Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

Naar aanleiding van mijn eigen zoektocht schreef ik eerder deze week een blog waar je op kunt letten bij de aanschaf van een moederfiets. Een rondrit langs diverse fietsenzaken en een aantal proefritjes verder heb ik er één gevonden die ik mooi vind en die aan mijn checklist voldoet. Ik heb gekozen voor de Cortina Roots moederfiets. Als verrassing kreeg ik ‘m cadeau voor Moederdag! Wat een lief kind heb ik toch. 😉

Lees hier mijn review van de Cortina Roots moederfiets. Graag deel ik mijn ervaringen in dit blog.

Cortina Roots moederfiets

Tadaaa! Dit is ‘m: de Cortina Roots Nexus 7 2015, in vol ornaat. Inmiddels is het eerste fietstochtje gemaakt en Miss Cortina is goedgekeurd door zowel mama als papa als zoonlief. Zo blij mee! Het is een fijne fiets en ik vind ‘m enorm stoer door zijn matzwarte kleur en grove frame.

De specs van de Cortina Roots moederfiets

  • Verstelbaar stuur: Je ziet wel eens moederfietsen met zo’n enorm stuur, dat leek me dus ontzettend onhandig. Het stuur van deze Cortina fiets is niet zo breed en ook nog eens verstelbaar. Het stuur staat nu verder naar voren zodat het zitje er goed op past. Zodra mijn zoontje naar het achterzitje gaat, kan het stuur dus weer in de normale positie. En zo kan ik ook na de ‘kinderzitjestijd’ deze fiets blijven gebruiken.
  • 7 versnellingen: Ik woon in een omgeving waar de wind nog wel eens vrij spel krijgt en waar de buurtsuper best een eindje fietsen is. Voor mij was zeven versnellingen dus echt een must.
  • Stuurslot op Cortina Roots moederfiets: Check. Kind in het zitje en je fiets blijft gewoon stabiel staan, hoe deden onze moeders dat vroeger? Wel even een gepruts trouwens, het aandraaien van die knop op het stuur. De voetsteuntjes van het zitje zitten namelijk een beetje in de weg. Verbeterpuntje! Zodra de beentjes wat langer zijn en de voetsteunen steeds verder naar beneden kunnen, schijnt het wat makkelijker te gaan. Alles voor de veiligheid, dan maar even prutsen.
  • Dubbele standaard: Check. Staat goed stevig. Handig met inladen en uitladen van baby. Nogmaals: hoe deden onze moeders dat vroeger? Nog niet getest met boodschappen, overigens.
  • Extra brede en stevige banden: Behalve praktisch (sterke banden kunnen meer gewicht mee torsen) vind ik de brede banden ook heel stoer. Wel met de tip van de fietsenman dat ik ze goed moet blijven oppompen. Extra brede banden die zacht zijn fietsen namelijk enorm zwaar.
  • Zitje: Yepp Mini. Ik heb deze gekozen omdat het me een comfortabel fietszitje leek: zacht en buigzaam materiaal dat een beetje mee veert. Volgens de fietsverkoper is dit het materiaal dat ook gebruikt wordt voor Crocs. Gelukkig zijn deze zitjes iets hipper. 😉 Je hebt ze in verschillende (felle) kleuren, ik vond zilvergrijs wel goed passen bij mijn Cortina Roots moederfiets. En, niet onbelangrijk: je kind zit echt stevig vast, mits je de riempjes en de voetsteunen goed afstelt (zodat je kind ook niet met zijn voetjes tussen de spaken kan komen).
  • Windscherm: Ook van Yepp. Ik vind het echt onmisbaar, zeker als je wat tegenwind hebt. Geen tranende oogjes bij baby! Wel bij mama, overigens.

Conclusie: Whoop! I love my Cortina Roots moederfiets!

Ik ben echt ontzettend blij met mijn keuze voor deze Cortina Roots moederfiets en de accessoires die ik erbij koos. Met name de ruimte tussen zitje en zadel, het aangepaste stuur en de versnellingen vind ik onmisbaar. Het is wel even wennen: het opstappen gaat net even anders en je hebt de verantwoordelijkheid van je ukkie voorop. Ik vond het best even spannend de eerste keer! Maar eenmaal op weg was het genieten: wind in de haren, zon op onze toet en een tevreden kletsend jongetje voorop. Wanneer gaan we weer?

Zelf een moederfiets kopen?

Of je nou kiest voor een moederfiets of een ‘gewone’ fiets met wat aanpassingen, laat je vooral in een fietswinkel adviseren over de mogelijkheden en keuzes, maak een proefrit en lees mijn blog over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een moederfiets. Veel fietsplezier samen!

Zitje achterop bij mijn Cortina Roots moederfiets

PS: Volg je Meer Voor Mama’s al op Facebook, Twitter, en Instagram?