Kinderen groeien als kool en zijn binnen een paar jaar de kinderkamer alweer ontgroeid. Zonde om iedere keer veel geld in een nieuwe kinderkamer te steken, toch? Een make-over van de kinderkamer hoeft gelukkig niet duur te zijn. Lees in dit artikel 4 tips voor een budget kinderkamer.

1. Bespaar op materialen

Een mooi afgewerkte kamer zorgt ervoor dat kinderen zich snel thuisvoelen. Denk hierbij aan een leuke vloer en muur met vrolijke kleurtjes en patroontjes. Deze materialen hoeven niet duur te zijn. Kies voor een stijlvol grondzeil in plaats van duur laminaat of tapijt. Dit is goedkoop, makkelijk schoon te maken én het gaat lang mee. Kies voor de muren in de kinderkamer voor behang. Dit is niet goedkoper dan verf, maar wel het gaat wel een stuk langer mee. Ook zijn er genoeg verschillende printjes te krijgen, waardoor er altijd iets is dat goed bij de kamer en smaak van je kind past.

2. Pimp je huidige meubels

Je hebt vast meubels die nog in prima staat zijn, maar eigenlijk niet in de nieuwe stijl van de kamer passen. Zonde om deze meubels gelijk weg te doen. Ga in plaats daarvan aan de slag om de meubels een nieuwe look te geven. Een likje verf doet vaak al wonderen, net als andere greepjes of knoppen op de deuren of lades van een kastje. Ook vinden kinderen het ook reuze interessant om mee te helpen met het verven van hun eigen meubels. Door je oude meubels te hergebruiken, bespaar je flink op de kosten.

3. Ga op zoek naar tweedehands koopjes

Een bed, bureau of kledingkast zijn spullen die jaren meegaan en dus ook tweedehands vaak nog in prima staat zijn. Het kan dus slim zijn om op zoek te gaan naar tweedehands meubels. Struin het internet af of zet een zoekopdracht uit. Het kost vaak even tijd, maar als je genoeg tijd besteedt aan het zoeken kom je vanzelf een koopje tegen. En zelf opknappen en in een andere kleur verven maakt het meteen een uniek item. Ook handig: laat mensen om je heen weten wat je zoekt, misschien heb je kennissen die meubels over hebben.

4. Extra ruimte hoeft niet duur te zijn

Mocht de kinderkamer te klein zijn, is het verplaatsen naar een nieuwe kamer een slim idee. Toch heeft niet ieder huis nog een kamer leeg staan waar je snel een kinderkamer van maakt. Denk er dan eens over na om de kinderkamer naar zolder te verplaatsen. Door het plaatsen van een goedkope dakkapel creëer je snel een extra kamer op zolder die perfect is voor een kinderkamer. Een dakkapel hoeft niet duur te zijn als je kiest voor een standaard model met goedkope kozijnen en ramen. Met een dakkapel zorg je gelijk voor beter licht en uitzicht, waardoor de kamer een stuk leefbaarder is dan een normale zolder. En zeg nou zelf, het is toch super spannend om op zolder te mogen slapen?

Dit artikel bevat gesponsorde linkjes en is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Headerfoto: Shutterstock