voor mijzelf, nu ik mijn goede voornemen (meer gezonde snacks in plaats van 'even snel iets lekkers bij de kiosk') in de praktijk probeer te brengen. De Mepal Cirqula kommen zijn er in acht verschillende formaten: van compact (350ml) tot groot (3 liter). Van restje jus of peuterkoekjes-to-go tot pannenkoekbeslag of pastasalade-voor-de-hele-familie. Je stapelt ze makkelijk in of op elkaar én het staat ook nog eens leuk, want de Cirqula kommen zijn er in zes kleuren: Nordic Black, Nordic White, Nordic Blue, Nordic Green, Nordic Blush en Nordic Lime.

kleuren

Van vriezer tot diner

In de babytijd maakte ik voorraadjes babyhapjes voor in de vriezer en ook nu maak ik met regelmaat een grote pan stamppot of pasta die ik in delen kan invriezen. Of er blijft een restje eten over voor de volgende dag, of een halve boterham die later in de ochtend wordt verorberd. Wel zo fijn als je dan bakjes in alle formaten in huis hebt. De Mepal Cirqula wordt ook wel 'multikom' genoemd, want naast deze kommen heb je in je keuken eigenlijk niets meer nodig qua bewaren en serveren. Je kunt er eten in bewaren in de koelkast of in de vriezer en daarna kun je het in de magnetron weer opwarmen. En had ik al gezegd dat ze in zes leuke kleuren verkrijgbaar zijn? De Mepal Cirqula misstaat daarom ook zeker niet op tafel. Ik heb verschillende formaten, allemaal in een andere kleur en dat staat zo feestelijk!

feestelijk-stapel-mepal

Minimaliseren in je keukenkast

Argh, die verschillende formaten en merken bewaarbakjes die allemaal nét niet in elkaar passen. En dan het juiste dekseltje er nog bij zien te vinden. First world problems, ik weet het. Maar wel vervelend als je niet zoveel kastruimte hebt én ook nog eens houdt van een beetje overzicht in de keukenkast. Ik was bang dat ik geen plek zou hebben voor de stapel Mepal Cirqula kommen in mijn zojuist geminimaliseerde keukenkast, maar eureka: de kommen passen precíes in elkaar en nemen daardoor weinig ruimte in. Ik zou er bij wijze van spreken nog eenzelfde stapel bij kunnen kopen die er nog bij in past.

Alle specs van de Mepal Cirqula op een rij:

  • bewaren in koelkast of vriezer;
  • opwarmen in de magnetron;
  • het deksel is deels doorzichtig, zodat je niet hoeft te gissen naar de inhoud;
  • 100% lekproof en daardoor ook geschikt om mee te nemen;
  • stapelbaar en nestbaar (ze passen in elkaar);
  • de kommen zijn vaatwasbestendig;
  • verkrijgbaar in 8 maten en 6 stijlvolle kleuren;
  • gemaakt van Polypropyleen (PP) / thermoplastisch elastomeer (TPE);
  • 100% BPA-vrij;
  • onbreekbaar.

Kijk voor de hele collectie Mepal Cirqula kommen op www.mepal.com

feestelijk-stapel-mepal

Winactie Mepal Cirqula

Je kunt kans maken op een set Mepal Cirqula kommen zoals op onderstaande foto. We mogen maar liefst 6 x zo'n set weggeven! Laat een berichtje achter onder dit blog of onder de Facebookpost. Deze winactie duurt van vrijdag 26 januari tot maandag 29 januari 23:59 uur. Op dinsdag 30 januari maken we via onze Facebookpagina de winnaars bekend. Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Mepal. Alle meningen over het product zijn van de schrijver van dit blog.