De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Toen ik de vraag kreeg of ik het Qibbel voorzitje wilde testen en reviewen, hoefde ik niet lang na te denken: natuurlijk! Enige ‘probleem’ op dat moment was dat ik geen fiets had waar ik het zitje op kon gebruiken dus volgde een korte (ik wilde gáán!) zoektocht naar de voor mij meest ideale moederfiets. Ik vermoed dat het normaal andersom zou zijn: je hebt een fiets en koopt een zitje dat daarbij en bij je wensen/eisen past. Maar in dit geval vond ik het zitje zó mooi dat ik er graag op basis van mijn wensen een fiets bij kocht.

Lees verder voor de review van het Qibbel voorzitje, een voorproefje van de toffe stylingcombinaties waar je uit kunt kiezen.

Qibbel fietsstoeltje zelf samenstellen

Op de site van Qibbel kun je eenvoudig jouw gewenste fietsstoeltje samenstellen. Te beginnen met een basis in wit of antraciet, die je vervolgens ‘pimpt’ met bekleding. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst 16 stylingsets. Ook mocht ik er nog een toybar bij kiezen; een speelstuurtje met een toeter en ‘navigatie’. Het windscherm en de bevestigingshulpstukken waren de laatste accessoires die ik erbij uitzocht. Alles werd keurig op tijd en netjes verpakt bezorgd.

En toen was het wachten op mijn fiets. Toen die binnen was bij de fietsenwinkel mocht ik het fietsstoeltje brengen en hebben ze het er daar op gemonteerd. Iets wat ik ook eenvoudig zelf had gekund, verzekerden ze me bij de winkel, want Qibbel levert degelijke producten en duidelijke instructies.

qibbel-voorzitje

Fietsen met voorzitje

Het grote fietsplezier kon beginnen! Inmiddels was zoonlief oud en ontwikkeld genoeg om mee te kunnen – om mee te mogen op de fiets moeten baby’s zelfstandig kunnen gaan zitten vanuit ligpositie. Dus zodra het een beetje mooi weer was, gingen we erop uit. Het fietsstoeltje is mooi strak qua design en door het slanke ontwerp is het stuurslot goed bereikbaar en makkelijk te bedienen. De voetsteunen zijn in hoogte te verstellen en helemaal aan te passen aan de beentjes en voetjes van de kleine meneer.

Ook het tuigje waarmee ik Teun in het zitje gesp geeft vertrouwen: een driepuntsgordel die je alleen met twee handen open kunt krijgen. Het windscherm is eveneens strak van ontwerp en voorzien van dezelfde stof als de bekleding. De toybar kan meteen rekenen op uitgebreide belangstelling. Een slimme zet van Qibbel, want op de leeftijd van zo’n 10 maanden zijn baby’s tijdens hun eerste fietsritje nog meer bezig met dat wat recht voor ze zit (ook de fietsbel en handvatten) dan met hun omgeving – dat is althans mijn ervaring.

Het eerste fietstochtje is wat onwennig, vooral voor mama die moet wennen aan het zwaartepunt van een moederfiets. Maar al gauw vinden we onze weg samen: mijn mooie moederfiets, het kekke Qibbel-voorzitje, onze miniman en ik. Met het mooie weer van de afgelopen week hebben we er dankzij Qibbel al een paar mooie fietstochtjes op zitten. En er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen de komende tijd!

qibbel-voorzitje-buiten

Qibbel voorzitje

Het Qibbel voorzitje is geschikt voor kinderen tot 15 kilo, en te gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan gaan zitten. Het Qibbel voorzitje is verkrijgbaar bij de betere fietswinkels en is online zelf samen te stellen. Bij Qibbel kun je je fietsstoel zelf samenstellen zodat ie precies aan jouw wensen voldoet. Je kiest de basis: een wit of antraciet stoeltje, en daarna kies je uit 16 verschillende stylingsets de kleur en print die jij het mooist vindt. Er is genoeg keuze voor elk wat wils: kies je voor een neutrale stoel in dezelfde stijl als je fiets, een stijlvolle polkadotprint, bloemenprint of een opvallende frisse kleur en dito print?

Kijk op de website van Qibbel welke combinaties je allemaal kunt maken. Naast de veiligheid die het Qibbel fietsstoeltje biedt is een windscherm een aanrader, zowel voor het comfort als voor de veiligheid van je kindje. Zo voorkom je tranende oogjes door de wind, stof en vliegjes en wordt je kindje niet helemaal doorweekt bij een (onverwachte) regenbui.

q537-qibbel-stylingset-luxe-voorzitje-polka-dot-zwart-1523025579-62017 q536-qibbel-stylingset-luxe-voorzitje-blossom-roses-coral-1523025727-10645 q526-qibbel-stylingset-special-voorzitje-princess-dreams-1523025675-13499

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Lees ook: Review Qibbel 6+ junior kinderzitje, Review Qibbel fietsstoeltje achterzitje